bildirgec.org

tartışma hakkında tüm yazılar

Muhtemelen Tanrı Yok !

endop | 26 May 2011 15:36

* Bir müslüman: islam ülkesinde doğup islami toplumda yetişirse islamiyeti benimser , ona inanır.

  • Bir budist : 2 milyarlık Çinde dogup budizme inanan toplumda yetişirse budizmi benimser , ona inanır.
  • Bir yahudi : yahudi ülkesinde doğup yetişirse yahudiliği benimser , ona inanır.

Global düşünmek , kendimizi dünyanın diğer ucunda doğan bir çoçuğun yerine koymak ve oymuşuz gibi davranmak .

Tartışma ve Eleştiri

cilo6 | 05 January 2011 09:47

Herhangi bir haber, sohbet, olay ve ilgili konularda tartışma kuralları olmalı mı? Daha açık olarak herhangi bir konu hakkında fikirlerinizi söylerken veya yazarken eleştirinin boyutu ne olmalı? Eleştiri derken bizler Türk insanı olarak aklımıza önce karamsar olan duygu ve düşünceler gelir, acaba neden? Bu konuları araştırdıkça ve detaylarına indikçe çok geniş boyutlu bir döküman ile karşı karşıya kalırız. Önce “eleştiri” kelimesi ve “tartışma” kelimesini dikkate alalım. Şimdi sizler bu yazıyı okurken eleştiri ve tartışma kelimelerini okuduğunuzda büyük bir çoğunluğunuz ilk etapta bu kelimelerin olumsuzluk belirttiğini düşünmüş olmalısınız. Şunun olmasını çok isterdim; bu iki kelimeyi okurken aklınızdan olumlu düşüncelerin geçmesi ve konu bütününü öyle anlamanızı dilerdim.

ilişki adı altında ‘alan’ bırakmama operasyonu

astral | 18 December 2010 14:52

İlişki uygunsuzluğu (bir ilişkiye yapı olarak uyumlu olmamak) testi düzenlense, başarılı olurum. Belki ilk sıralardan hem de. ‘Muhteşem’ ben, ne aşk ne ilişki insanıyım. İtiraf.com

Her şeyden sıkılan, yalnız olmayı gayet seven, ilk önce kendini düşünen ben; işime gelince yalnız kalmak işime gelince bir arada olmak taraftarıyım.

Bu değişir mi ya da nasıl değişir bilmiyorum. Bir de dürüstüm ki, ilişki için iyi midir bilemem. Baktım gayet politik olmak iş yapan gerçek. Ben ki, doğrucu Davut. Arıza yapım var vesselam.

Lakin şikayetçi miyim, tüm bu halimden. Yok, memnunum. İlla ki mesafeli halim, beni ben yapan birincil unsur. Başkasının başka özelliği gibi bu da benim özelliğim.

Bir tartışma forumu nasıl kurulur ?

Cold Fusion | 09 November 2010 15:24

Hemen her bilgisayar kullanıcısı internet üzerinde farklı tartışma forumlarına katılmış, fikir beyan etmiş, soru sormuş ya da sorulan bir soruya cevap vermiştir. günümüzün tartışmasız en faydalı sosyal internet kaynakları forumlardır. forumların en önemli özelliği sorulan bir sorunun sadece soran kişiye değil, aylar hatta yıllarsa sonra aynı sorunla başı derde girmiş başka kişilere de faydası olmasıdır.

Peki hiç düşündünüz mü; bu forumlar nasıl açılır, nasıl yönetilir ve böyle bir forum yönetilirken nelere dikkat edilmelidir? işte bu yazımızda forumları konu alacağız. bir forum kurmadan önce neler yapmanız, nelere sahip olmanız gerektiği ve forumu nasıl kuracağınız konusunu işleyeceğiz.

Öncelikle eğer bir forum açmayı düşünüyorsanız işe başlamadan önce forumunuzun konusunu belirlemelisiniz. yapılan ciddi bir araştırma sırf forum açayım diye girişimde bulunanların ortaya çıkardığı tartışma platformlarının uzun soluklu olmadığını ortaya koyuyor. en büyük yanılgı forum reklamlarından para kazanma düşüncesiyle forum açmak, ki büyük ihtimalle size hem para hem de zaman kaybettirecek bir fikir olacaktır bu.

Forum açmak için gerekli adımları ayrıntısıyla inceleyelim:

1. Hakim olduğunuz konuyu belirleyin: Bir bilginiz olsun, bir konuda kendinizi uzman hissediyorsanız ve o konuda size bir soru sorulduğunda cevap verebiliyorsanız işte sizin forum konunuz da odur. en çok yapılan hata her konuda bölüm içeren forum açma girişimidir. zaten yığınla forum varken böyle bir girişim sizi hem yoracak hem de forum içeriği ne kadar konu başlığı açılırsa açılsın boş görünecektir. forumunuzu açarken yoğunlaştığınız konu ve alt konulardan oluşan katagoriler oluşturmaya çalışın.

wordpress için gravatar

silver530 | 26 August 2010 13:17

gravatar
gravatar

gravatar.com‘da hesabı olanlar buraya yükledikleri avatar resimlerini internette gravatar destekleyen tüm web sitelerinde herhangi bir yazı için yorum yaptıklarında bu yorum için gravatar hesaplarında kayıtlı e-mail lerini girdiklerinde hemen yorumlarının yanında avatar olarak belirdedikleri resim otomatik olarak görülecektir.

gravatar’ın kendi wordpress sitenizde işe yaraması için önce admin panelinde ayarlar menülerinden birisi olan “tartışma” ayar menüsüne giriyoruz. açılan sayfada “varsayılan avatar” olarak “gravatar logosunu” seçiyoruz. bu sayede gravatar hesabı olan herkesin resimlerini sitenizde görmesini sağlamış oluyorsunuz.

şimdi gelelim gravatar hesabı oluşturmaya.

gravatar hesabı oluşturmak:

1 – bunun içinde hemen gravatar.com‘a giriyoruz.
2 – açılan sayfada kayıt olmak için yukarıdan “sign up” a tıklıyoruz.
3 – e-mail imizi girip linke tıklıyoruz.
4 – şimdi gravatar bizim email’imize bir onay mail’i gönderdi.
5 – bu onay email’ini bulmamız gerekiyor o nedenle hemen email hesabımıza gidiyoruz.
6 – gelen email’deki onay linkine hiç vakit kaybetmeden tıklıyoruz. i̇steyenler email’deki ingilizce açıklamaları okuyabilirler.

son gece…

firatocal | 16 August 2010 18:45

nefret yüklü sözlerle yapılan tartışmaların yaralarını taşıyan erkek köpüklü dalgaların yıkadığı sahile bakarak , kendinden geçmiş bir halde dalıyordu sonu belirsiz nereye gideceği bilinmez flu düşüncelere…

Akla gelmez hakaretlerin , bitmek tükenmek bilmez suçlamaların tek sahibi olmak asıl canını acıtıyordu erkeğin… Anlam veremiyordu kadınının bütün olup biten hengameden , sanki hiçbirşey yaşanmamış gibi sıyrılıvermesine…

Kadın , hem kıskançlık krizlerine girip Alaçatı ‘ nın en işlek caddelerinde , yüzlerce kişinin önünde , her defasında kavga çıkarıp eşine hayali sevgililerle ve aldatmalarla ilgili ithamlar yapıyor , hem de yarım saat sonra bütün bunları bir kenara atıp liseli aşıklar gibi davranmaya başlıyor ve hiç bir tartışma yaşanmamışcasına erkeğinin kollarına atlayıveriyordu…

Kadının davranışları birkaç kereyle sınırlı kalmıyor , dengesiz gel gitleri her geçen gün sayıları ve şiddetleri giderek artıyordu… Adam yaklaşık 4 yıllık beraberlikleri boyunca , kadınının tüm kaprislerine sabretmiş , yıldırıcı suçlamalarına göğüs germiş , aşık olarak evlendiği eşini yitirmek istememişti…

Politika, Siyaset ve Hafif

ozanTi | 14 August 2010 19:19

Az önce Pilli network üzerine bir takım araştırmalara girişmiştim. Bu arada bir yazıya rastladım. Yazı 2006 Temmuz’da yazılmış. Yazının orjinaline ulaşmak isteyenler buraya bir göz atabilirler. Yazı içerisinde özellikle Hafif için bir öneri var. Nedir o öneri? Konusunun politika-siyaset olarak değiştirilmesi. Bence haklı mı söyleyen kişi, haklı. Ama haksız duruma düşüren şeyler de var.

Eğer denildiği gibi hafif politika-siyaset üzerine yazılar üretse çok fazla okunur, çok kazandırır. Çünkü milletçe politikayı çok seviyoruz. Bu nedenle de eğer böyle olursa diğer Pilli sitelerini geçmesi işten bile olmaz Hafif’in. Çok ziyaretçi çok kazanç demek olduğu için hem pilli network hem de yazarlar Hafif üzerinden kazandıkları miktarları rahatlıkla artırabilirler. Bu da Pilli’nin ününe ün katar. Açıkçası ben de politika üzerine yazmayı seven birisi olduğum için bu fikrin yanındayım. Her ne kadar 2006 Temmuz’dan beri kimse duymamış olsa da…

Hafif yazarları hep yazmalı..

| 12 August 2010 10:28

Hafif’in kaç üyesi olduğunu bilmiyorum ama yazanların sayısı sınırlı..
Şu günlerde edebiyat dergilerinde de tartışma var; Önüne gelen roman yazıyormuş, yazmasınalar
efendim.Bu kadar roman yazılır mıymış?
Niye yazmasınlar?
Bunda gocunacak ne var?
Aynı sıkıntıyı biz de bu blogta yaşıyoruz zaman zaman; Aşağılıyoruz, küçümsüyoruz, dalga geçiyoruz aklımız sıra..
Aslında dalga geçtiğimiz yazarlar değil yazıların içeriği oluyor..
Kimi durmaksızın aşk ve kavuş(amama)ma temalarına sarmış, kimileri nostalji peşinde, kimileri şiir yazacağım diye kafa göz yarıyor..
Hepsi de makbul ve çok insani girişimler..
Düşünsenize, bunları yapmayan bu insanlar ülkenin şu koşullarında neye tutunacaklardı?
Tutundukları şey yazıp-çizmek.
Bundan daha güzel ne olabilir?
Buradaki sert tartışmaları da vahim olarak görmemek lazım..
Bakın, arşivlere bakarken gözüme çarptı. Bir yazının içinde kullanılan “karı” sözcüğüne yazarlarımızdan biri tarafından sert bir tepki gelmiş. “karı sözcüğünün çok yakışıksız olduğunu söylemiş.
Bloğ sahibide ona aynen şu yanıtı vermiş;

VoizBox – Sesini Paylaş

admin | 28 July 2010 16:56

VoizBox, Fikir ve uygulama yönüyle Tükiye’de çıkan global bir proje. Voizbox ile anonim ya da kayıtlı kullanıcı olarak ses kaydedebiliyor ve ses kaydına ait bağlantıyı paylaşabiliyorsunuz.

VoizBox’un işlevselliği yalnızca ses paylaşımı ile sınırlı değil. Sitedeki kayıtlara “sesli cevap” yapılabilmesi ile bir sesli tartışma platformu olmaya da aday.

Aşk Prosedüre Sığar mı?

astral | 22 March 2010 16:16

Sevgili hafif ahalisi, bir yazarla tanıştım ki; ‘Yazmazsam olmaz.’ dedim kendime.

Kafamın içinde sayın yazar Seda Diker Hanım’ın yazdıklarını, dediklerini düşün düşün düşünüyorum. Kendi yanıtlarımı yetiştiriyorum evin içinde dolanırken. İlk önce ‘vavvv!’ dedim, sayın yazarın ilk yazısını okuduğumda.