bildirgec.org

eyupcan199

11 yıl önce üye olmuş, 16 yazı yazmış. 0 yorum yazmış.

Türk insanı gündemle ne kadar ilgili?

eyupcan199 | 17 October 2012 17:34

Türk insanı günümüzde internet kullanımı açısından hızlı bir ilerleme kaydediyor. ancak bu ilgimiz bizi ilgilendirecek konulardan çok bizi eğlendirecek şeylere yönelmiş durumda. türkiye’de internet kullanan kesim büyük oranda üniversite öğrencisi gençlerden oluşuyor. yaş ilerledikçe internet kullanım oranı gittikçe düşüyor. acaba interneti nasıl kullanıyoruz merakımdan yola çıkarak google trend istatistiklerini incelemeye aldım ve şaşırtıcı birkaç sonuca ulaştım. isterseniz sonuçlara geçelim.

ilk konu başlığımız suriye. malum gündemin en sıcak konusu suriye’deki karışıklıklar. türkiye’den yapılan suriye aramalarıyla tüm dünyada ingilizce yapılan syria aramalarını karşılaştırdım. sonuç biraz ilginç. tüm dünyanın ilgisi 2011 yılından itibaren suriye’ye çevrilmişken türkiye’den yapılan aramalar sadece 2012 yılının sonlarında büyük bir artış göstermiş.

ÖLMEDEN ÖNCE MUTLAKA OYNAMANIZ GEREKEN 10 EFSANE OYUN.

eyupcan199 | 20 December 2010 17:21

Oyun dünyası gün geçtikçe katlanarak büyüyor. gelişen teknolojiler oyunların gerçeğe gittikçe yaklaşmasını sağlıyor.İşte bu karmaşık ortamda başarıyı yakalamış 10 muhteşem oyunu sizler için seçtik.

1. Call of Duty: Black Ops

2. Grand thief auto IV

YOK ARTIK GOOGLE EARTH

eyupcan199 | 19 December 2010 21:02

Google nin popüler hizmeti google earth şimdiye kadar bizlere dünyanın hatta evrenin her köşesini görme imkanı sunmuştu. Ancak bu yeni eklenti ile google sınırları zorlayarak insan vücudunun kapılarını açıyor.Google Body Browser adının verildiği hizmet henüz geliştirme aşamasında. eğer bu ilginç eklentiyi denemek istiyorsanız tarayıcınızın WebGL’yi desteklemesi gerekiyor(sadece:firefox 4 beta ve chrome beta WebGL yi destekliyor)

denemek için, http://bodybrowser.googlelabs.com/

GOOGLE EARTH’IN ONURLU GÖREVİ

eyupcan199 | 07 December 2010 14:59

Googlenin kullanıma sunduğu ve dünyayı yakından tanımamızı sağlayan Gole earth ın yeni bir görevi var. Google earth artık iklim araştırmalarında da kullanılacak. Google uzaydan çekilmiş fotoların yanı sıra analiz araçlarının da bulunduğu GOOGLE EARTH ENGİNE yi tanıttı. Örneğin kuzey kutbunun aynı açıdan çekilmiş binlerce fotoğrafının analizini yapabilen yeni hizmet bilim adamlarının hayli ilgisini çekeceğe benziyor.

İklim değişikliklerinin incelenmesi için bir nevi hayır işi yapan google bu hizmet için terminallerini yaklaşık 10 milyon CPU saati karşılıksız çalıştıracak.

EN BÜYÜK FACEBOOK SAHTEKARLIKLARI.

eyupcan199 | 06 December 2010 17:34

Gün geçmiyor ki insanoğlu internet aleminde yeni oluşumları kullanarak sahtekarlık yöntemleri geliştirmesin.

Yüz milyonlarca üyesi bulunan ve bir o kadar da takipçisi olan FACEBOOK internet dolandırıcıları için adeta bir cennet. Elde edecekleri kişisel bilgilerle neler yapabileceklerini kestirmek ise neredeyse imkansız. İşte sizlerin bu mağduriyete düşmemeniz için derlediğim birkaç FACEBOOK sahteciliği:

1-SAKIN PARA YOLLAMAYINBir tanıdığınız size zor durumda olduğu ve acil paraya ihtiyaç duyduğu yönünde bir mesaj atarsa kesinlikle inanmayın. Öncelikle yapmanız gereken mesajı atanı telefonla arayarak durumu doğrulatmak olsun. Unutmayın ki dolandırıcılar bu yöntemle binlerce liranızı çalabilir.

2-OLAĞANÜSTÜ GRUPLAR

FACEBOOK’UN KURUCUSUNDAN YENİ SİTE.

eyupcan199 | 06 December 2010 13:09

Facebookun kurucularından biri olan Chris Hughes yardıma ihtiyaç duyan kuruluşlarla üyelerini buluşturuyor. JUMO adıyla 3 aralıkta resmen açılan ve 3500 konuda kuruluşların bulunduğu sitenin içeriği ve katılımcıları her geçen gün artmakta.

Facebook hesabınızı birleştirebileceğiniz site üyelerine sanal ortam dışında kitlesel hareketlere katılarak sosyalleşmeyi vaat ediyor. Ayrıca üyeler kendi problemleriyle ilgili olarak uzmanlarla iletişime geçmek için bu siteyi kullanıyor.

Katılmak için: http://www.jumo.com/

İPHONE’UN BLACKBERRY E KARŞI BÜYÜK ZAFERİ !!!

eyupcan199 | 28 November 2010 18:14

ChangeWave’nin yaptığı kullanıcı memnuniyeti anketini APPLE İPHONE Blackberry’e büyük fark atarak kazandı. Apple,Motorola,HTC,Samsung ve Blackberry (RİM) in toplam 1. 212 kullanıcısıyla yapılan ankette İphone kullanıcılarının anten ve dış yüzey problemlerine rağmen telefonlarından memnun kaldıkları ,Blackberry kullanıcılarının ise işletim sistemi ve hantallıktan muzdarip oldukları sonucuna ulaşıldı. Motorola ve HTC nin güçlü göründüğü ankette Samsung ve RİM(Blackberry) büyük fark ile sonuncu oldu. kaynak:http://www.macworld.com/article/155894/2010/11/changewave_satisfaction.htm

DÜNYANIN EN BÜYÜK FOTOĞRAFI YAYINLANDI!!!

eyupcan199 | 24 November 2010 19:24

Bizler daha megapiksellerle uğraşırken 80 gigapiksellik dünyanın en büyük fotoğrafı yayınlandı.Fotoğrafçı Jeffrey Martin tarafından Londra’daki Centre Point binasından çekilerek birleştirilen 7.886 fotoğraftan oluşan bu devasa eser 400mm lensli dijital bir SLR kamera ve 6 çekirdekli , 192 gb ram’e sahip bir bilgisayarın yardımıyla gerçekleştirildi.bu devasa fotoğrafa ulaşmak için:http://www.360cities.net/london-photo-en.html

Şifre unutma derdine çare

eyupcan199 | 24 November 2010 17:31

Hepimiz onlarca siteye üyeyiz. Güvenliğimiz için her siteye farklı şifre verdiğimizde de hatırlama sorunuyla boğuşabiliyoruz. İşte bu sıkıntılara son veren güzel bir ürün: Password Memory Keeper. 50 adet kullanıcı adı ve şifreyi hafızasında tutabilen cihaz sayesinde şifremi unuttum butonu tarihe karışabilir. Oldukça güvenli ve kullanışlı olan bu cihazın fiyatı 29 ile 35 dolar arasında değişiyor.

MİCROSOFT TAN BEDAVA ANTİ-HACKER YAZILIMI

eyupcan199 | 24 November 2010 15:59

Microsoftun ücretsiz olarak yayınladığı EMET(Enhanced Mitigation Experience Toolkit) adlı anti hacker programı sisteminizi program açıklarına karşı savunuyor.EMET bilgisayarınızda çalışmakta olan programların açıklarını tespit ederek oradan gelebilecek her türlü tehlikeye karşı koruma sağlıyor. özellikle sistem ve program güncellemeyi sevmeyen kullanıcılar için geliştirilen programı denemenizi tavsiye ederim.

link:http://www.microsoft.com/downloads/en/details.aspx?FamilyID=4a8a9171-5a11-4d58-aa34-95c855f69c39