bildirgec.org

takip hakkında tüm yazılar

Twitter Fenomeni Mi Olmak İstiyorsun?

ilterisk | 25 May 2011 17:09

Şimdi sizin aklınızda 2 tane soru var; 1. Twitter Fenomenleri kimdir? 2. Bu adamlar nasıl fenomen oldu?

Bugün sadece bu konuyu tartışacağız, Twitter fenomenlerinin belki de en büyük şansı Twitter‘ı bizden daha önce keşfetmiş olmalarıdır, daha önce keşfetme avantajını kullanarak tabi ki de çok büyük bir kitleye hitap etme şansını yakalamışlardır. Ve başka bir kural, tespit ve gözlem yeteneklerinin hat safhada olması, dikkat ederseniz çoğu twitter fenomeninin yazdıkları sadece tespite ve gözleme dayanıyor, senin aklından geçenleri düşünerek söyleyemediklerine mizahı karıştırarak iletiyor sana, bu durumda senin ilgini çekiyor ve takip ediyorsun.

bloganya

burak91 | 21 September 2010 15:04

bloganya.com blogların kolayca takip edilebilmesini sağlayan bir mekanizmadır.

bloganya.com blogunuzdaki yazıların ilk birkaç cümlesini siteye ekler ve blogunuza link verir. yani yazıyı okumak isteyen birisi blogunuzu ziyaret etmek zorundadır.

anasayfada son yazılan blog yazılarını görebilirsiniz.
takip ettiklerim kısmında takip ettiğiniz blogların son yazılarını görebilirsiniz. bir blogu takip etmek için “takip et” e tıklamanız yeterlidir. sitenin asıl işlevi bu takip ettiklerim kısmı.
bloglar kısmında ise blogların listesini bulabilirsiniz. bloglara yorum yapabilir, yazılarını görüntüleyebilir ve takip edebilirsiniz.

hayran sayfaları kısmında hayran sayfalarının listesini bulabilirsiniz.
duyurular kısmında duyuruları takip edebilirsiniz.
blog ekle kısmından blogunuzu bloganya.com’a ekleyebilirsiniz.
hayran sayfası ekle kısmından hayran sayfası ekleyebilirsiniz.

Biosensörlü bebek elbisesi

feveran | 02 September 2010 19:36

20 yıldır gelişen ve daha çok örneklerini görmekte olduğumuz bir teknoloji var: insanların vucütlarına takılan hayat monitörleri. bunlar genellikle hasta olan insanlar için kullanılan vücut ısısı, nabız gibi özellikleri gösteren cihazlar. bu cihazların temelinde biyosensörler yatar. bu teknolojinin son yıllarda en fazla kullanıldığı bir alan ise bebek bakımı.

SANAL TACIZ,TAKIP,SALDIRI(CYBER-HARASSEMENT,STALKING,BULLYING)

cellat erdem | 27 August 2010 09:28

Sanal taciz,takip ve saldiri birlikte ele alinan konular olmakla beraber aralarindaki iliskide cok gucludur.Aslinda bircogumuzun hergun karsilastigi bu durumla ilgili turkce kaynak hic yok ve bu konuya iliskin uzun bir arastirma sureci sonucunda ayrintili bilgililere ulastim ve ozet olarak sizlere bu konudan bahsedecegim.

Siber teknoloji bircok kisi tarafindan bilgi saglamak,iletisim ve eglence amacli kullanilmaktadir.Sanal taciz,takip ve saldiri konularini tek bir ad altinda birlestirip sanal zorbalik olarak adlandirabiliriz.Sanal zorbaligin tanimi ise genel anlamiyla refah toplumlarinda karsilastigimiz iletisim araclarini kullanarak iletisim icin zararli olabilecek uygulamalarda bulunmak olarak tanimlanabilir.Tanima ele alirsak kimlik,zorbalik ve iletisim teknolojilerinin uygunsuz kullanimindan bahsetmektedir ve bu konu suanda sandiginizdan daha buyuk zararlara sebep olmustur.Ilgili orneklere ornekler basligi altinda ulasabilirsiniz.

Sanal zorbalik sanal iletisim ortamlarinda giderek buyuyen bi fenomen ve bunu durdurabilmek icin hukugun,teknolojilerin,okullarin yada ailelerin yapabilecegi seyler az gorunuyor.Neredeyse hepimiz facebook,twitter, friendfeed gibi sosyal aglara uyeyiz ve sanal kabadayilik karsilasma olasiligimiz cok fazla hatta bircogumuz karsilasmisizdir.Bu yazimda klavye kabadayiliginin teoril altyapisindan bahsederken gelecekteki 2. yazimdada kurtulma yollari,karsilasmama yollari,karsilasma durumunda yapilacaklar hakkinda bilgi verecegim.Yazimda sanal zorbaligi cep telefonu ile (konusarak,mesajlasarak,resim ve videolar gondererek, cep telefonundan internete baglanarak)ve internete baglanarak(sosyal gruplara,sitelere uye olarak,chat,haber gruplari, e mail,web siteleri) yapilan sekliyle deginecegim.Zorbalik,predasyon,bir gruptan nefret etmek,kisisel gizliligin istilasi,taciz,takip,zararli konusma,siddeti icermekte,ayrica zararli maddelere erisimi icermektedir.Zorbalik icin giderek ses,resim,animasyon,video ve fotografcilik gibi kaynaklari icerek coklu iletisim formalari kullanilmaya baslanmistir.Sanal zorbalikta failin kimligini saklamasi daha kolaydir.Bu yuzden faili bulmak kimi zaman zordur.Sanal dunyada sosyla normlar ve kisitlamalarin etkisinin az olmasi bunlarla etkilesimin az olmasi insanlari kotu davranislara itmektedir.

Siber zorbaligin bircok turu vardir.En yaygin olanlari:
SIBER TACIZ SEKILLERI

Flow ile kayıpsız ve tam kontrol çalışma mümkün

delizade | 26 May 2010 12:26

  1. Tanıtım Videosu
  2. İlişki haritasının oluşturulması
  3. Zaman takibi temelleri
  4. Görsel versiyon zinciri özelliği
  5. /flow/video_player.php?movie=navigation”>Gezinim

Bir bilgisayar operatöru için çalışma sürecinde emek ve zamanın ne için harcandığının belirlenmesi çok önem taşıyor. İster tasarımcı, ister bir mimar, yazar ya da bir öğrenci olun bilgisayar başında bir iş için harcadığınız vaktin ne kadar olduğunu bilmek, otokontrol ve planlama için değerlidir.

Buna ek olarak üzerinde çalışılan işle ilgili hangi dosyalar ve programlarla çalışıldığı, kullanılan dosyalarla a’dan z’ye hangi dosyaların ilişkiye girdiğinin de tam olarak görülebilmesi oldukça önemli.

GridIron‘un geliştirdiği FLOW, yukarıda ana hatlarıyla belirtilen ihtiyaçlara inanılmaz bir itina ile karşılık veren yeni bir yazılım. Akıllı ve gerçekten detaylı çalışıyor. Aşağıda, bu programın marifetlerinden birkaçını bulacaksınız, okumaya devam edin ve bilgisayar başında neler yapıyor olduğunuzu tespit etmeye başlayın.

Flow, temel olarak iki parçadan oluşuyor;

  1. Flow Takipçi
  2. İlişki harita göstergeci

Evcil Hayvanınızdaki Gözünüz

Lorilleux | 16 April 2010 12:16

Pet Vision Camera
Pet Vision Camera

Hiç merak ettiniz mi evcil hayvanlarınızın gözünden dünya nasıl gözüküyor diye? Eğer ettiyseniz Pet Vision Camera size yardım edebilir. Aynı zamanda 2009’da red dot tasarım ödülü almış olan zamazingoyu, evcil hayvanınızın boynuna takın ve görüntü canlı olarak bilgisayarınıza aktarılsın, siz de izleyin bakalım onun gözünden dünya nasıl? İsterseniz fotoğraf da çekebilirsiniz tabii. Eğer evcil hayvanınızın bir sorun yaratacağını düşünüyorsanız onu, kameranın dahili hoparlörünü kullanarak uyarabilirisiniz. Ayrıca; bu zamazingle evcil hayvanınızı dışarı salıp, gerektiğinde de geri dönmesi veya durması için uyarabilrisiniz. Eğer durmazsa da nerede olduğunu bildiğiniz için gidip onu bulunduğu yerden alabilirisiniz..

Ücretsiz PayPal Analiz Aracı: AnalyzePal

trampfd | 17 March 2010 11:53

PayPal ülkemizde de kullanımı hızla artan popüler bir sistem.
Eğer siz de PayPal ile çalışıyorsanız AnalyzePal‘ e bakmanızda fayda var.

Kısaca AnalyzePal, grafiksel tablo arayüzü ile paypal satış takibi, performans ve müşteri istatistiğitutmanızı sağlayan ücretsiz bir adobe air uygulamasıdır.
Kullanmak için kullanıcı adı ve parolanızı istemez, herhangi bir api ye ihtiyaç duymaz. Paypal dan indirebileceğiniz işlem kütüğü dosyası ile offline olarak çalışır.

Ücretli sürümlerinde ekstra olarak coğrafi analizler, müşteri aktiviteleri, birden fazla hesap takibi, rapor paylaşımları gibi özellikleri bulunuyor.

Detaylı bilgi için
Resmi sitesi: AnalyzePal

Glucowizzard’dan Şeker Hastalarına iyi haber!

Beacool | 07 March 2010 17:27

Glucowizzard’dan Şeker Hastaları ( Diyabet )’na iyi haber!

Düşünce çok başarılı!
Düşünce çok başarılı!

Yıllar önceye nazaran bu günlerde birçok hastalık türedi. Gerek çağımızın beslenme (gdo’ya izin verilmesi gibi) ve teknolojilerinin (her mahalleye sebil gibi baz istasyonlarına izin verilmesi) yan etkisi gerekse ağır yaşam (doğan bir bebeğin ne kadar borçlu olarak doğduğunu biliyor musunuz?) yıllar önce olmayan rahatsızlıklara ortam hazırlıyor. Ya da farklı bir bakış açısıyla yıllar önce “amansız hastalık” dediklerimize artık isimler verebiliyoruz…

Varlığını hissetmek neredeyse imkansız...
Varlığını hissetmek neredeyse imkansız…

Rahatsızlıkların hepsi kötüdür buna katılıyorum. Ama çevremde ve ailemde en sık rastladığım rahatsızlık Diyabet yani şeker hastalığı. Hayatı etkilediği yetmiyormuş gibi gün içerisinde sürekli yapılan iğneler ve kan ölçümleri cidden can sıkıcı ve acıtıcı. Ama bu haberle kan ölçüm testleri için yapılan iğneler tarihe karışacak gibi. Glucowizzard ile boyutları bir pirinç tanesinden bile ince olan ve deri altına yılda bir kere yerleştirilen güneş enerjili (photovoltaic deniyormuş) bir çip sayesinde ölçümler otomatik olarak yapılıyor. Çip, kullanan kişinin telefonuna, pda’sına ve bunun gibi aletlerine sinyaller gönderiyor ve sesli olarak haberdar ediyor. Kullanıldığı süre zarfında tüm değerleri ölçüp kayıtlandırabilen bu çipçik bence insan yaşam kalitesi için çok ama çok yararlı bir buluş!

Bilgisayarınızın en iyi dostu (belki sizin de)!!!

Beacool | 06 February 2010 11:50

Karşınızda Pingo!
Karşınızda Pingo!

Eskiden sanal bebekler vardı, ve ben onları hiç sevmedim…

Ben bir Tamagochi katiliydim! Bu itirafı neden yaptığımı merak edenler için şunu diyebilirim ki bu çılgınlık geri geliyor! Pingo isimli bu “deskfriend” zamanında bir hastalık halini almış sanal bebeklerin tüm özelliklerini fazlasıyla taşıyor. Ama çok daha fazla gelişmiş özelliği de var! Bunlardan en radikalı bu sanal bebek artık yürüyebiliyor! Hem de kör şekilde değil, çevresini dikkate alarak. Ayrıca sizin hareketlerinize tepki verip günlük işlerinizde size yardımda edebilmekte… Şaşırtıcı şekilde diğer Pingo kullanan ve facebook sayfası olanlarla etkileşime geçebilip, onu sevdiğinizde farklı kızdığınızda farklı tepkiler verebiliyor. Ayrıca onunla konuşabiliyorsunuz! Her ne kadar çoğunluğu sizin komutlarınıza dayalı bir monolog olsa da sözünüzü dinliyor. Onun bir nevi karakteri var! (detaylı özellikleri aşağıda)

Kullanıcılar Sitenizde Ne Yapıyor Takip Edin: Clixpy

teknoim | 10 September 2009 18:50

Sitenize giren kullanıcılar sitenizde ne yapıyor? Hangi sayfalara giriyor demiyorum ki zaten bunu bulmak için pek çok yöntem daha önceleri sergilenmiş. Bu daha çok sitenizdeki kullanıcıların sitenizi gezerken, aradığı şeyi bulmaya çalışırken ne kadar çaba sarfettiğini görmeniz için. Üstelik video şeklinde. Bunu da bize sağlayacak olan servis: Clixpy. Siteye üye olduktan sonra 10 ekran görüntüsünü sizle ücretsiz izleme imkanı sunuyorlar.

10 görüntüden sonra ücretlendirme başlıyor. Ücretlendirme ise şu şekilde belirlenmiş:
100 ekran görüntüsü: 5$
200 ekran görüntüsü: 10$
600 ekran görüntüsü: 20$
1000 ekran görüntüsü: 30$
Üye olduktan sonra izleme yapabilmek için javascript kodlarını sitenize uygun yere yapıştırmanız gerekiyor. Üyelik oldukça basit ve sitede demo da verilmiş. Demosu için burayatıklayın siteye de buradan gidin.
Peki ya bu servis bana ne kazandırır diyorsanız şöyle söyleyebilirim: Kullanıcılar sitenizde birşey aradığında onu rahat bulabiliyor mu? Eğer scrollbar bir aşağı bir yukarı gidiyorsa aradığını rahat bulamıyordur ve bunun için yerleşimi gözden geçirmeniz gerekir. Ya da sitenize yazı boyutunu belirleyen bir araç koyun. Bakın kullanıcılarınız en çok hangi boyutta okuyor yazılarınızı. Bu ve buna benzer pek çok şeyi takip edebilirsiniz. Sistem gerçekten güzel deneme değer.