bildirgec.org

dergi hakkında tüm yazılar

Kağıt Baskıyı Yok eden Dijital Dünya

AKTURK19 | 04 April 2011 18:42

İnternet,netbooklar,akıllı telefonlar,tabletler derken 10 yıl önce konuşulmaya başlanan kağıt baskının yok olacağı dünya düzeninin eşiğine geldik. Kağıt gazetelerin, kağıt dergilerin, kağıt kitapların kaç yıl ömrü kaldı?

On hatta on beş yıl kadar önce, internet fenomeninin dünyayı yeni yeni sarmaya başladığı dönemde futuristler bir tahminde bulunmuştu. İnternet sayesinde , günlük gazetelerin, dergilerin hatta kitapların bile internet üzerinden dijital olarak okunabileceği bir dünya kaçınılmaz bir son olarak bir gün gerçek olacaktı ve önlerindeki kullanışlı ekrandan tüm haberlere, yorumlara, videolara, fotoğraflara ulaşmak dururken, kimse sabahları kağıt gazete okumak istemeyecekti. Ve bu kaçınılmaz son, tarihin başlangıcından beri on binlerce senedirpapirüslere, bezlere, kağıt parçalarına yazarak iletişen insanoğlunun iletişim tarihinde kağıt tarihini kapatıp. yeni bir çağ açacaktı.

fmag: içerik platformu

schizophrenia13 | 19 October 2010 20:00

fmag: içerik platformu
fmag: içerik platformu

grizine 1. yaşını, altzine, futuristika! ve muhteviyat yazarlarından teşkil bir kadroyla, fmag: içerik platformu adındaki bir etkinlikle kutluyor.

depoistanbul‘da 23 ekim, 06 kasım, 27 kasım ve 07 aralık tarhilerinde gerçekleştirilecek atölye çalışmalarından oluşan etkinlikte, her atölye çalışması 20 kişiyle sınırlandırılmış.
fmagmag{at}gmail elektronik posta adresine ad, soyad, telefon numarası ve katılmak istenen atölyenin adıyla başvrulabilecek etkinliğin atöyle takvimi ise şöyle:

En çok okunan Online Mac Dergileri

bayraak | 30 September 2010 13:04

Bazı grafik dizaynı yapan kişiler mac işletim sistemini tercih ediyor. Mac içinde dergi okumak istiyorlar. Eğer sizde bir Mac kullanıcısıysanız bu yazıya dikkat etmeniz gerekir. Çünkü bu yazıda En çok okunan ve beğenilen Online Mac dergilerini paylaşacağım.

1. Macworld

2. MacLife

3. MacTech

4. MacFormat

5. TidBITS Electronic Publishing

6. MacNN

7. iCreate

8. MacUser

9. MacOsXhints

10. MacTribe

Devamı İçin…

Yeni Siteler Keşfedelim – I

Atomic Bomb | 03 September 2010 14:58

İnternette dolaşırken bazen değişik sitelere denk geliyorum. Bunları biriktikçe paylaşacağım.

Doğanın Sesi (Nature Sounds): Kitap okurken, bir şeye konsantre olmaya çalışırken veya sadece dinlenmek için kimimiz doğanın sesini arar. Ama büyükşehirlerde yaşayan insanların elindeki sadece sokak gürültüsü olabiliyor. Evinize doğayı getirin. Bu site sayesinde dört değişik sesi, istediğiniz oranlarda ayarlayabilir ve kendinizi doğada hissedebilirsiniz. Sitede kumsal sesinden, yağmur sesine, kuş seslerinden, dalga seslerine birçok sesi bulabilirsiniz. Oldukça dinlendirici olduğunu söyleyebilirim. Tıklayın.

FacetoFind: Bildiğimiz gibi Facebook’ta aradığımız videoları kolaylıkla bulacak bir video arama fonksiyonu yok. Bu site ile facebooktaki videoları aratabilirsiniz. Aynı youtube gibi. Tıklayın.

Çocuk İvan,Kararsız İvan!

| 24 August 2010 14:19

Bir zamanlar kitaplar dayanılmayacak kadar heyecanlı ve güzeldi.
Geceleyin, kaba saba bir deniz lodosu sokak lambalarını ardı ardına koparıp atar, ben dokuz – hadi bilemedin- on yaşlarındaki bir serüven çocuğu ,halıların üzerine boylu boyunca uzanmış, dergilerin birini bitirir ötekine başlardım. Üsküdar’ın salacak semtinde, sokak aralarında , zeytinyağlı pırasa ve rum komşularımızın saç mangallarda pişirdikleri balıktan arda kalan kıvılcımlar ayaklanır , üzerime üzerime gelirlerdi..
Babamdan yürüttüğüm kitaplardan, Erenköy ve suadiye’deki köşklerin işlemeli tavanlarını ve mor salkımlarını ezberlemiş, sevdadan verem olan ince ve duygulu zengin kızlarının talihsizliklerine üzülmüş durmuştum..
Halbuki ben o sıralarda, Jules Verne, birazda Kemalettin Tuğcu okuyordum. Ama her şeye rağmen vazgeçilmezlerim haftalık dergilerimdi; Doğan Kardeş ve Çocuk Haftası günlerini iple çekerdim. Kırmızı ciltli Doğan Kardeşime, yıllardır bir kutsala verdiğimiz değer gibi titizlenirim. Çocuk Haftası’nda Yıldırım Kaptan bir spitfire pilotu idi. O, insana bayağılıklara ve haksızlıklara bıçak gibi karşı çıkmayı öğreten kahramandı..
Bütün itirazlara rağmen evdeki bir kitabı inatla okumaya karar verdiğimde oniki yaşındaydım; O kitap steinbeck’in “uyanış “ı idi. Nedense kitap beni cezb etmişti.Ya da ev halkının karşı çıkışları beni bu kitaba itelemişti; Roman , olayların ve konuşmaların yan yana dizildiği bir bileşim bir ögeler bohçası gibi gelmişti o sıralar. Ta ki, o koca kitaptaki uyanışın,uyananın ne olduğunu kavrayıncaya kadar. Evet uyanan erkeklik organı idi. Ve o satırları defalarca okutmuştu bana..
Orta son sınıfa geldiğimde,şemsipaşa kuşkonmaz camiinin kütüphanesinde martıların keskin haykırışları eşliğinde Balzac ve Zola okuyarak endüstri burjuvasinin ne bitmek tükenmek bilmeyen bir hazine olduğunu anladım. O yıllarda nasıl Sait Faikle deli bir yakınlık içinde isem köy gerçekleri ile yaban uzaklıkları içinde olmama rağmen Orhan Kemal ve Yaşar Kemal beni sarıp sarmalıyordu. Genlerimizdeki hergele havamız ise Panait ıstrati nin yüklediği Akdeniz kopuğu kenar mahalleli havasıyla gönlümü kaplıyordu..

Film Arası Dergisi

queennothing | 20 August 2010 19:28

Sinema severlere müjde! Daha önce “Türk Sinemasında İdeoloji” kitabını yayımlayan kitabevi olarak da bahsettiğimiz Sepya Yayıncılık, yepyeni bir sinema dergisi çıkarıyor; Film Arası. Derginin ilk sayısında, Türk Sineması’nın başarılı yönetmeni Semih Kaplanoğlu (Yusuf Üçlemesi: Yumurta, Süt, Bal) ve Gökhan Yorgancıgil (Sıfır Dediğimde) röportajları bulunuyor.

‘Bir grup sinema severin düşüncelerini, yazı yoluyla paylaştıkları ve sinema severlere ulaşmayı amaçlayan yayın’ olarak tanımladıkları bu yeni dergiyi Türkiye genelindeki kitapçılardan ücretsiz olarak temin edebileceğiz.

E Dergi İçin Pratik Sistem

kadircans | 16 August 2010 14:40

issuu
issuu

Evet arkadaşlar haftalardır e-dergi için gerekli script’leri ararken bu siteye rastladım.Bilmeyenler için yazim dedim.Arkadaşlar yapacağımız işlem çok basit PDF dosyasına dergimizi oluşturuyoruz.Bu dosyayı issuu web sitesine atalım.Bu kadar derginiz hazır.Emin olun çok ilginizi çekicek.
PDF dosyası yapamayanlar için tavsiye linkteki program sayesindeword dosyasında hazırladıklarınızı pdf dosyasına çevirebilirsiniz.

talep üzerine dergi basılır

beypazarli pinokyo | 06 August 2010 17:37

MagCloud
MagCloud

HPnin bir projesi olan MagCloud projesi müthiş bir fırsat sunuyor.

ücretsiz üye olup, tasarımını yaptığınız derginizi siteye ekleyebiliyorsunuz. derginin fiyatını belirliyorsunuz ve talep edilirse derginiz dijital baskı teknikleriyle istediğiniz kadar (1 veya 50 veya 1000 fark etmez) basılıp size kargo ile gönderiliyor. matbaa mantığında minimum miktar baskı derdi yok, en büyük avantajlardan birisi bu.