bildirgec.org

micro blog hakkında tüm yazılar

Yeni Sosyal Oyuncağımız: Peplr.com

chndkmn | 25 July 2012 11:40

peplr.com
peplr.com

Sosyal medya hayatımızı iyiden iyiye içine almaya devam ediyor. Her gün biraz daha fazla alışıyoruz ve bağlanıyoruz. Hatta öyle bir hal aldı ki artık durumlar, sıkılmaya başlıyoruz!

Büyük ihtimalle tanışık olduğunuz herkes Facebook’tan sıkıldığını, artık güncel olarak kullanmadığını söylüyor. Ne kadar doğrudur bu bilinmez. Facebook da bu durumun farkında olarak sürekli geliştirmeler yapıyor. Zaten eğer yapmaz da bu haliyle devam ederse kullanıcı kaybetmeye devam edecek.

Facebook’tan sıkılanlar ne yapıyor peki? Sosyal medyayı tadanlar bir daha vazgeçebilir mi sizce? 🙂 Ne yapsınlar, onlar da Twitter’a geçiş yapıyor. Ama gel gelelim ki insanoğlundan bahsediyoruz. Doğuştan değişikliğe yatkın ve sıkılgan bir mizacımız var. Üstelik yeni nesilde bu özellikler daha da baskın. Tam da bu noktada sizlere yepyeni bir sosyal ağ sitesinden bahsetmek istiyorum. Peplr.com

Microsoft’tan Mikro-Blog Servisi, pardon Ürünü: OfficeTalk

algoz | 25 March 2010 14:34

Evvel zaman içinde, çıkardığı Ofis uygulamaları ile masaüstünde bir devrimi gerçekleştiren Microsoft, uygulamaların masaüstlerinden buharlaşarak, sunucularda toplanıp birer bulut haline geldiği günümüz cloud (bulut) trendine doyurucu/ses getirecek bir şekilde takılacak bir hamleyi, henüz gerçekleştirememiş durumda.

Office 2010’da yapacağı yeni hamlelerle, günümüz web trendlerine ayak uydurmayı planlayan Microsoft’un henüz test aşamasında olan yeni ürünü ise: OfficeTalk.

Microsoft tarafından, kurumsal müşterileri için geliştirilen bir mikro-blog (microblogging) ürünü olan OfficeTalk, e-posta’ya dayanan kurum için iletişimine alternatif bir iletişim kanalı oluşturma hedefi ile OfficeLabs tarafından geliştirilmekte.

10 adet açık kodlu microblog uygulaması

GokhanKARAKAS | 07 December 2009 16:12

blog, dünyada çok önemsenen ve ciddiye alınan bir kavram olmasına rağmen, türkiye’de 2005 yılına kadar çok fazla farkedilmiş değildi. 2005 yılından itibaren Türkiye’de de blog kültürü gelişmeye başladı. 2004-2005 yılları arasında blogger.com‘dan blog hizmeti alan bir çok kullanıcı yavaş yavaş türkçe blog servisi blogcu.com’a yönlenmeye başladı. tabii bu zaman diliminde yerli yabancı bir çok blog servisi de yayına başladı. wordpress.org, blogspot.com, blogcu.com bunlardan sadece bir kaçı.
şimdi bunlara ek olarak gerek kurumsal gerekse kişisel gayretler sonucu üretilen açık kodlu microblog uygulamalarına göz atalım.

1. asaph – php/mysql

2009’un en iyi 50 web sitesi

wanadooo | 31 August 2009 11:47

Time dergisi 2009’un en iyi 50 web sitesini derlemiş.

Kullanıcılarına 140 karakterlik metinler yazma imkanı veren Twitter, çeşitli araçlarla daha etkin kullanılabilen bir yeni nesil iletişim aracı. şu anda 32 milyon kullanıcısı var ve her geçen gün bu sayı artıyor.(sene sonunda bu sayının 50 milyona yaklaşması bekleniyor). Twitter’a hem bilgisayarınızdan hem de mobil cihazlardan bağlanabiliyorsunuz. her platforma özel uygulamaları mevcut. Linux kullanıcıları için şöyle, mac os için şöyle (twitterrific), iphone ve/veya ipod touch kullananlar içinse twitterfon adında bir güzellik var. Firefox kullananlar için güzel bir eklenti de mevcut.(twitterfox) Ayrıca Türkçe klonları olarak shuanda ve twitter.com.tr var. geçtiğimiz aylarda, facebook’un 500 milyon dolarlık teklifini reddetmişlerdi. burada da Twiiter’da iş modelleri, daha faydalı kullanım metodları hakkında toplam 52 link bulunuyor.

Twitter
Twitter

Twitter, her geçen gün büyümeye devam ediyor ama henüz net olarak gelir modelini belirlemedi ve kar etmiyor. ( bu aralar gelir modeli olarak pro üyelikten bahsediliyor). Twitter’ın en güzel yanlarından birisi de listenize insanları ekledikçe onların paylaşımları sayesinde her geçen gün yeni birşeyler öğreniyorsunuz ve siz de insanlarla birebir olarak iletişime geçebiliyorsunuz. we follow adresinden çeşitli kategorilerde sevdiğiniz kişileri takip edebilirsiniz. Twitter çok geniş bir alanda yayılıyor bunların hepsini burada anlatmak biraz zor. bu kısmı bitirmeden Jack Dorsey Presents Twitter, How Do You Use Twitter?, webiki.tv videolarına bakabilirsiniz. angelabs tarafından üretilen, gezdiğiniz sayfayı anında twitter’a eklemenizi sağlayan twshot eklentisinden bahsetmemek olmaz.

Posterous’ta Google Maps ile Paylaşın

algoz | 16 July 2009 14:22

Twitter’ın liderliğinde Sosyal Medya kullanıcılarına farklı modellerle hizmet veren micro-blog uygulamalarından biri olan Posterous *; e-posta’nız aracılığı ile her yerden o anki yaşam akışınızı(livestream) ifade eden çeşitli fotoğrafları, metinleri ve videoları göndererek web’teki sosyal çevreniz ile paylaşabileceğiniz bir platform sunuyor.

Web’teki bir çok uygulamanın, kullanıcıların beğenisini kazanarak kendi alanlarında popüler olmuş diğer web uygulamaları ile entegrasyona gittiği şimdilerde, Posterous da kendi kullanıcılarının gönderimlerinde Google Maps’ten edindikleri haritaları ekleyebileceklerini duyurdu.
Ayrıca Posterous kullanıcıları bu haritalar üzerinde kendi fotoğraflarını da ekleyebilecekler.

Twitter’da Değişim Devam Ediyor…

algoz | 02 July 2009 11:44

İki ay kadar önce ana sayfasında bazı değişikliklere giden Twitter, şimdi de following(sizin takip ettikleriniz) ve followers(sizi takip edenler) sayfalarının görünümlerinde ve işlevselliklerinde iyileştirmelere gitti.


Yeni versiyon sayfalarda, arkadaşlarınızı liste biçiminde, toplu halde görüntüleyebiliyor ve en son tweet’lerini gizleyebiliyor veya görüntüleyebiliyorsunuz.

sosyal ağların twitter’ı kullanabilmelerinin 11 yolu

pinkfloyd | 12 February 2009 16:54

Tüm yeni sosyal ağlar yürürlüğe girdiğinde yoğun bir pazarlamaya ihtiyaç duyarlar. Günümüzün pazarlaması tümüyle sözleşmeler ve ardından kullanıcının önüne ilgi çekici bir şeyler sunabilmekle ilgilidir. Genellikle göz önündeki sosyal ağların pek çoğu Facebook, MySpace ve YouTube gibi gelişmiş sosyal ağların sırtında bir kene gibi hayatlarını sürdürürler.

Geçtiğimiz bir ya da iki yıl içerisinde Facebook, önemli bir pazarlama aracı haline geldi. İlk önce bir Facebook grupları, ardından popüler olmayan uygulamalar ve son olarak Facebook Connect. Ancak Facebook’un geçtiğimiz yılki %110’luk büyümesine karşın Twitter‘ın %1191’lik büyümesi, önümüzdeki dönemde izlenmesi gerekenin Twitter olması gerektiğini kanıtlar nitelikte.

Twitter Kendi Ağınızı Tanıtıyor
Yazının devamında Twitter’i kendi sosyal ağınıza Twitter APIsini kullanarak nasıl entegre edebileceğinize yönelik birkaç ipucunu bulacaksınız.

1) Multimedya Twitter: Kullanıcı bir multimedya öğesini gönderdiğinde onlara ilgili dosyanın URLsini Twitter’a gönderebilecekleri bir seçenek sunun. Buna güzel bir örnek olarak SlideShare gösterilebilir. İlgili servis, gönderilen PowerPoint sunumlarınızı Twitter’a gönderebilmenizi sağlıyor.

2) Ağınız Üzerinden Tweetleyin: Kullanınıcılarınıza Twitter durum bilgilerini kendi sosyal ağınız üzerinden güncelleyebilmelerini sağlayın. Bu sayede kullanıcılarınız ne zaman Tweetlese, siteniz kaynak olarak gösterilecektir.

Twitter de başarı 7 faydalı ipucu

Down4You | 05 February 2009 15:20

Hepimizin bildiği veya bilmeyenlerin ziyaret etmesi gereken adreslerden biride twitterdir.

Twitter nedir, nasıl kullanılır?
dan da bilgilenebilirsiniz.

İşte bu muhteşem araçta size 7 tane faydalı pucu vermek için bu yazıyı yazıyorum.

Peki nedir bu 7 faydalı twitter ipucu?
1.Her şeyden önce, Kişisel Tutun
Güncel olmak gün içinde daha fazla coğul hit almanızı sağlar.

67 Twitter Uygulaması, Araçları, Arkaplan Resimleri ve Kaynakları

pinkfloyd | 17 January 2009 11:53

Twitter ücretsiz bir mikro bloglama ve sosyal ağ servisi olup kullanıcıların “tweet” adı verilen 140 karakterden az mesaj gönderebilmelerini ve başkalarının gönderdikleri mesajları okuyabilmelerini sağlar.

Bu listede 67 kullanışlı Twitter uygulamasını, aracını, arkaplan resimlerini ve kaynaklarını bulacaksınız.

Araçlar ve Uygulamalar

  • twitthis.com
    TwitThis kullanıcılarının blog girdileri ya da websiteleri hakkında kolayca “tweet” gönderebilmelerini sağlayan bir araçtır… Ziyaretçiler web sitenizi ziyaret edip TwitThis düğmesine ya da bağlantısına tıkladıklarında, bağlantının ya da düğmenin bulunduğu sayfanın adresi otomatik olarak alınıyor, adres TinyURL kullanılarak kısaltılıyor ve ardından ziyaretçiler, bu kısaltılmış adres ve web sayfasının kısa açıklaması ile birlikte kendilerini takip eden tüm arkadaşları ile ilgili sayfayı paylaşabiliyorlar.
  • twittercounter.com
    TwitterCounter API’s (Uygulama Programlama Arayüzü) seçilen kullanıcı adı hakkında TwitterCounter’ın bildiği her şeyi alabilmenizi sağlıyor.
  • twitterfeed.com
    Blogunuzu ya da RSS beslemenizi otomatik olarak Twitter’a gönderebilmenizi sağlıyor.
  • twitturly.com
    Twitturly, insanların o an bahsettikleri web sayfalarının adreslerini eş zamanlı olarak depolayan ve ziyaretçileri ile paylaşan bir servis.

Sizin Gibi Diğer Tweeter Kullanıcılarına Ulaşın

admin | 07 January 2009 17:01

Just Tweet It websitesi, popüler mikro bloglama servisi Twitter kullanıcılarının kendileri ile aynı ilgi alanlarına sahip diğer Twitter kullanıcılarına ulaşbilmesi için kurulmuş bir web sitesi.

Kendi adınızı dizine ekleyebilir ve sizin gibi diğerleri tarafından kolayca bulunabilirsiniz. Sitede pek çok kategori altında gruplandırılmış binlerce Twitter kullanıcısının kaydı yer alıyor. Dilerseniz kendi adınızı da listeye ekleyebilirsiniz.