vay be elinde büyüdük bu silginin desek yanlış olmaz 😀
vay be elinde büyüdük bu silginin desek yanlış olmaz 😀
silgi kullanımı bir öğrenci için evrelere ayrılır.1. Silgi ilk alındığı zaman varsa üzerinde naylon poşet dikkatlice çıkarılarak sıranın üzerine muntazam bir şekilde konulur. Gururla seyredilir…2. Deftere yanlış bir şey yazılır. Silgi kullanımına ihtiyaç duyulur, kendi silgimize kıyamadığımızdan yanımızdaki arkadaşın uyduruk yeşil silgisi kullanılınır.3. Kendi silgin dururken arkadaşın silgisini kullanman arkadaşının dikkatini çekmiş, sana pis pis bakmaya başlamıştır bile. İkinci defa aynı hatayı yapma şansın yoktur. İkinci hatada o güzelim silgiyi kullanmak zorunda kalırsın ki!… Aman aman ne ölüm bir şeydir o, için gider.4. Artık silgi bekaretini kaybetmiştir. 🙂 Ama hala değerlidir. Önemli kısmı temizdir. Sildikten sonra kirlenip siyahlaşan kısım boş bir kağıdı silmek suretiyle temizlenerek vicdan rahatlatılmaya çalışılır.5. Fakat hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Silgi artık o köşeli düzenli hatlarını kaybetmiştir. Kötü yola düşmüştür artık. Ortalık malı olmuştur. Önündeki, arkadandaki, yanındaki herkes silgini kullanmaya başlamıştır bile. Yere düşen, sıranın altına kaçan silgiyi tekmeleyerek sıranın altına çıkarman onun ne kadar değersiz olduğunun kanıtıdır artık.6. Artık aşk bitmiş alışkanlık başlamıştır. Silginin karton kutusunun da yırtılmasıyla beyaz bir yeri kalmamış, rengi griye dönmeye başlamıştır.7. Ve işte en acı evre, 4 sıra önündeki arkadaşa sesini duyuramamanın verdiği sinirle silgiyi parçalar, küçük parçayı arkadaşına atarsın. O’nun da sana karşılık vermesiyle savaş başlamıştır. Eski silgiler için adeta bir cenaze törenidir bu olay. Sınavlarda senin yanlışını düzelten o çilekeş silgi parçacıkları arkadaşın gömleğinin içinde, saçlarının arasında can çekişiyordur artık.Ne büyük trajedi…
yorumlar
çok eğlenceli bir yazı olmuş:))) budur:)ben de kokulularına hastayım silgilerin. kazık kadar oldum, hala dayanamayıp alırım renk renk:)
bayildimmmmmbenim de yumusak silgi hastaligim vardi. silerken kaymak gibi kayacakti kagit üzerinde:)
çilekeşin ekürisi
* Zımpara gibi sert iğrenç yeşil Pelikan silgi* Güzel yazı dersinde dolmakalem silmek için kağıda işkence ettiğimiz yuvarlak ortası delik mavi silgi* Sildiği mi boyadığı mı belli olmayan yavşak mon-ami silgi* Yavşak mon-ami’nin küçüğü siyah kılıflı pelikan silgi* Sınıfta arkadaşlara hava atılası hepten siyah silgi* Attın mı kafa göz yarma potansiyeline sahip Milan ressam silgisi. (kendileri yıllardır misafirimdir)* veeeee İlkokulların keş zulası Arı Maya silgi
Kaliforniya Valisi silgiyi unutmuşum
bir de üzerinde arı resmi olan ve iğrenç bayıltıcı bir kokusu olan silgiler vardı.annem kaybetmiyeyim diye silgiyi hiç boynuma asmadı. arkadaşlarım asar ben asmazdım… bunun mahcubiyetini yaşadığımı hatırlıyorum…
silgisi ile özel bağ kuran bilumum öğrenciler şunuda yaparlar silginin ortasinan iğne yardimi ile bir ip geçirilir,bu silgiler kocaman olduklarinda boyunda daha bir hoş durur ve tüm gün o silgi boyunda inek çanı misali sallana sallana taşinir.yapana pek bir gıcık olurdum.babam devlet memuru oldugu için bana hep üzerinde DMO(devlet malzeme ofisi) yazan silgilerden ve kalemlerden getirirdi.hiç sevmezdim dmo yazanlari silgiler iğrenç kokardi ,yan siradaki kızın silgisinden gelen hoş koku cezbeder parfüm kıvamında kokardi tozlu siniflarda.tez vakit kaybeder dmo lu silgiyi kendimi kokulu silgi dünyasina birakirdim.bu arada bizzati denenmiştir fazlaca koklarsaniz o silgileri baş ağrisi yapiyor.
evet, üzerinde arı resmi olan silgiler çok modaydı bir zamanlar. güzel de kokarlardı. hatta okulda bir ara kanser yapıyor koklamayın kampanyası başlatılmıştı.sonra çok revaçta olan yeşil pelikan silgiler vardı ki hiç hazzetmezdim.ortası delik, mavi silgilerin tükenmez kalemi bile sildiği söylenmiştir ama silenin hiç görmedim, sadece defterin sayfasını kazıyıp yırttığını hatırlıyorum:)sonra olayı aşıp, ilkokuldan üniversiteye kadar kullan sloganıyla üretilen, danamsı dev milan silgiler çıktı. ama çabuk parçalandığı için 1 seneyi bile çıkarmazdı.
birşeye sinirlendiğimizde mancınık düzeneği hazırlayıp sıranın bir ucundan silgileri birbirimize fırlatırdık. silgiler karışmasın diye de üzerlerine isimlerimizi yazardık. yani yine savaş sonrası onları bağrımıza basardık.@cossack yazı süper eğlenceli kurulmuş. bayıldım. ya peki, sınavdan beklediğimiz notu alamadığımızda kurşun kalemle silgiye delikler açmamızı nasıl tanımlardın?@Togepi, eküri, yaptığın jestten dolayı sana müteşekkirmiş. öyle yazdı az önce, ben klavyeye aktarıyorum onun notunu!
patates baskısı bilinir ayni mantıkla silgi baskısıda yapilabilir,ki ben yapar sevdiceğimin adini defterlerime baskı yolu ile yazardim.silginin üzerine kız arkadaşinin ismini tersten yazacaksin ve harflerin içini 0.5 diye tabir edilen kalemin ucu didik didik edip boşaltacaksin.sonra kalan yerleri tükenmez kalemle karalayip aklının estiği yere bastiracaksin.bir nevi mühür işte.sevmediğiim derslerde en güzel meşkale bu idi.yada paket lastiği ve ataç ikilisi ile mini sapanlar yapip sağa sola fırlatmak.
silinmek istiyorum.
kağıt mendil buyrun sahinden… :)ben babamın silgi kullanmasına hayrandım. onunla maemetik çalışırken ynlışı öyle güzel siler birde ucu sivri açılmışkalemle rakamları bir güzel yazardı kiiii anlaamam. silgitozunu serçe parmağıyla çok hoşbirhavayla süpürürdü.. yaw neler hatırlattınız bana öyle… hala güzel silen silgi gördümmü çocuklarımın elinde hemen kalemi silgiyi alır yazar silerim bir kaç kere… güya test ediyorum… ne testi ayol bal gibi de oynuyorum… evet, kokulu silgiler muhteşemdi, tıpkı uhu gibi koklamak hoşuma giderdi.. zaman ilerledikçe bağımlılık yapıyor uyarılarıyla eskisi gibi dikkatsiz davranmıyor ebeveynler… ellerine sağlık sayın cossack…
rica ederim arkadaşlar :)yalnız okul sıraları da tam anı deposuymuş onu fark ettim, hemen hemen her konuda yazı yazacak bir şey çıkıyor… :)ama bakın kokulu silgileri unutmuşum 😀
kokulu silgiler kanser yapıyomuş aman diyim :)))
heeeee… her şey kanser yapiiiyooo…
çok hoş olmuş yazı @cossack35..silgiyle yaptığım birseyi hatırlattı; tükenmezle adımızı ya da herhangi bir seyi tersten yazıp,kağıdın ya da farklı birseyin üstüne koyup bastırarak baskısını alırdık. hayretle ve coşkuyla eblek gibi de sevinirdik bu yaptığımıza.
Çok hoş bir yazı elinize sağlık.
bir silgiyi temiz tutmak ve temizlemek de kiminin takıntısıdır… öyle değil mi? işte bu takıntı durumlarına bir çözüm şurada… aman kendinize zarar vermeden haa… 🙂
ben bir de silgiyi silgiyle silerek silerdim:)))
hah işte, hoşgeldin @results :)))
@result; ve @pilli patidediğin kağıtta da olabilir değil mi?silgi yazısını yine silgiyle silersin. ne anlamalıyım. ne anlamalıyım.
hoşbulduk pilli paticim :)))
@zul,klavye başında bu saatte kim uyanık kim uyukluyor diye test mi yapıyorsun? 🙂
şimdi zulcecim,tabi kağıtta da oluyor düşündüm de.benim hiçbirzaman silgilerim büyük kalamazdı. her sınavdan önce biri gelir, silgi bölüşülürdü:)))her sınav minnacık silgiyle geçerdi..
bakıyorum herkes uyanık. ben de bir saattir hafifin başındayım ama, saramadım hiçbir muhabbete kendimi. her linke tıklıyom olmuyo. silgiyi silmeyi görünce orjinal geldi, ironi var sandım. meğer bildiğin silmekmiş aklıma yazı olarak da silgiyi silmek geldi. amaaaaaaaaaan neyse.ben hiç bölüştüğümü hatırlamıyorum. isteyen olmadı sanırım, olsa mutlaka verirdim…
hahahah okulun ineği olarak silgi eksik olmazdı benden hatta çantamda irili ufaklı 5/6 silgi vardı:)
@zul, yaptığın ince espriyi tabii ki anladık. merak etme. kaçmaz bizlerden…
arı maya
Kokusunu unutmak ne mümkün!