bildirgec.org

parça hakkında tüm yazılar

Onlar Gibi…///

Cali Kusu | 21 February 2011 09:11

Hani olur ya özlersin taa uzakta birini. Parça pinçik etsende kendini eli bile tutulmayacak çehreyi… Nasıl desem işte onlar gibi. Kalbinde cam kırıklarıyla dolaşanlar, sırtında pusu izleri olanlar, geleceği düşünerek geçmişe ağlayanlar, kısaca yerle bir olup halâ ayakta duranlar… Ben onlar gibi özlüyorum.

Kendime has bir özleme tekniğim, kendime has sevme tekniğim, sahip çıkma ya da bırak gitmek gibi bana özel üsluplarım yok. Çünkü ben ne özlemek istedim ne de sevmek, ne sahip çıkmak istedim ne de defolup gitmek… Ben istemedim ki ait olmayı.

Parça ve Resimde Parçalılık

kuduz kedi | 21 January 2010 16:18

Bir bütünü oluşturan ve hepsi birer işlev taşıyan öğelerinin her birine parça denir. Günlük hayatta buna benzer bir tanımla anılan parça terimi, bir sanat terimi olarak kullanıldığında sanat yapıtının kütlesel olarak tümüyle ya da konu ve teknik olarak ifade ettiği tüm anlamları ya da yöntemleri oluşturan her bir leke, çizgi, doku, anlam, kavram, görüş vb. birer parçadır. Her parça sanatçının isteğine ya da izleyicinin algısına göre bir işlev edinir ya da edinmez. Bir eserde işlevsiz olan bir parça eserin bütünlüğünü bozar ve tamamlanmamış hissi verir.

Rönesans dönemine kadar sanat yapıtlarında kullanılacak her bir parça önceden belirlenmiş biçime ve işleve uygun şekilde eserde yerlerini alırdı. Ancak rönesansla birlikte sanatçının adının da eserle beraber anılır hale gelmesiyle beraber sanatçının şahsi üslubu, fikirleri ve kişiliği de eserlerde yer bulmaya başlamıştır. Sanatçının esere kendi isteğiyle bir parça eklemesi (genel uyumu bozmamak kaydıyla) sanatsal anlamda konuya yönelik bir parçalanma süreci başlatır. Bu parçalanma süreci sonunda birbiriyle uyumlu olan parçaların birbirlerine göre farklı durumları/konumları ya da işlevleri bulunan birden çok parçayı ayrı ayrı değerlendirme fırsatı doğurur. Bu yöntem eserin teknik olarak analiz edilmesi kadar anlamsal boyutta da farklı anlam katmanlarını görme imkanı tanır. Bu çok katmanlı okuma yöntemi izleyicinin algı düzeyiyle sınırlıdır. Algı düzeyi eseri algılayacak düzeyde olan ve bunun altında olan iki seyircinin sonuç hakkındaki değerlerndirmeleri farklı olacaktır. Sanatçı eseri parçalarken ya da parçaların her birini tasarlarken farklı algı düzeylerine göre aritmetik olarak çoğalan değerlendirme farklılıkları zincirini başlatmış olur. Eser; anlamsal, tekniksel ve dönemsel parçalanmalarda olduğu gibi farklı katmanlar oluştururken bu katmanlar arasındaki gruplaşmaları ya da birbirine yakınlığı sayesinde benzer başlıklar altında incelenen parçalar bütününden ibaret hale gelir.

hem ücretsiz hem de yasal müzik için 13 yeni kaynak

xerre | 11 October 2009 13:15

daha önce şurada, yasal indirmelerin gerekliliğinden bahsedip, yasal olarak müzik veya filmler indirmenizi sağlayan çeşitli kaynaklardan bahsetmiştik. bu bildiride de oradakilere ek olabilecek ve yine indirmelerinizi legal olarak gerçekleştirebileceğiniz yeni sitelere yer vereceğiz. fakat bu listedekiler biraz daha lokal boyutta yani müzik türlerine göre olacaktır.

müzik türlerine ek olarak faydalı olabilecek çeşitli kaynaklara da değineceğiz. ayrıca oyun müziklerini sevenler ve arayanlar için de iki siteye yer vereceğiz. bu arada oyun müziği diyip de geçmeyin a dostlar. mesela bir red alert‘ın hell march adlı parçası vardır ki tüm zamanların en iyi oun müzikleri arasına rahatlıkla girebilir. o oyunu oynayıp da dikkat eden bünyeler mutlaka aramıştır, bulmak istemiştir o parçayı.

neyse hemen tanıtacağımız kaynaklarımıza geçelim:

1 – ücretsiz indirelebilir taş plak kayıtları

Archive.org sitesi, şimdilerde dijital ortamda korunan, bünyesinde eski kayıtları (taş plak) barındıran büyük ve oldukça güzel bir koleksiyon oluşturmuş. bu 78’liklerin (78 rpm) bulunduğu koleksiyona bakabilir istediğinizi ücretsiz ve legal olarak indirebilirsiniz.

Çin mallarının kalitesi :(

admin | 07 July 2009 13:59

Herkese selam.Uzun süredir buralarda değildim tekrar aranızda olmaktan mutluluk duyuyorum.Bugünkü sizlere paylaşmak istediğim anycool çin telefonu ve diğer çin telefonları..

Telefonun kullanımı son derece kullanışlı olması beni cezbetti. Fakat sonradan yedek parçalarının bulunmasının son derece zor olması ve oldukça pahalı olması beni çok uğraştırdı.Şimdi aladığım için pişmanım ve satılması da oldukça zor.Sizlerinde düşüncelerini bekliyorum.

Büyük Dosyaları Parçalara Bölme Ve Şifreleme

ilgazaskin | 15 December 2008 20:49

bu yazıda yükleyiciler tarafından çok sevilen ama kullanıcılar tarafından pek sempatik görünmeyen oyun ve filmlerin nasıl parçalara ayrıldığını göstereceğim.
1)İlk olarak elimizde “winrar” isimli programın bulunması gerekir.
Programın son ve türkçe sürümünü buradanindirebilirsiniz.
2)Programı indirdik ve kurduk. Şimdi parçalara böleceğimiz dosyayı seçiyoruz ve farenin “sağ” tuşuna basarak “Arşive Ekle”‘ye basıyoruz.(bkz=Resim 1)

resim 1
resim 1

3)Butona bastıktan sonra bir pencere açılacaktır. O pencerede;
a)Buraya parçaların ismini ne olacağını yazacaksınız.
b)İşte burası asıl yer. Burada her parçanın kaç mb olacağını ayarlayacaksınız. Ve sonuna “m” harfini koyacaksınız.(Örnek=100m)
c)Eğer istersek parçalarımıza şifrede koyabiliriz. Koymak istersek “gelişmiş” sekmesine gidiyoruz.(bkz=Resim 2)

resim 2
resim 2

Türkcell’den 150 Kontör Atağı

sinnerxx | 05 August 2008 23:22

Ve yine kontör dünyasından bir kaç bilgi verip çıkmak istiyorum..

Malumunuz son dönemlerde Türkcell 150 kontör kartını piyasaya sürerek diğer operatörlerden asla geri kalmayacağını açık şekilde gösterdi.

Aveazaten bu miktardaki kartı uzun süredir kullanıyordu. Vodafone ise load teknolojisi sayesinde istediğin kontör miktarını yükleme olanağı sunduğu için 150 de listelerde vardı. Ama bu Türkcell için bir ilk oldu.

Peki Türkcell 150 kontörü neden piyasaya sürdü. Bunun nedeni basit. Türkcell yavaş yavaş piyasadaki 100 kontörlerin satışını azaltarak halkı 150 kontoralmaya zorlayacak. Bunun ilk dalgalarıdaa başladı. Kontör satıcılarından aldığım bilgiye göre merkezlerden 100 kontör çıkışı yarı yarıya azaltılmış.

Usta Uzay Robotu (Dextre)

neoturk | 12 March 2008 18:30

Dextre
Dextre

Dextre uzay istasyonlarının ihtiyaç duyduğu servis hizmetlerini yerine getirmek için tasarlandı. İki kollu tasarımın sebebi daha fazla esneklik ve aynı astronotlar gibi gerek duyulduğunda uzay istasyonunun dışındaki küçük parçaları değiştirebilmesi yerine yenilerini koyabilmesi. Şimdiye kadar gönderilen robotlar içinde eklem sayısı en fazla olan robot Dextre, bir insanın yapamacağı manevraları yapabilecek dönüş açılarına sahip. Video

Kendi Elektronik Devre ve Makinanızı Tasarlayın.. Adresinize gelsin

kursat128 | 03 March 2008 15:42

Kendi makinanızı yada elektronik devrenizi yapmak istiyorsanız fakat gerekli altyapınız yoksa internet sizide düşününmüş ve online olarak Cnc ve elektronik devre üretim makinalarını hizmetinize sunuyor…

İstediğiniz devre ve metal parçaları üretmeniz için kendi yazılımlarıda mevcut..