Time dergisi 2009’un en iyi 50 web sitesini derlemiş.Kullanıcılarına 140 karakterlik metinler yazma imkanı veren Twitter, çeşitli araçlarla daha etkin kullanılabilen bir yeni nesil iletişim aracı. şu anda 32 milyon kullanıcısı var ve her geçen gün bu sayı artıyor.(sene sonunda bu sayının 50 milyona yaklaşması bekleniyor). Twitter’a hem bilgisayarınızdan hem de mobil cihazlardan bağlanabiliyorsunuz. her platforma özel uygulamaları mevcut. Linux kullanıcıları için şöyle, mac os için şöyle (twitterrific), iphone ve/veya ipod touch kullananlar içinse twitterfon adında bir güzellik var. Firefox kullananlar için güzel bir eklenti de mevcut.(twitterfox) Ayrıca Türkçe klonları olarak shuanda ve twitter.com.tr var. geçtiğimiz aylarda, facebook’un 500 milyon dolarlık teklifini reddetmişlerdi. burada da Twiiter’da iş modelleri, daha faydalı kullanım metodları hakkında toplam 52 link bulunuyor.

Twitter
Twitter

Twitter, her geçen gün büyümeye devam ediyor ama henüz net olarak gelir modelini belirlemedi ve kar etmiyor. ( bu aralar gelir modeli olarak pro üyelikten bahsediliyor). Twitter’ın en güzel yanlarından birisi de listenize insanları ekledikçe onların paylaşımları sayesinde her geçen gün yeni birşeyler öğreniyorsunuz ve siz de insanlarla birebir olarak iletişime geçebiliyorsunuz. we follow adresinden çeşitli kategorilerde sevdiğiniz kişileri takip edebilirsiniz. Twitter çok geniş bir alanda yayılıyor bunların hepsini burada anlatmak biraz zor. bu kısmı bitirmeden Jack Dorsey Presents Twitter, How Do You Use Twitter?, webiki.tv videolarına bakabilirsiniz. angelabs tarafından üretilen, gezdiğiniz sayfayı anında twitter’a eklemenizi sağlayan twshot eklentisinden bahsetmemek olmaz.# Twitter Uygulamaları Yazı Dizisi: En İyi 20 Twitter Uygulaması# Twitter Uygulamaları Yazı Dizisi: Yatırım Alan Uygulamalar# Twitter Uygulamaları Yazı Dizisi: Masaüstü Uygulamaları# Twitter Uygulamaları Yazı Dizisi: Trend Kategorisi# Twitter Uygulamaları Yazı Dizisi: İstatistik Kategorisi# Twitter Uygulamaları Yazı Dizisi: Arama Kategorisi# 67 Twitter Uygulaması, Araçları, Arkaplan Resimleri ve Kaynakları# Twitter Severlerin Hayatlarını Kolaylaştıracak Araçlar

Bir adam, bir kamera ve bir helikopter. bu üç şey birleşince ortaya 1000 mil boyunca yakın, uzak çekim olarak California kıyı şeridinin fotoğrafları meydana geliyor.Listenin geri kalan kısmında bazı web siteleri sadece Amerika’da bulunanların faydalanabileceği türden, diğer geri kalanlar ise herkesin internet kullanımında aşina olduğu web siteleri.1. Flickr (ekşi)

2. Delicious (ekşi)

3. Popurls

4. Skype

5. Vimeo

6. Pandora ve Last.fm