ÜÇ YAŞINDA BULÜĞ ÇAĞINA GİRMİŞErgenlik çağınızı hatırlıyor musunuz? İlk hazlarınızı, ilk aşklarınızı, karşı cinse karşı ilk hayallerinizi, ilk bunalımlarınızı… Bir taraftan dünyayı tek başına kurtaracak kadar güçlü, diğer taraftan tüm dünyayı yakacak kadar deli, bir taraftan da bir karınca kadar küçük ve zayıf olduğumuzu düşündüğümüz, onca arkadaşa ve dosta karışmamıza rağmen yapayanlız kaldığımızı hissettiğimiz, kendimizi, bedenimizi ve diğer bedenleri daha çok keşfetmeye başladığımız, günahı da keşfettiğimiz ve daha kayda geçecek bir çok ilkleri olan dönemdir Ergenlik çağı…
O çağda ailemize, öğretmenimize, arkadaşlarımıza, dünyaya ve olaylara hangi pencereden baktığımızı hatırlıyor musunuz? O pencereyi unutmayalım. Şimdi o pencereden bize bakan gençleri anlamaya çalışalım. Ne de olsa , daha önceden o pencereden bakan biri olarak tecrübeli değil miyiz?
Sahi kaç yaşında ergenlik çağına girdiniz? Bu da sorulur mu, değil mi? Üç aşağı beş yukarı, az çok bir erkeğin ve bayanın kaç yaşında ergenlik çağına gireceği bellidir. Örneğin iki-üç yaşında ki bir çocuk ergenlik çağına girmez.

Böyle olduğundan emin miyiz? İnanmayacaksınız ama üç dört yaşında ergenlik çağına giren çocukların sayısı artmaya başlamış. Neden mi? Hormonlu gıda maddeleri ve yine hormonlu sular sebebi ile.
En son İngiltere’de uzmanlar, gıda maddeleri ve içme suyundaki hormonlar yüzünden, bazı kız çocuklarının çok erken yaşta buluğa erdiği konusunda uyarıda bulunmuşlar.Doktorlar, daha okul öncesi çağda adet görme ve göğüslerde büyüme vakaları tespit etmişler. Uzmanlar abur cubur gıdaların da erken âdet görmeye yol açabileceğini söylüyor.
Tarım ilaçlarından tutun kozmetik ürünlere kadar hayatımızın her alanına giren kimyasallar beden dengemizi alt üst ediyor.Siz siz olun her şeyin doğal olanını tüketmeye çalışın. Her meyve ve sebze, mevsiminde güzel ve sağlıklı… Mevsimsiz, hormonlu gıdalardan mutlaka kaçınmak gerekiyor. Yine marketten satın alıp içtiğiniz her suya, her et ürününe güvenmeyin.
Bizden söylemesi. Aksi halde bir gün çarpılabilirsiniz… Birileri bu yüzden erken bulüğ çağına girerken birileri de bu yüzden erkenden bulüğ yeteneklerini yitirebilir..NOT: İlgili Haber için bakınız: http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=8027692