2010 yılının ilk günü cuma’ya denk geliyor. Ve bugün de biri yerli üçü yabancı olmak üzere 4 film gösterime girecek. Bu filmler ve onlarla ilgili kısa bilgiler;

Yahşi Batı
Yahşi Batı

1- Yahşi Batı
Yönetmen: Cem Yılmaz, Ömer Faruk Sorak, Ali Taner BaltacıOyuncular: Cem Yılmaz, Demet Evgar, Ozan Güven, Özkan Uğur, Uğur Polat, Zafer AlgözTür: Komedi, western(!)
Konusu: Cem Yılmaz’dan bir “vahşi batı” komedisi. Osmanlı’nın vahşi batıya iki kahramanı göndermesini konu alıyor film. Filmde Cem Yılmaz, daha önce de pek çok kez birlikte çalıştığı Özkan Uğur, Ozan Güven gibi isimlerle çalışmış. Kadroya yeni eklenen başarılı oyuncu Demet Evgar filmin artılarından olacak gibi.
Yahşi Batı’nın gişe canavarı olacağı kesin ama başarılı olacak mı hep birlikte izleyip göreceğiz. Filmin fragmanını buradan izleyebilirsiniz.

 Law Abiding Citizen
Law Abiding Citizen

2- Law Abiding Citizen/Adalet PeşindeYönetmen: F. Gary Gray
Oyuncular: Jamie Foxx, Gerard Butler
Tür: Dram
Konusu: Film, adalet sistemindeki çarpıklığı ortaya koymaya çalışan bir fil. Açıkçası, çok klasik bir hikayesi var. Gözleri önünde 2 saldırgan tarafından kızı ve eşi öldürülen bir adam; mahkemece verilen cezayı yeterli bulmayınca, adaleti kendi uygulamaya karar verir. Filmi, Italian Job ve Be Cool isimli filmlerden hatırlayabileceğimiz Gary Gray yönetmekte. Başrollerde 300 ve RockRolla filmlerinin yıldızı Gerard Butler ve oscarlı oyuncu Jamie Foxx var. Filmin fragmanı burada.

Soul Kitchen
Soul Kitchen

3- Soul Kitchen/Aşka Ruhunu KatYönetmen: Fatih AkınOyuncular: Adam Bousdoukos, Moritz Bleibtreu, Birol Ünel, Anna Bederke, Uğur Yücel, Catrin StriebeckTür: Komedi
Konusu: Kesinlikle haftanın en heyecan verici filmi. Im Juli, Gegen Die Wand, Auf der anderen Seite gibi filmlerin başarılı (ve türk asıllı) yönetmeni Fatih Akın’ın son filmi Soul Kitchen. Venedik Film Festivali’nde “Jüri Özel Ödülü”nü ve “Genç Sinema Ödülü”nü kazanan filmin senaryasonu Fatih Akın yakın arkadaşı ve filmin başrol oyuncusu Adam Bousdoukos ile birlikte yazmış. Film kısaca, şansız bir adam; kardeşi, sevgilisi, ahçısı ve tavernası ile alakalı. Filmde Uğur Yücel kısa bir rolde çıkıyor karşımıza, “çıkıkçı” rolünde. Birol Ünel ve Moritz Bleibtreu zaten Fatih Akın’ın gözde oyuncuları. Fragmanı buradan izleyebilirsiniz. Onca dramın ardından Fatih Akın komedide de çok iyi bir iş çıkarmışa benziyor.

Cheri
Cheri

4- Cheri/Aşkım
Yönetmen: Stephen FrearOyuncular: Michelle Pfeiffer, Rupert Friend, Kathy Bates, Iben HjejleTür: Romantik, Dram
Konusu: Film; Fransiz kadın yazar Colette’in aynı adlı romanından uyarlanmış. 2009 filmekiminde galası yapılan film, yaşlı kadın-genç erkek aşkını konu almakta. Yönetmen High Fidelity filminden tanıdığımız Stephen Frears. Filmin fragmanına şuradanulaşılabilir.