bildirgec.org

arama hakkında tüm yazılar

en iyi 10 ikon arama motoru

maxhoper | 03 February 2011 10:18

Bildirgeçte zaman zaman ikon setleri görüyoruz. Ancak hazır bir ikon istediğimizde buna hızla ulaşmak için tüm ikon setlerini taramamız büyük vakit kaybına yol açacaktır. Bu problemden yola çıkarak ikonları isme göre bizim için tarayıp bulan arama motorları tasarlanmış. Arama sonuçlarında beğenilen ikonları derhal bilgisayara kaydetmeye de imkan tanıyorlar.

Bu arama motorlarından en başarı 10’u mostinspired.com tarafından derlenmiş.

1.Findicons

findicons
findicons

Arama Motorlarında Kaçıncı Sıradayım

erdem07 | 24 January 2011 09:11

Arama motoru optimizasyonu ile ilgili yaptığımız çalışmaların olumlu ya da olumsuz değişikliklerini anlamak için sıralamamızı takip etmemiz gerekir.

Websitelerimizin Google, Bing ve Yahoo arama motorunda hangi kelimelerde kaçıncı sırada olduğunu göstermektedir.

Sepof.net (Search engine position finder)
Sepof.net (Search engine position finder)

Yapılan arama sonuçları kayıt edilmektedir ve geçmişte hangi arama motorunda hangi kelimede kaçıncı sırada olduğumuzu görebiliriz.

Sepof.net diğer sitelerden farkı Google görsellerde arama imkanı ve aynı anda çoklu kelime sorgulamasına sahip olmasıdır.

Yeni Siteler Keşfedelim – XIX

Atomic Bomb | 03 December 2010 09:34

Untabbed: Google’da bir şeyler araştırırken birden çok arama sonucu ilginizi çekebilir ve hepsine ayrı ayrı tab açmak zorunda kalabilirsiniz. Bu da bir süre sonra içinden çıkılmaz bir hal alabiliyor. Bunu engellemek için untabbed.com var. Aramanızı yapıyorsunuz ve arama sonuçları küçük pencereler halinde açılıyor. İnceleyip işinize yaramayanları daha kolay eleyebiliyorsunuz.

Wallpapr: Bir çoğunuz flickr sitesini duymuşsunuzdur. Eşsiz flickr arşivini tarayan bu site sayesinde flickr’de arama yapmadan doğrudan bu siteye girip duvarkağıtlarınızı seçebilirsiniz. Yine aynı mantıkla çalışan wallpaperscorner’i deneyebilirsiniz.

Markup: Bu site girdiğiniz siteler üzerinde notlar almanıza, çizgiler ve işaretler koymanıza ve bunu paylaşmanıza yarıyor. Eğer siteler üzerinden anlatımlar, dersler, notlar hazırlıyorsanız çok yararlı olabilecek bir araç. Yapmanız gereken siteye girip, sitenin aşağısında bulunan siyah kutuya tıklayıp, sık kullanılanlarınıza taşımak. Daha sona bu sık kullanılana tıkladığınızda istediğiniz site üzerinde çizim, not, şekil yapabilirsiniz.

GOOGLE’DA ARAMA YAPMANIN İNCELİKLERİ

eyupcan199 | 23 November 2010 15:58

Google günümüzde dünyanın en büyük arama motoru.Her gün milyonlarca insan yüz milyonlarca arama yapıyor.İşte bu aramaların sonuca daha çabuk ulaşması için bir kaç tüyo:

1-yazım denetimi: aklınıza takılan bir kelimenin doğru yazılışını merak ediyorsanız google’da aramanız yeter.Google size kelimenin doğrusunu öneri olarak vericektir. Aynı özelliği bir çeviri aracı olarak da kullanabilirsiniz.

2-hesap makinesi:Google’ın hesap makinesini kullanabilirsiniz . örneğin 5+2’yi aratırsanız sonucu 7 olarak verir.

Opera’ya Geçmek için Birkaç sebep

aksuck | 17 November 2010 12:03

Firefox, eklentileriyle her zaman ihtiyaçlarımı karşılayan bir browser olmuştur.
Ancak hantallığı beni kendisinden vazgeçirdi. Keza chrome’da artık çok hantal.

opera hız açısından çok iyi (özellikle ilk açılışta)
ancak ihtiyaçlarımı karşılamakta yetersiz görünüyordu.
keşfettigim belki de bir çoğunuzun önceden bildiği bir kaç minik özellikle benim için bir numaralı koltuğa (şuan için) oturmuş durumda. peki nedir bunlar?

Misal 1:

Adblock eklentisi malum vazgeçilmez. Kendisini firefox’tan iyi tanırız. banner’ları bir güzel engeller. opera’da bunun için bir eklenti kullanmanıza gerek yok. Gördüğünüz gibi sitede bir kaç banner var. Sağ tıklayıp “içerik engelle“ye tıklıyoruz. Ardından istemediğimiz banner‘ları seçiyoruz ve sonrasında tamama tıklıyoruz. Gördüğünüz gibi banner’lar kayboluyor. Bu kadar basit. Ancak şöyle bir zayıflığı var. Websitesi, sayfanın aynı yerindeki banner’ı farklı bir reklamla değiştirirse tekrar engellemeniz gerekiyor ki buna şükür diyerek diğer misalimize geçiyoruz.

google,bing,yahoo arasından hangisini seçsem diyenlere ilaç gibi motor.

eyupcan199 | 16 November 2010 16:29

arama motorları; çoğumuz için internetin giriş kapısı, açılış sayfası hatta internetin ta kendisidir. bu nedenle aramalarımıza en uygun sonuçları veren siteyi seçme mecburiyetine düşüyoruz . ancak burada da yeni sorunlarla karşılaşıyoruz. google’ın kötü olduğu alanda bing, bing’in saçmaladığı yerde de yahoo yükseliyor. işte bu karmaşayı çözmek amacıyla kurulan gedoo üç beş değil tam tamına 4900 arama motorunu kullanarak istediğiniz sonucu size anında veriyor.

standart olarak google altyapısını kullanan gedoo da istediğiniz arama motorunu lokomotif olarak seçebiliyor ve arka plana beğendiğiniz resmi koyabiliyorsunuz. siteyi kişiselleştirmek için üye olmanız şarttır .
denemek isteyenler için :www.gedoo.com

5 iddialı seo programı

silver530 | 28 September 2010 10:00

seo işi önemini yitirmiyor, tam aksine her geçen gün önemi artıyor ve bu amaç için de yeni yeni yazılımlar geliştiriliyor. şimdi bunlardan öne çıkan 5 tanesine kısaca göz atalım:

1 – all-in-one search engine submission: sitenizin arama motorlarında ilk 20’ye gireceğine garanti veriyor. indirme sayfası

2 – seo administrator: sitenizi arama motorları için optimize ediyor, sıralama ile ilgili istatistikler veriyor, linklerin popülerliğini kontrol ediyor, arama motoru sonuçlarını analiz ediyor ve alakalı anahtar kelimeler buluyor. ayrıca site içeriğinizi analiz ederek seo açısından ne durumda olduğunuzu anlamanıza yardımcı oluyor. indirme sayfası

google anında arıyor!

ugurgenc | 13 September 2010 23:52

Bugün Google’ın ingilizce sitesinde Anında Arama özelliğini aktif edip kullanıcılar üzerinde test ettiğini gördüm.

Yakın bir zamanda Google yetkilileri anında arama özelliğini sayfalarına ekleyebileceklerini duyurmuştu ve bugün o dediklerini gerçekleştirdiler.

Denemeye başlamak için…

10 çevreci arama motoru

tembelyarasa | 10 September 2010 10:35

haydi bugün çevre için bir şeyler yapalım, çevre için
yaptığımız her katkı bize daha güzel bir hayat standartı olarak geri dönecektir. bu bildiride çevre için hazırlanmış arama motorlarını inceyeleyeğim.


Forestle

forestle yahoo‘nun bizlere kazandırdığı bir site. 1000 aramada 100 metrekare yerin kurtulmasına katkıda bulunduklarını belirtmişler. tasarımı oldukça hoş ve bunun yanı sıra arkasında yahoo gibi bir devin olması sitenin güvenirliliğini de arttırıyor. sitenin olumlu bir diğer yanı ise
ne kadar aramayla ne kadar katkı yapıldığını belirtmesi.

Znout

znout da oldukça güvenebileceğimiz, çevreye yardım eden arama motorlarından biri. bunu söylerken sitenin google’ın bir hizmeti olmasının katkısı büyük.

Green Planet Search

green planet search bu alandaki en güzel tasarımlı web sitelerinden biri. yeşil gözleri dinlendiren flash tasarımıyla diğer siteler arasından sıyrılmayı başarıyor. çevre konusunda haberler ve bilgiler vermeye ağırlık vermiş bir site. hem çevre hakkında bilinçlenip hem de tasarımı güzel bir sitede gezmek oldukça eğlenceli.

google’a alternatif arama motorları

tembelyarasa | 06 September 2010 19:45

internette arama motorları sayesinde ilgi duyduğumuz web sitelerine ulaşabiliyoruz. hepimizin bildiği belli başlı arama motorları var, bir de bunun yanında belirli konularda hizmet veren kendine özgü arama motorları.. bu yazıda da alternatif arama motorlarını inceleyeceğiz. yeni şeyler denemekten hoşlanıyorsanız bakmanızda fayda var.

Kngine

kngine kendine oldukça güvenen bir arama motoru web3.0 a göre tasarlandığını belirtiyor. bu arama motorunun en güzel özelliği merak ettiğiniz bir konuda bir sürü bilgiyi derli toplu bir biçimde sunabilmesi. örneğin kahire ile ilgili sayfasına bakabilirsiniz.


hakia

hakia; bir tıkla on arama sloganıyla yola çıkmış bir web sitesi. aramak istediğiniz kelimeyi girdikten sonra aratınca sosyal paylaşım sitelerinden, wikipedia’dan ve internetten sonuçlar sunuyor. bu özelliği aradığınız konuda daha çok bilgi edinmenizi sağlıyor, siteye buradan ulaşabilirsiniz.