bildirgec.org

alev hakkında tüm yazılar

Mangalı Zahmetsizce Hazırla!

zabun | 22 December 2009 15:02

Mangal, şömine, soba tutuşturmak için tehlikesiz, çabuk ve garantili bir yol arayanlar için, İsveçli Richard Looft’un Looftlighter adlı icadı bulunmaz bir nimet. Ürün kabaca 1000° F sıcaklıkta hava üfleyen bir fön makinesine benzetilebilir. Looftlighter elektrik şebekesinden alınan elektrikle çalışıyor ve kibrit, çakmak, çıra, gaz yağı…vs gerektirmeden, 15 saniye içinde mangalı tutuşturabiliyor. Alevsiz çalışan Looftlighter ile, dakikalar içinde kömürden köz elde etmek mümkün oluyor.

[wired] [patent] [video] [youtube video]

kavuşması mümkün olmayan tılsım üzerine bir önceki yüzyıldan buruşmuş mektup…

astral | 17 November 2009 10:46

Küçük renkli bir düş’sün benim için…
Yıllar öncesinden kalan. Bir yanımın temelli unutmak istediği bir yanımınsa unutmaya kıyamadığı ve bunu kendine itiraf edemediği bir düş…

Renkli bir düş. Bazı düşlerin içinde, düş olduğunu bilirsin. Düşün içinde yol almanın kazanç olmadığını bile bile yürürsün yine sıcaklığın çıplak ayaklarına basa basa.

Bir yanın yanar, (bir sessss) ‘Dikkattt eetttt!!!!’ diye fısıldarken bir yandan, sen o sesi göz ardı edip, ‘Aman duymuyorum seni’ deyip; gece yarısı saat 00.05’i gösterirken 630 km gitmek için, ‘O’nun için terminalden el sallayan ellere bakarsın, yukarda ay varken, aklında o varken…

ilham kaynağı 50 ateşli logo tasarımı

xerre | 29 September 2009 17:32

logolar, bir ürünün ya da bir firmanın yazı tipi ve görsel öğeler kullanılarak sembol halinde hazırlanmasıdır ve amblemden farklı olarak firmanın adını da yansıtırlar. ancak kimi zaman logo tasarımı işin en zor kısımlarından biri haline gelir. taa ki logo tasarımcısına, beklediği ilham gelene kadar.

bu bildiride, çeşitli çalışmalarınız için ilham olması adına, alev/ateş sembolünü kullanan 50 adet yaratıcı logo tasarımına yer vereceğiz.

flame tweet

flame tweet

fire starter

ffire starter

Radyo Dalgaları ile Alev Alan Kola (videolu)

fReewave | 25 March 2008 16:34

Aslında başlıkta sanki bu özel bir kola sayesinde oluyormuş izlenimi uyandırıyor insanda.Hayır buradaki videoyu görünce ne olduğunu çözemedim başta.Av dalgaları yollayan bir cihazla test etmişler ve gönderici ile alıcı arasına yerleştirilen Kola birden alev almaya başlıyor ve o şekilde bildiğiniz yanıyor.
Video da ne kadar süre yandığından bahsetmemiş.Ama elektrik kesildiğinde evde kolanız varsa karanlıkta kalmazsınız artık.

kansere deva enerji sorununa çözüm

neoturk | 15 October 2007 16:00

John Kanzius , tuzlu sudan enerji
John Kanzius , tuzlu sudan enerji

John Kanzius, 63 yaşında bir haberleşme mühendisi ayrıca çeşitli tv ve radyo kanallarının da sahibi ve Sanibel Island, Fla. da yaşıyor. Bu kişiyi önemli kılan ne mi? geliştiridiği radyo frekansı üreten cihaz , kanser hastası olunca kendi tedavisi için bir cihaz geliştirmiş. Kemoterapiyi daha az zararlı kılmak için. Vücuduna enjekte ettiği bazı sıvı metallere radyo frekansları yollayan bu cihaz kanserli hücreleri sağlıklı hücrelere zarar vermeden yok etmiş. Bu cihaz tuzlu su üzerine yoğunlaştırıldığında h2o yu süper parçalayarak ortaya normalden çok daha fazla enerji açığa çıkaran bir yanma reaksiyonu meydana gelmiş.
videosu[1][2][3][4]

Tehlikeli Oyuncaklar

nehuse | 11 September 2007 15:09

patlama
patlama

Bizim gençler maçlarda meşale yaka dursun yabancı gençlik değişik oyuncaklar üreterek içlerindeki vandalist hisleri tatmin etme yoluna gidiyor.Bende bu gençlerin ürettiği bazı tehlike oyuncakları ve çektikleri videoları bir araya topladım..
ilk sırada yaptıkları alev makinasıyla etrafı yakan gençler var.
2. sırada bir patates topu bulunuyor.
3.sırada ise arabadan sökülen airbag ile uçma denemesi var.
4. sıradaki arkadaşlarda propan tankını yani bizim evde kullandığımız tüplere benzer bir tankı uçuruyor.

Son sırada ise kuru buz’dan yapılan bir patlama var..Yaptıkları bomba ellerinde patlıyor.
Siz siz olun bunları seyredipte evde denemeye kalkmayın 🙂

Elektrik üretimin düşük emisyonlu yanma teknolojisi

olcaygeldim | 04 September 2007 22:48

Kaliforniya Berkeley Laboratuvar‘larında, LSI (Düşük Girdap Şırıngası) adı verilen aşırı düşük derecede emisyona sahip yanma teknolojisi ile teçhiz edilen, deneysel gaz türbini simülatörü, yakıt olarak kullanılan saf hidrojen ile test edildi. Bu icat, fabrikalar tarafından her yıl doğaya salınan milyonlarca ton karbon dioksitin ve binlerce ton NOx’un bertaraf edilebileceğine dair potansiyeli gösteren bir aşama noktası. Fotoğrafda fikrin sahibi Robert Cheng’in ısıtıcının soğuk olduğunu göstermek için tuttuğunu görebilirsiniz çünkü alev tamamıyla havada. Ayrıca aşağıdaki fotoğrafta jet motoruna benzediğini görebilirsiniz ama o yerde ve LSI teknolojisi ile doğalgazdan hidrojene kadar çeşitli gazlarla çalışarak elektrik üretiyor. Daha fazla bilgi için şuraya bakabilirsiniz.