BENİMLE SATRANÇ OYNAR MISINIZ?10 yıldır satranç oynuyorum. Satranç oynayanları ilk izlediğimde bu oyunu hiç öğrenemeyeceğim duygusuna kapılmıştım. Bu kadar taş… Bu kadar hamle…Bütün bunları öğrenmek kolay değil diye düşünürdüm. Dama oynamak daha kolay gelirdi bana. Yanlış düşünmüşüm, satranç oynamayı öğrendiğimde anladım bunu.
Satranç oynamayı çok sevdim. Satrancın tarihine yolculuk yaptım. Satrancın hayatı etkileyen felsefesine kapıldım. Satranç ile düşünmeyi yeniden öğrendim. Düşünmek, beklemek, sabretmek, kontrol etmek, acele etmemek gibi yeteneklerimi satranç sayesinde daha da geliştirdim.
Normal hayatta attığım her adımı, söylediğim her sözü, yaptığım her girişimi, bir satranç hamlesi olarak kabul ettim. Öğrendim ki herkes kendi hayatının şahı ve veziri idi. Sahip olduğumuz imkanlar, birikimler, tecrübeler hayat alanında oynadığımız diğer taşlarımızdı. Önemli olan bunları doğru kullanmaktı.

Hayat bir mücadele idi. Hayat ve insanlar sürekli hamle yapıyorlardı. Taşlar sürekli yer değiştiriyorlardı. Değişim ve yenilik olarak ifade edebiliriz bunu. Başarmak için, kaybetmemek için; Bir sonraki hamleyi düşünebilmeliydik. Daha sonrasını hesaplayabilmeliydik…
İnternetle tanıştığım ilk yıllarda Superonline satranç sayfasında az oynamadım satrancı. Sonra satranç oynamayı mümkün görmeyen çok insana öğrettim bu oyunu. Satranç öğretmeni oldum. Bulunduğum kentte şampiyon olan öğrenciler yetiştirdim. Hatta bulunduğum kentin Türkiye Satranç Şampiyonasına ev sahipliği yapmasına bile öncülük ettim.

Şimdi mynette satranç oynamaya devam ediyorum. Hafifte hafif hafif yazılarımın yer bulduğu bu günlerde düşündüm ki acaba hafifte yazan dostlardan satranç severler var mıdır? Var iseler acaba benimle satranç oynarlar mı?