bildirgec.org

mikro blog hakkında tüm yazılar

Yeni Sosyal Oyuncağımız: Peplr.com

chndkmn | 25 July 2012 11:40

peplr.com
peplr.com

Sosyal medya hayatımızı iyiden iyiye içine almaya devam ediyor. Her gün biraz daha fazla alışıyoruz ve bağlanıyoruz. Hatta öyle bir hal aldı ki artık durumlar, sıkılmaya başlıyoruz!

Büyük ihtimalle tanışık olduğunuz herkes Facebook’tan sıkıldığını, artık güncel olarak kullanmadığını söylüyor. Ne kadar doğrudur bu bilinmez. Facebook da bu durumun farkında olarak sürekli geliştirmeler yapıyor. Zaten eğer yapmaz da bu haliyle devam ederse kullanıcı kaybetmeye devam edecek.

Facebook’tan sıkılanlar ne yapıyor peki? Sosyal medyayı tadanlar bir daha vazgeçebilir mi sizce? 🙂 Ne yapsınlar, onlar da Twitter’a geçiş yapıyor. Ama gel gelelim ki insanoğlundan bahsediyoruz. Doğuştan değişikliğe yatkın ve sıkılgan bir mizacımız var. Üstelik yeni nesilde bu özellikler daha da baskın. Tam da bu noktada sizlere yepyeni bir sosyal ağ sitesinden bahsetmek istiyorum. Peplr.com

Friendfeed’e ne zaman katıldınız?

webator | 12 July 2010 17:58

Dünyanın en büyük mikro blog servislerinden Friendfeed’e ne zaman katıldığınızı hiç hatırlıyor musunuz? Hatırlamıyorsanız,hatırlatalım. 🙂

WhenDidYouJoinFriendfeed.com adresine giderek “Sign in with Friendfeed” butonuna tıklıyorsunuz..Yani Friendfeed hesabımızla giriş yapıyoruz.Saniyeler içinde Friendfeed’e ne zaman kaydolduğunuzu,kaydolduktan sonra kaç gün geçtiğini size gösteriyor.Dilerseniz bu tarihi Friendfeed hesabınıza da gönderebilirsiniz.

When Did You Join Friendfeed
When Did You Join Friendfeed

Microsoft’tan Mikro-Blog Servisi, pardon Ürünü: OfficeTalk

algoz | 25 March 2010 14:34

Evvel zaman içinde, çıkardığı Ofis uygulamaları ile masaüstünde bir devrimi gerçekleştiren Microsoft, uygulamaların masaüstlerinden buharlaşarak, sunucularda toplanıp birer bulut haline geldiği günümüz cloud (bulut) trendine doyurucu/ses getirecek bir şekilde takılacak bir hamleyi, henüz gerçekleştirememiş durumda.

Office 2010’da yapacağı yeni hamlelerle, günümüz web trendlerine ayak uydurmayı planlayan Microsoft’un henüz test aşamasında olan yeni ürünü ise: OfficeTalk.

Microsoft tarafından, kurumsal müşterileri için geliştirilen bir mikro-blog (microblogging) ürünü olan OfficeTalk, e-posta’ya dayanan kurum için iletişimine alternatif bir iletişim kanalı oluşturma hedefi ile OfficeLabs tarafından geliştirilmekte.

“Keşke Bir Mikro Blog Servisim Olsaydı!” Diyenlere: StatusNet

algoz | 11 March 2010 09:35

Barındırdığı özelliklerle Sosyal Medya’da Trend oluşturan Twitter benzeri bir Mikro Blog servisini, ücretsiz olarak, kendi alan adınız altından ve istediğiniz yerde host ederek kurabilmeniz için geliştirilmiş, açık kaynak kodlu Mikro Blog uygulaması/yazılımı olan StatusNet, Web (Bulut/Cloud) tabanlı, StatusNet Cloud Service (SCS) hizmetini, public beta olarak kullanıma sundu.


Herhangi bir uygulamayı/yazılımı indirmeye gerek duymadan ve çok daha az bir uğraş ile kendi Mikro Blog servisinizi kurabilmenizi sağlayacak olan StatusNet Cloud Service (SCS) hizmetinin özellikleri:

  • single-user (bloggerlar, pazarlamacılar ve markalar için tek kullanıcılı.), private (şirket ve gruplar için, herkese açık olmayan güvenli durum güncellemeleri ve 100 kullanıcılı.) ve community (Herkese açık durum paylaşımları ile Web toplulukları için.) ile üç farklı ücretsiz plan/paket sunmakta.
  • StatusNet Mikro Blog’unuzu kendi sunucularında barıdırmakta.
  • isim.status.net formatında bir alan adı alabilmektesiniz.
  • Farklı sosyal ağlardaki kullanıcıların, birbirlerini takip edebilmelerini sağlayan, OStatus desteği bulunmakta.
  • Mobil ve masaüstü istemcileri.

Twitter Lokal Trend’leri Kullanıma Sundu!

algoz | 28 January 2010 15:00

Twitter’da oluşan gerçek zamanlı gündemin takip edilebilmesini sağlayan Twitter Trend’leri, tüm dünyadaki Twitter kullanıcılarının Tweet’leri temel alınarak hazırlanmaktaydı.

Twitter, sahip olduğu kullanıcı sayısı ve bu kullanıcı sayısının artış oranları dikkate alındığında, bir anlamda Web ve dünya gündeminin takip edilebildiği bu Trend’lerini, bazı ülke ve şehirler için özelleştirilmiş olarak vermeye başladı.

weebs | bir mikro-blog servisi

admin | 22 January 2010 17:59

Weebs | Mikro-Blog
Weebs | Mikro-Blog

Merhaba arkadaşlar,

Biliyorsunuzki son zamanlarda mikro-blog servisler çoğalmaya başladı.Bu trend ilk olarak Twitter ile başladı, diğer servislerle devam etti.Son olarak bir türk servisi olan Weebs açıldı.Sistem olarak gayet güzel ve kullanışlı.

İlk olarak mikro-blog nedemek onu açıklayalım.Biliyorsunuzki birçok kişi blog tutuyor.Bloglarında hayatında notlar,o gün yaptıklarını yazıyorlar.Mikro-blog servislerinde ile daha kısa ve net mesajlarla kendimizi anlatabiliyoruz.Ayrıca bu servislerle daha çok kişiye ulaşabiliyoruz.

2009’un en iyi 50 web sitesi

wanadooo | 31 August 2009 11:47

Time dergisi 2009’un en iyi 50 web sitesini derlemiş.

Kullanıcılarına 140 karakterlik metinler yazma imkanı veren Twitter, çeşitli araçlarla daha etkin kullanılabilen bir yeni nesil iletişim aracı. şu anda 32 milyon kullanıcısı var ve her geçen gün bu sayı artıyor.(sene sonunda bu sayının 50 milyona yaklaşması bekleniyor). Twitter’a hem bilgisayarınızdan hem de mobil cihazlardan bağlanabiliyorsunuz. her platforma özel uygulamaları mevcut. Linux kullanıcıları için şöyle, mac os için şöyle (twitterrific), iphone ve/veya ipod touch kullananlar içinse twitterfon adında bir güzellik var. Firefox kullananlar için güzel bir eklenti de mevcut.(twitterfox) Ayrıca Türkçe klonları olarak shuanda ve twitter.com.tr var. geçtiğimiz aylarda, facebook’un 500 milyon dolarlık teklifini reddetmişlerdi. burada da Twiiter’da iş modelleri, daha faydalı kullanım metodları hakkında toplam 52 link bulunuyor.

Twitter
Twitter

Twitter, her geçen gün büyümeye devam ediyor ama henüz net olarak gelir modelini belirlemedi ve kar etmiyor. ( bu aralar gelir modeli olarak pro üyelikten bahsediliyor). Twitter’ın en güzel yanlarından birisi de listenize insanları ekledikçe onların paylaşımları sayesinde her geçen gün yeni birşeyler öğreniyorsunuz ve siz de insanlarla birebir olarak iletişime geçebiliyorsunuz. we follow adresinden çeşitli kategorilerde sevdiğiniz kişileri takip edebilirsiniz. Twitter çok geniş bir alanda yayılıyor bunların hepsini burada anlatmak biraz zor. bu kısmı bitirmeden Jack Dorsey Presents Twitter, How Do You Use Twitter?, webiki.tv videolarına bakabilirsiniz. angelabs tarafından üretilen, gezdiğiniz sayfayı anında twitter’a eklemenizi sağlayan twshot eklentisinden bahsetmemek olmaz.

Twitter Şimdi de Mikro-Forum Oldu!

algoz | 29 June 2009 14:02

Mikro-Blog servisi Twitter, 3.parti uygulamalar sayesinde oldukça farklı alanlarda, hem kullanıcılarına hem de web sitesi veya blog sahiplerine hizmet vermekte.

Twitter API’si ile hazırlanmış bu 3. parti uygulamalardan biri olan ve henüz Private Alpha aşamasında bulunan Tweetboard uygulaması, web sitesi sahiplerinin sitelerine mikro-forum olarak nitelendirilebilecek bir özelliği ekleyebilmelerini sağlıyor.

Tweetboard web sayfalarının sol tarafında, diğer kullanıcılar tarafından ziyaretçilerin son ziyaretlerinden beri gönderilen yeni tweet’lerin sayısının yer aldığı küçün bir buton olarak bulunmakta.

Eğlenceli bir mikroblog servisi: “Bahele.com”

maiandros | 26 June 2009 15:07

Facebook‘un sosyal ağların başını çektiği şu dönemde, internet kullanıcısının ilgisini çekebilecek yeni bir ağ veya mikrobloglama sitesi bulmak oldukça güç. Ekşisözlük‘te dolanırken “bahele” başlığı altında gördüğüm linki izleyerek ulaştığım “bahele.com” sitesi, mevzubahis “karma” sitelerden biri.

Biraz kurcalayınca, geçtiğimiz aylarda sessiz sedasız yayına başladığını öğrendiğim bahele, hem bir mikroblog, hem anlık trend takipçisi, hem de arkadaşlık sitesi gibi çalışıyor. Sitede yapılan şey çok basit: bir arkadaşınıza (kullanıcıya) veya bir şeye (etiket) “seni seviyorum” veya “seni sevmiyorum” diyerek bunun sebebini yazıyorsunuz. Son yazılan mesajları ana sayfadan okuyabiliyorsunuz. Sitenin güzel olan bir özelliği ise, ister kendinize bir kullanıcı adı seçip “baheleman” yani anonim olarak; isterseniz de mevcut Facebook hesabınızla giriş yapıp sitedeki deyimle “afişe olarak” bu seviyorum-sevmiyorum mesajlarını yazabilmeniz.

Siteye “baheleman” olarak üye olursanız profil resminiz e-mail adresinizle ilişkilendireceğiniz bir “gravatar” oluyor. Facebook adresinizle giriş yaparsanız, “Facebook Connect” sayesinde, profil resminiz; mesaj yazarken de Facebook arkadaş listeniz otomatik olarak geliyor. Siteyi Facebook hesabıyla kullanmanın bir diğer güzelliği, Facebook arkadaşınıza yazdığınız mesajın “notification” olarak gitmesi ve dilerseniz yazdığınız mesajın kendi duvarınızda “feed” olarak görünmesi.

Jaiku ile twitter’a rakip olun!

algoz | 19 March 2009 11:31

google’ın daha önce kapatılacak servisler arasına aldığı microblog * servisi jaiku’nun * kodları açık kaynak oldu.
twitter’a * rakip olması beklenen fakat olamayan jaiku’nun kodları google tarafından app engine + * üzerine taşınarak jaikuengine(jaiku motoru/microblog motoru) oluşturuldu.
jaikuengine’i buradan indirip app engine’ne yükleyerek kendi microblog servisinizi kurabilirsiniz.

jaiku
jaiku

Kaynak: jaiku blog,jaiku tartışma grubu,jaiku api, readwriteweb.