bildirgec.org

Java99e

11 yıl önce üye olmuş, 275 yazı yazmış. 3 yorum yazmış.

JavaScript Eklentileri

Java99e | 29 November 2010 20:34

Web sitenize farklı işlevler kazandıracak, birbirinden güzel JavaScript eklentilerini mercek altına alıyoruz.

1. GreyBox

Web sayfanıza entegre ettiğiniz Pop-Up pencerelerinin alışıla gelmiş tasarımını değiştirebiliyorsunuz. Hemen hemen bütün web tarayıcıları ile sorunsuz bir şekilde çalışabiliyor.

2. ImageFlow

Siteniz üzerinde yer alan resimleri kullanarak, kendinize göz kamaştırıcı bir resim galerisi yaratabiliyorsunuz.

Ses Düzenleme Programları

Java99e | 24 November 2010 18:31

Ses ve müzik dosyaları üzerinde istediğiniz değişiklikleri yapabileceğiniz, ücretsiz ses düzenleme programlarıyla tanışıyoruz.

1. Audacity

Ogg Vorbis, MP3 ve WAV dosyalarını düzenleyebiliyorsunuz. Ayrıca, bir kaydın hızını ya da tonunu değiştirebiliyorsunuz.

2. Wavosaur

Ses ve müzik dosyalarınızı düzenleyebiliyor, çeşitli efektler ekleyip CD’ye yazdırabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra kendi müziğinizi de kaydedebiliyorsunuz.

Taşınabilir Programlar

Java99e | 17 November 2010 15:09

Gittiğiniz her yere yanınızda götürebileceğiniz, kurulum gerektirmeyen “Taşınabilir Programlar”ı inceliyoruz.

1. Media Player Classic

Real Media, Quicktime, Flash ve Swf gibi birçok biçimi çalabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra bozuk ya da yarım kalan dosyaları da oynatabiliyorsunuz.

2. CDBurnerXP

CD-R, CD-RW DVD R/RW DVD-R/RW disklerine yazabiliyorsunuz. Ayrıca ISO imaj dosyalarını da yazdırabiliyorsunuz.

3. FastStone Capture

Tüm ekran ya da belirlediğiniz bir alanın görüntüsünü alabiliyorsunuz. Aynı zamanda ekran aktivitelerini video olarak kayıt edebiliyorsunuz.

Ekran Görüntüsü Alma

Java99e | 16 November 2010 14:31

Ekran görüntüsü alırken siz hala PrintScreen tuşunu mu kullanıyorsunuz? Görüntü almanızı kolaylaştıracak farklı alternatifleri denemeye ne dersiniz?

1. Screen Gadwin Print

Tüm ekran, aktif pencereler ya da belirlediğiniz bir alanın görüntüsünü alabiliyorsunuz. Yakaladığınız ekran görüntülerini JPG, GIF, PNG, TGA ve TİF formatlarında kayıt edebiliyorsunuz.

2. Screengrab

Girdiğiniz web sayfalarındaki ekran görüntülerini yakalayabiliyor ve bilgisayarınıza kayıt edebiliyorsunuz. Ayrıca, tüm ekran ya da seçtiğiniz bir alanın görüntüsünü alabiliyorsunuz.

Metin Okuyucular

Java99e | 11 November 2010 10:11

Okumaya üşendiğiniz yazıları, çeşitli bahaneler üreterek bir sonraki güne ertelediğiniz oldu mu hiç? Bırakın, “Metin Okuyucular” yazıları sizin için seslendirsin.

1. NaturalReader Free

Herhangi bir yazının belli bölümlerini ya da tamamını sesli kelimelere dönüştürerek dinleyebiliyorsunuz.

2. iSpeech Free

Dönüştürülmesini istediğiniz yazıları insan sesine benzer yakınlıkta, yüksek sesle okutabiliyorsunuz.

3. ReadPlease

Dilediğiniz yazıları sesli sözcüklere çevirebiliyor, aynı zamanda çevirdiğiniz yazıları dinleyebiliyorsunuz. Ayrıca, yazıları web sayfaları üzerinden de okutabiliyorsunuz.

Silinen Dosyaları Geri Getirme

Java99e | 09 November 2010 13:08

Yanlışlıkla ya da çeşitli nedenlerden dolayı silinen dosyalarınızın arkasından yas tutmanıza gerek yok. Bu yazılımlar silinen dosyalarınızı geri getirebilir.

1. Recuva

Sabit disk, USB sürücü, hafıza kartı ve iPod’daki kayıp verileri geri alabiliyorsunuz. Sürücü biçimlendirilmiş bile olsa, en az kayıpla verilerinizi kurtarabiliyorsunuz.

2. Pandora Recovery

Arşivlenmiş, gizlenmiş, şifrelenmiş ve sıkıştırılmış birçok farklı dosya türünü geri getirebiliyorsunuz. Ayrıca, “Arama” özelliğini kullanarak kayıp dosyaları kendiniz de arayabiliyorsunuz.

Slayt Hazırlama

Java99e | 08 November 2010 12:29

Slayt hazırlamak için Windows Movie Maker’a mahkum değilsiniz. Birçok alternatifin arasından öne çıkanları inceliyoruz.

1. ImageLoop

Slaytlarınıza özel efekt, müzik ve anlatım ekleyebiliyorsunuz. İsterseniz daha sonra hazırladığınız slaytları Facebook, Myspace ve Blogger gibi sosyal ağlarda paylaşabiliyorsunuz.

2. Microsoft Photostory 3

Büyük Boyutlu Dosya Göndermek

Java99e | 04 November 2010 15:56

E-posta sağlayıcılarının dosya gönderme sınırlarına boyun eğmek zorunda değilsiniz. Büyük boyutlu dosyalarınızı özgürce gönderebilirsiniz.

1. Filemail

Ücretli ve ücretsiz üyelik seçenekleri bulunuyor. Ücretsiz, 2 Gb’a kadar dosya gönderebiliyorsunuz. Ücretli üye olursanız, bu rakam 5 GB’a kadar çıkıyor.

2. Pando Free Large File Sending Service

1GB’a kadar ek dosya yollayabiliyorsunuz. İsterseniz dosyalarınızı MySpace, Facebook, Blogger gibi sosyal topluluk sitelerinde de paylaşabiliyorsunuz.

3. SendThisFile

Boyut sınırlaması yok. İstediğiniz boyutta, istediğiniz kadar dosya gönderebiliyorsunuz. Dilerseniz dosyalarınıza şifre koruması da verebiliyorsunuz.

Çıktı Almak

Java99e | 03 November 2010 15:59

Web sayfalarından çıktı alırken reklamlara, logolara ve URL adreslerine boyun eğmek zorunda değilsiniz.

1. PrintWhatYouLike

Çıktı almak istediğiniz web sayfasındaki imajları ve istenmeyen reklamları kaldırıp, font büyüklüğünü ayarlayabiliyorsunuz.

2. GreenPrint

Dokümanları analiz ederek URL, reklam, logo ve gereksiz bölümleri basılacak alandan çıkartıyor. Ayrıca, bir de PDF yazıcısı içeriyor.

Web Sitesi İndirme Programları

Java99e | 02 November 2010 14:57

İnternette gezdiğiniz web sitelerini sabit diskinize kayıt etmek ister misiniz? Üstelik, kayıt ettiğiniz siteleri tekrar gezmek için internete bağlı olmanız gerekmiyor.

1. Netman

Web sitesi üzerinde yer alan sayfaları, imaj dosyalarını uzantı, boyut farketmeksizin toplayarak sabit diskinize kaydediyor.

2. HTTrack Website Copier

Bir web sitesini dizin yapısını bozmadan bilgisayarınıza aktarabiliyor. İsterseniz, sadece belirlediğiniz dosyaları da indirebiliyorsunuz.