bildirgec.org

rss okuyucu hakkında tüm yazılar

Nikon’dan tablet ayarında fotoğraf çerçevesi

FAYA85 | 28 October 2010 15:15

Nikon's new My PictureTown 3D
Nikon’s new My PictureTown 3D

Dünyanın önde gelen fotoğraf makinesi üreticilerinden nikon
duyurduğu fotoğraf çerçevesi ile oldukça ilgi uyandırdı.
Nikon’un yeni çevrimiçi hizmeti “my Picturetown 3D” harikası sayesinde yüklediğiniz 2D resimler 3D yani 3 boyutlu görünüm kazanacak, nikon mühendisleri ve yazılım geliştiricilerin yazdığı bu programı kullanmak için ise (aylık 1.995 Yen ($24) ya da 19.950 Yen( $244) ) bir ücret karşılığında abone olmak gerekiyor.

Nikon's new My PictureTown 3D
Nikon’s new My PictureTown 3D

Blogunuz İçin 15+ Kullanışlı Widget

LeBron | 13 June 2009 15:31

Birçok blogda farklı ve güzel widget‘leri görüyoruz. Aşağıda haber, sohbet, rss okuyucu gibi widget’ler yer almaktadır.

Aşağıdaki işinize yarayabilecek birbirinden güzel widget’leri kullanabilir, blogunuzu daha kullanışlı ve çekici hale getirebilirsiniz.

1. wowzio

Wowzio’nun galeri widget’i blogunuzdaki bütün resimleri otomatik bulur ve sizin için güzel resim galerileri oluşturur.

2. shoutmix

Başkalarıyla anında etkileşime olanak sağlayan mesajlaşma sistemidir.

Masaüstü Rss okuyucu (ama saatin yanında)

tuzuner | 17 March 2009 13:03

merhaba arkadaşlar;
bir sürü masaüstü rss okuyucu var fakat benim aradığım kendi siteme göre düzenleyebileceğim ve sitemin rss lerini çeken bir program.

İstiyorum ki bu pogram ile sitemin son yazıları programı yükleyen kişinin bilgisayarında saatin yanında açılan mini pencere ile (msn kişi oturum açtı penceresi gibi) Başlık ve kullanıcının belirleyeceği karakter kadar yazı orada görünsün. Yazıya tıklanınca da siteme gitsin.

Bu sitemin hem trafik artışını sağlayacak hem de kullanıcı ile senkronize bir sistem olmasını sağlayacak.

Böyle bir programı bulan varsa çok sevinirim.

Google Reader için sade bir arayüz teması: Helvetireader

hoodly | 12 December 2008 18:39

Google Reader geçen günlerde tasarımını değiştirerek bir çok kişinin beğendiği yeni görünümüne kavuşmuştu. Bu haliyle daha rahat kullanıma ve sadeliğe kavuşan google reader için daha sade bir arayüz tasarlanmış.

Adı Helvetireader olan bu arayüzü kullanmak için eğer firefox kullanıyorsanız greasemonkey eklentisini kurmanız gerekiyor yada webkit altyapısı kullanan opera,safari, google chrome‘dan herhangi birisini kullanıyorsanız greasekit‘i yüklemeniz gerekiyor. bunlardan uygun olanı yaptıktan sonra bu scripti yükleyerek yeni arayüz ile google reader keyfi yapabilirsiniz.

Kaynak

Blogger’da abonelik eklentisi hayata geçti.

guney01 | 29 June 2008 12:22

Kendi bloguma yeni bir resim eklerken gördümki blogger artık kendi eklentilerinde abonelik kısmını oluşturmuş. Yani sayfa ögesi ekle tuşuna bastığımıza birçok eklenti yanında abonelik bağlantıları diye bir kısım çıkıyor karşımıza,eklediğimizde blogumuza gezen kisi tüm gönderilere yada yorumlara abone olabiliyor ve rs okuyucularda sayfamızı açmadan izleyebiliyor.
şimdi bu zaten vardı diyen arkadaşları duyar gibiyim evet vardı ama bu eklenti ile daha bir görsellik ve pratiklik kazanmış oluyor.

web tabanlı en başarılı 10 rss okuyucusu

toz66 | 02 June 2008 11:49

internet üzerinde beğendiğiniz ve özenle takip ettiğiniz site ve blog sayısı gün geçtikçe artıyor mu? artık bu siteleri ziyaret etmek, yazıları incelemek ve gerektiğinde kaydetmek bir gününüzün tamamını almaya mı başladı. öyleyse rss teknolojisinin nimetlerinden faydalanma vaktiniz geldi. sitelerin rss adreslerini kullanarak aynı anda onlarca ya da yüzlerce siteye göz gezdirebilirsiniz. rss okuma yöntemleri masaüstü programları ile olduğu kadar, online olarak ücretsiz hizmet veren siteler aracılığıyla da olur. biz de bu yazımızda ücretsiz 10 rss okuyucu hizmeti sunan siteleri inceleyeceğiz…

Wikipedia makalelerine abone olun

abacus | 13 April 2008 23:58

16. yüzyılda kuyumculuk yapan Nicholas Hilliard hakkında Macarca yaratılan sayfa Wikipedia'nın 10 milyona eriştiren makale oldu
16. yüzyılda kuyumculuk yapan Nicholas Hilliard hakkında Macarca yaratılan sayfa Wikipedia’yı 10 milyona eriştiren makale oldu

Geçtiğimiz günlerde Türkçe dilinde 100 bin makale sayısına, hizmet verdiği 253 dilde ise toplamda 10 milyon makale sayısına ulaşan Wikipedia kısa bir zaman önce makalelere XML Feeds (RSS & Atom ) özelliğini ekledi. eskiden wikipedia üzerinde bir hesap açıp ilgilendiğiniz konuları izleme listenize ekleyerek (ama sürekli bu sayfayı ziyaret etmek zorunda kalarak) takip edebileceğiniz wikipedia makalelerini artık bu makalelere abone olarak herhangi bir RSS okuyucuyla takip edebileceksiniz.

Wikipedi atom ve rss olmak üzere iki farklı seçenek sunuyor
Wikipedi atom ve rss olmak üzere iki farklı seçenek sunuyor

bunun için yapmanız gereken ilgilendiğiniz makale sayfasında üst kısımda yer alan geçmiş sekmesine tıklayarak önünüze gelen ekranda sol sütünda yer alan araçlar menüsünde bulunan RSS ya da Atom bağlantısını RSS okuyucunuza eklemek. Bundan sonra ilgilendiğiniz konularda Wikipedia‘da yer alan makalelerdeki değişiklikleri kolayca takip edebileceksiniz.

RSS okuyucundan yorum gönder

Gigabyte | 03 March 2008 23:50

farklı RSS okuyucular kullanıcılarına birbirinden farklı kullanım kolaylıkları sunmakta. Ancak bunların arasına yeni katılan bir okuyucu farklı bir özelliği ile ön plana çıkıyor. Fav.or.it RSS beslemesi olarak takip ettiğiniz blog postalarına, orjinal blog sayfasına gitmeden yorum gönderebilme imkanı sağlıyor…

türkçe destekli ücretsiz rss okuyucular

odo | 25 November 2007 17:52

bu bildiride, türkçe desteği veren ücretsiz rss okuyucularını listelemeye çalışacağım.

tüm rss reader listeleri için newsonfeeds, dmoz ve wikipedia linklerini kullanabilirsiniz.

  • rssowl
    açık kaynak kodlu, tüm platformlara uyumlu masaüstü rss okuyucu.

  • feedreader
    yine açık kaynak kodlu masaüstü rss okuyucularından. windows uyumlu.

  • feedburner
    önce kendi kendine gelişen sonra google tarafından satın alınan, özellikle site sahipleri için ek özellikleri olan bir sistem.

  • greatnews

  • akıllı rss okuyucu olarak duyurulan henüz beta aşamasında bir seçenek.
  • inforss
    bu bir firefox eklentisi. netscape ile birlikte kullanma imkanı da var.

  • C#Nedir?com
    aynı isimli internet sitesinin editörlerinden oğuz yağmur’un geliştirmiş olduğu yerli bir rss okuyucu.

  • RSSExplorer
    bilgilerim.com sitesinden çağlayan altın’ın geliştirmiş olduğu yine yerli bir rss okuycu.

başta da belirttiğim gibi türkçe desteği olan ve ücretsiz rss okuyucularını seçmeye çalıştım. eksikler olabilir.