SOFRANIN BAŞINA ATEŞ DOKUNMASIN
İftar anında bedenimizde kan şekeri çok düşüktür. Yeme ve içme isteğimiz had safhadadır. Bu durumda insan markete alışverişe gitse bütün marketi alası gelir. Bu yüzden uzmanlar aç karnına alışveriş yapmamızı tavsiye etmiyorlar.
İftar anını beklerken önünüzde kurulan tüm iftar sofrasını yiyecekmişsiniz gibi hissedersiniz kendinizi. Midemiz sahip olduğu bütün zilleri çalmaktadır.Yiyecek ve içecek ihtiyacı için tüm salgıları ile Mide alarma geçmiştir.
Ancak iftar sofrasına oturur oturmaz MİDEYE YÜKLENMEK sağlık açısından iyi bir durum değildir.Hızlı ve fazla miktarda yemek yemek, boş olan mideye saldırmak gibi bir şeydir. Mide uyum sağlamakta zorlaşır. Böylece sindirim kilitlenir. Midede ağırlık oluşur. Yine mideye birden yüklenme sebebi ile halsizlik, şişkinlik gibi sağlık problemleri ortaya çıkar.
Bir de orucu sigara ile açmak yok mu? Ne felaket bir durumdur mide için!İFTARI NE İLE AÇMALIYIZ?
Peki ne yapmalıyız? iftarı ne ile açmalıyız? Oruç tutmayı emreden Peygamberin tavsiyesi şöyledir

:“Sizden biriniz orucunu açacağı zaman hurma ile açsın. Çünkü hurmada bereket vardır. Eğer hurma bulamazsa, su ile açsın. Zira su temizleyicidir.”


Peygamber ateş dokunmamış şeyle orucunu açmayı tercih ederdi.Bu nedenle oruç hurma,zeytin ve su gibi gıdalarla açılmalı. Yine iftar yemeğinin başında peynir, domates, zeytin gibi kahvaltılıklar veya çorba gibi hafif yemeklerle başlanmalı.
Yemek yerken kesinlikle acele edilmemeli. Çorba,kahvaltılık vb hafif yiyeceklerle İftarı açtıktan sonra 5-10 dakika ara vermek en doğrusu.
Yemeğin devamında az yağlı yemeklerin, sebze ve salatanın tercih edilmesi doğru olacaktır.Tatlı mı? Yemeğin hemen devamında tehlikeli. En az bir saat sonra tercih edilmeli. Aynı kural çay,kahve ve meyve tüketimi için de geçerlidir.
Bizden söylemesi…