Bir site tasarlamak için resim işleme (photoshop vb.) renk ve css bilgisine ihtiyacınız vardır. Fakat renk uyumu nedir bilmiyorsanız ve css’i ilk kez duyuyor olsanız bile artık site tasarımı yapabilirsiniz. En azından renk ve css sıkıntınız ortadan kalkacak. Css dosyalarını kullanmayı dabilmiyorsanız malesef bunu öğrenmeniz gerekecek.Şurada basitçe anlatılmış. Sağ taraftaki menüden de konuları seçip türkçe olarak okuyabiliriz.
Kendinize ait böyle bir site yapmak için çok şey bilmenize gerek yok
Günümüzde site yapımının olmazsa olmazı css yani stylesheet dosyalarıdır. Blogçular özellikle de wordpress temalarını kurcalayanlar bunu bilirler . Fakat tüm kodları aklınızda tutmak zaman zaman zor olabilir. Bunun için online hizmet veren bir adres yardımımıza koşuyor.Typetester, çok harika hazırlanmış bir arabirime sahip. Altta örneklerle yaptığımız değişikleri anında bize gösteriyor.İstediğimiz zaman da css dosyasını oluşturuyor.Peki bir css dosyasınında tanımlamamız gereken renkleri nasıl elde edeceğiz ? Yada bu renklerin birbiriyle uyumunu nasıl görebileceğiz? Bu soruların yanıtını da Colourlovers veriyor.Colourlovers renk paletleri üzerine oldukça hoş bir tasarıma sahip bir o kadar da kullanışlı bir adres.Renk paletlerinin download edilmesine de olanak tanıyor.Renk uyumu ve css dosyasını oluşturduğumuza göre şimdi sıra logo tasarımına geldi ve biz hiçbir resim işleme programını kullanmayı bilmiyoruz.Bu durumda bile web 2.0 tarzında logolar üretebiliriz.Buraya da bakmakta fayda var
Logo Üretimi
Şimdi de oluşturacağımız sitede bir butona ya da rozete ihtiyacımız var. Bunu oluşturmaksa saniyeler sürüyor.
Farklı kombinasyonlar oluşturmak mümkün
Eğer sitemiz html tabanlı olacaksa biz tablolarla hücrelerle uğraşmak istemiyorsak ve ya bunların ne olduğun bilmiyorsak şurayı ziyaret edip hazır html şablonları edinebiliriz. Bu şablonların içinde css dosyası, tasarımı yapılmış html dosyası ve bu tasarımda kullanılan imaj dosyaları bulunuyor. css ve imajları değiştirerek aynı tasarım üstüne istediğimiz renk kombinasyonlarını uygulamamaız mümkün . Geriye eklenmesi gereken içerik kalıyor. Php yada asp tabanlı bir site oluşturacak ve bu dillerin ‘d’ sinden bir habersek yapılabilecek bir kaç şey daha var demektir. Sadece bir kaç php komutu öğrenerek wordpress yada joomla için tema oluşturabiliriz ya da oluşturulmuş temaları kendimize göre değiştirebiliriz.Bu konuda özellikle wordpress bize çok yardımcı oluyor . Kendisine has tema etiketleriyle istediğimiz yere istediğimiz içeriği eklememize olanak tanıyor.