bildirgec.org

iftar hakkında tüm yazılar

Yavşak sarma ve cinnet:)))))

| 30 August 2010 16:22

Maç inanılmaz heyecanlı oluyor, fener saldırıyor ama olmuyor rezalet be. Bi tane atsalar aşkımız kurtulacak hadi be hadi.Yalvarıyorum ya:)
Eyvahhh bide üstüne golü yedik:( Hemen uzaklaşıyorum salondan, doğru mutfağa neme lazım… Salonda hava berbat, sesleri duyuyorum maç extra zamana kalmışmış. Sevgili homurdanıyo baktım cepten biriyle konuşuyo” len bunların hepsi yavşak olum, ……koyiyim kombine alanı …..bından böle…..” Aklıma Fazıl Say’ın “yavşaklar” lafı geliyor.ses çıkarmadan kendimi tutamayıp gülüyorum…
Beni Fener’in sınavından çok sarmaya çalıştığım yaprak dolması entrese ediyor yalan yok… Napiim sevgili etli yaprak dolması istedi ben de uğraşıyorum… Annesi yaparmış. Yaparmış ama kadın bi sardımı yapraklar asla açılmazmış bide minik minik yaparmış offf da offff…Ha tabi bide taze yaprak olmalı imiş…
Taze yaprakları buldum kolayca. suya konurmuş onu da yaptım. Şimdi sarıyorum ama ben sardıkça onlar açılıyo etler kaçıyo içinden. Nerdeyse yapıştırmayı düşüneceğim. Ne saçma bi dolma be! Olmuyo işte kenara koyduğum bi tanesi daha patladı işte ayol bunlar ne manyak şeyler ya…Anneme açıp şikayet ettim dolmaları “ Bebeğim sen beceremezsin diyip kapattı teli” Yavşak dolmalarla boğuşuyorum adeta … Daha kadayıf yapcam offffff ya offffff…
Bu arada ensemde bir öpücük kendime getiriyor beni…” nası gidiyo aşkım?”
Haa süper süper diyorum:)) alllam şu rulolar açılmasın ya nolur…
Dolmaları görmesin diye maçı soruyim bari “ elendik ya, bitti Aykut gider artık”
Aykut? Birden uyanıyorum director olacak adamdı. Gelsin de şu dolmaları sarsın bari beni kurtarsın diye gülüyorum içimden…
“Evet aşkım gitsin ya dimi” diyorum dolmalardan uzaklaştırmak için..
Tam o arada annem arıyor “ dolmacı sardınmı bari “ canım burnımda , saçmalıyorum, teknik direktör Aykut gidecekmiş diyorum anneme “ Ne Aykutu bebeğim, arkadaşınızmı yemeğe gelecek diyo” hah bi o eksikti… Offf neyse allahım bide ramazan bide oruç bu adam… Kesin yarın açız:(( Yunan adalarınamı kaçsam ya…

iftar saatleri ili iftar saati şehri akşam ezanı

NLPMaster | 16 August 2010 23:51

mübarek ramazan ayının oruç tutanlar için en önemli anlarından birisi şüphesiz iftar saatleri. iftar saat oruç açma saatidir. iftar saati sofra başında toplanma zamanıdır. iftar saatleri yaradanın rızasını kazanma saatidir. ama her şehrin iftar saati farklıdır. herkesin ili şehri iftar saati farklıdır. bu anlamda aşağıdaki linkte iftar saatlerini bulabilirsiniz. iftar vakti sahur saatleri imsak saati namaz vakitleri il il diyanetten burada Ancak ilçelerin iftar saatleri farklıdır buna da dikkat etmek gerekir.

Mercimek Çorbası Tarifi Çorba Nasıl Yapılır Mercimek Yapılışı

NLPMaster | 07 September 2009 22:35

mercimek çorbası nasıl yapılır mercimek çorbası tarifi yapılışı
mercimek çorbası nasıl yapılır mercimek çorbası tarifi yapılışı

Sofranın vazgeçilmezi çorbadır. Çorbaların en çok sevileni en çok içileni de mercimek çorbası olsa gerek.

Mercimek çorbası nasıl yapılır?
Mercimek nasıl pişirilir?
Mercimek çorbası tarifi nasıl yapılır diye merak edenler için mercimek çorbası tariflerini biraraya getirdik.

İşte size mercimek tarifleri:

  • Afiyetle den Mercimek çorbası tarifi burada
  • Pratik mercimek çorbası yapılışı burada
  • Tavuklu mercimek Tarifi burada
  • Etli Mercimek Çorbası Tarifi burada
  • Mercimek çorbası nasıl yapılır? Mercimek Çorbası tarifi videoluburada
  • Oktay Usta Mercimek Çorbası Tarifi burada
  • bebekler için mercimek çorbası tarifi burada
  • Mercimekten çorba olur da köfte olmaz mı derseniz mercimekli köfte tarifi burada

İftar Sofrası

dimoedes | 03 September 2009 10:01

Bugün zengin bir müşterim iftara davet etti. Tabi aynı zamanda iş konuşulacaktı. Neyse iftar vakti geldi sofraya oturuldu. Dikkatimi çeken ilk şey müşterim : ‘suyu bol iç, bugün baya susamıştın’ demesiydi. Çorbalar geldi üç bilemedin dört kaşıklı çorba vardı içinde. Ana yemeğe geçildi arasıcak gibi bir beklentim kalmamıştı zaten. Tabakta da sayılı yemek vardı. Buna da şükür diyip yemeye başladım yarıya geldiğim de müşterim hadi çok yedik birazda iş konuşalım dedi. Bu cümleyi duyana kadar olayları benim abarttığımı düşünüyordum ama durum hiçde öyle değilmiş. Aklıma geçen hafta personelimin annesi iftara davet etmişti o sofra aklıma geldi.Gariban olarak nitelendireceğim sofrada ezan okunmaya başladığında suyumu içerken annesi : ‘Oğlum çok su içme karnın şişer yemek yiyemezsin’ demişti. Gelen çorba çok fazlaydı soframızda çorba dışında bulgur pilavı ve salata vardı ama bana sunulan yemekle bir kişi daha doyardı. Ben tabağımı bitirmeden kalkmak istediğimde anne başını kaldırmadan : ‘ Oğlum yemeğimizi beğenmedin mi diyebilmişti.’ Bende olur mu anam öyle şey ellerine sağlık çok güzeldi ama şiştim yiyemiyorum demişti. O cümleden sonra yüzü gülmüştü.İki sofrayı karşılaştırdıktan sonra müşterimle işi görüşmeye devam ettim ve kendisiyle iş yapamıyacağımızı belirtip evime döndüm.

şimdi yemezsek ne zaman yiyeceğiz: güllaç

nazokiraze | 30 August 2009 16:40

Osmanlı İmparatorluğu zamanında halk açıp sakladıgı yufkaları süt ve şeker ile ıslatıp yerlerdi (saç ekmeği tüketen köylerde hala öyledir yazın açılan yufka ekmekleri kışın suyla hafif ıslatılarak yumuşatılır yenir) sonrasında bu süt ve şekerli yufkaya (nişastadan yapılır undan değil) gül suyuda eklenir ve adı güllaç olarak günümüze gelir.

1489 yılında halkın mutfagından Osmanlı sarayına giren bu tatlı oldukça hafiftir ve hazmı kolaydır. Geleneksel olarak ramazanda tüketilir güllaç ve ben çok üzülürüm ,ama belki de bu kadar kıymetli ve özlenen bir tatlı olmasının sebebi sadece senede bir ay yenilmesinde gizlidir.( içine ısrarla gülsuyu koymayarak onu yavanlaştıranları şiddetle kınıyorum, tepenizden gül suları dökülsün inşallah)

Güllaçgerçekten lezzetlidir,hafiftir ramazanın gülüdür ve bazı kişilerce yerken hiç bitmesin diye iç geçirten bir tatlıdır, hatta kimileri için ramazanın anlamıdır. Yalnız güllaç yapıldıgı gün yenilmelidir çünkü gerçekten ertesi güne kalmış bir güllaç diğer tatlılar gibi durmaz, kıvamı,tadı kokusu bile ağırlaşır.(bazı ünlü tatlıcılarda ramazan dışında da bulunur ama pek güzel oldugunu söyleyemem ben şahsımca)

İftar Çadırı

dimoedes | 30 August 2009 09:38

Ay : Ramazan
Mekan : İftar ÇadırıÖğrencinin en çok sevdiği ay ve mekandır. İftar çadırına giden mutlaka olmuştur ve bazı garipliklerle karşılaşılmıştır. Öğrenci olduğum zaman benim karşılaştığım bazı durumlar ise bir bayanın iki koluda yarısına kadar altınla dolu olması ki bu bayan sadece bir gün değil bir çok gün bu çadırda iftarını açmasıydı. Utancımdan ben gidip soramadım neden orada iftar açtığını.Bazen geç kalıyorduk ve saatinde orada olamıyorduk doğal olarak su bulmakta zorluk çektiğimiz zamanlar oluyordu. Amcamın biri evden su getirmişti ve bardağı alıp onadan su istedim orucumu açmak için ama aldığım cevap hayırdı.Masaların zenginleştirilmeside ayrı oluyordu tabii. Evden getirilen buzlu su haricinde biber, cacık, salata , meyve vs. gibi gıda ürünleri. Bir ramazan böyle garipliklerle geçer giderdi….

Heey, iftara bizdeyiz!

ermoon | 27 August 2009 10:13

Ramazan geldi, hoş geldi. Ramazan’da sevdiklerimizi yemeğe çağırmaktan mutluluk duyarız. Bütün gün aç kalan misafirler birbirinden lezzetli yemekler bekler ve yapılan yemekleri yerken mutlu olurlar. Eğer sen de misafirlerine “iftara bizdeyiz” diyorsan o zaman doğru yerdesin…

Aklından değişik yemekler geçiyor ve misafirlerini şaşırtmak istiyorsan, onları birbirinden lezzetli menülerden en uygunu hazırlamak için tek yapman gereken şey misafirlerinin kim olduğunu söylemek. Ondan sonra iftar davetiyen ve en güzel iftar menüsü hediye ediliyor. Ayrıca davet gönderen her 100.kişiye Tefal‘den Ramazan süprizleri var.

Hoşgeldin Ya Şehr-i Ramazan

sangarius | 26 August 2009 19:58

Hoşgeldin Ya Şehr-i Ramazan
Hoşgeldin Ya Şehr-i Ramazan

Her yıl büyük bir heyecanla karşılanır Ramazan ayı. Ramazan denilince akla ilk gelen “oruç” olur. Tabi “iftar” ve “sahur” kavramları da ilk akla gelenlerdendir.

Türkiye, Ramazan ayının en güzel yaşandığı ülkelerden biri değil, kanımca en güzel yaşandığı ülkedir. Ramazan ayını diğer aylardan ayıran en önemli özellikleri “gecelerin ayrı bir ışıltısının olması, her anın manevi bir değerinin olması, ailelerin bir araya gelerek iftar sofralarında buluşması, zenginin fakirle kucaklaşması” olduğu gibi ülkemizde birlik ve beraberliği sağlaması da dostluk ve huzur açısından önemli bir anlam ifade etmektedir.

SOFRANIN BAŞINA ATEŞ DOKUNMASIN

keremx | 24 August 2009 11:05

SOFRANIN BAŞINA ATEŞ DOKUNMASIN

İftar anında bedenimizde kan şekeri çok düşüktür. Yeme ve içme isteğimiz had safhadadır. Bu durumda insan markete alışverişe gitse bütün marketi alası gelir. Bu yüzden uzmanlar aç karnına alışveriş yapmamızı tavsiye etmiyorlar.

İftar anını beklerken önünüzde kurulan tüm iftar sofrasını yiyecekmişsiniz gibi hissedersiniz kendinizi. Midemiz sahip olduğu bütün zilleri çalmaktadır.Yiyecek ve içecek ihtiyacı için tüm salgıları ile Mide alarma geçmiştir.