okul döneminde 4. sınıftan itibaren başlayan ingilizce eğitimi, genel liselerin 4 yıl olması ve hazırlık sınıfının ortadan kalkması ile ingilizce derslerinin haftalık ders saati artmıştır. (*)

eğitim sistemimiz ingilizce öğretimi konusunda yeterli mi bilemiyorum ama eft dil okulları’nın yapmış olduğu araştırma (*) ülkemizde ingilizce bilenlerin oranının %1 olduğu belirtiliyor. durum böyle olunca okul hayatı boyunca verilen eğitimin yeterli olup olmadığı akıllara geliyor.i̇nternet‘in popüler bir hale gelmesi ile internet üzerinden özellikle arama motorları aracılığı ile aradığımıza kolayca ulaşabiliyoruz. i̇nterneti eğlence amacıyla kullananlar olduğu kadar eğitim için de kullananlar küçümsenmeyecek derecededir.popüler arama motorları ve sonuçları:
ingilizce öğrenebilmek için internet ve özellikle arama motorları çok büyük bir nimet* google: google’da “ingilizce öğrenmek istiyorum” diye aratıldığı zaman yaklaşık 600.000 üzerinde sonuç listeleniyor.

* yahoo: aynı şekilde diğer popüler arama motoru yahoo‘da ise yaklaşık 230.000 sonuç bulunuyor.

* bing: microsoft’un yeni çıkarmış olduğu bing arama motorunda ise yaklaşık 42.000 sonuç bulunuyor.

yukarıdaki 3 popüler arama motorunun bize sunduğu sonuçlar kullanmış olduğu alt yapıya göre değişmektedir. bu kadar çok sonucun bulunması ingilizce öğrenmek isteyen birisini nereden başlayacağı konusunda oldukça zorlayabilir. yazılarımda en faydalı olabilecek sonuçları size aktarmaya çalışacağım.
anahtar kelimemiz olan “ingilizce öğrenmek istiyorum” ile arama yaptığımız zaman birçok ders, makale ve sorular karşımıza çıkıyor. çeşitli forum, blog ve web sitesi üzerinde;
* ingilizce nasıl öğrenirim?* ingilizce öğrenmek için neler yapabilirim?* internet üzerinden nasıl ingilizce öğrenirim?* ingilizce öğrenmek için tavsiyeleriniz?* ingilizceyi nasıl öğrendiniz?gibi sorular soruluyor ve farklı farklı cevaplar veriliyor. bu kadar çok alternatifin olması yeni başlayanların kararsız olmasına neden oluyor ve kendisi için en uygun çözümü bulmakta zorlanıyor.Dil Nasıl Öğrenilir?Yabancı bir dil öğrenirken birçok alternatif yöntem bulunmaktadır. Dersaneye gidebilir, özel ders alabilir, eğitim seti alabilir, çalışma kitabı alarak öğrenebilirsiniz. İsa Çubukçu şu şekilde bir liste hazırlamış.* İyi bir gramer (dil bilgisi) kitabı* İyi bir sözlük* Cümle kitabı* Güncel kendi alanınıza uygun dergi ve gazeteler* Okuma kitabı* Walkman veya CD-Player (iPod – Mp3 Player)* Kurs kaset veya cd’leri (*)Yukarıdaki yöntemin dışında farklı yöntemlerde bulunmaktadır. Aşağıdan internet üzerinden ingilizce öğrenmek için veya kendinizi geliştirmek için size yardımcı olabilecek yerli kaynaklara ulaşabilirsiniz.dil bilgisi (gramer) dersleri sunan siteler:
Her gramer yapısını çok iyi öğrenmek ve bol bol pratik yapmak gerekmektedir.1. ingilizce.tk

2. limasollu.com

3. ingilizcedersanesi.com

4. herkeseingilizce.com

5. ingilizcenet.com

6. bedava-ingilizce.com

7. esmus.blogcu.com

8. ingilizce.name

9. ingilizce-dersi.blogspot.com

10. ingilizceogreniyorum.org

11. halukhoca.net

12. ingilizceturkce.com

tr-ing / ing-tr sözlük siteleri:
Sözlük siteleri sayesinde öğrenmek istediğiniz kelimeleri kolayca öğrenebilirsiniz.1. seslisozluk.com

2. sozluk.net

3. sozluk.web.tr

4. ingilizcesozluk.gen.tr

5. sozluk.com

6. zargan.com

7. ingilizcebul.com

8. ingilizcesozluk.org

9. langtolang.com

10. pratiksozluk.com

11. kelimesozluk.com

12. sozluk.com.tr

Yeni başlayan kullanıcılar için rehber olması açısından bu bildiriyi yazdım. Bu yazıyı seri şeklinde devam ettirmek istiyorum. Bir sonraki yazıda görüşmek dileğiyle.
yazılarımı takip edebilirsiniz.
* blog | friendfeed | twitter* sosyal imleme: delicious