
template
Web 2.0 Şablon Canavarından(TemplateMonster) Muhteşem Şablon kolleksiyonu.
Web 2.0 Şablon Canavarından(TemplateMonster) Muhteşem Şablon kolleksiyonu.
Siz de yanınızda wikipedia’nın bir kopyasını taşımak ister misiniz? “Evet” diyorsanız, bir wikireader almanızın zamanı gelmiş demektir. wikireader wikipedia’nın ön belleğe alınmış basit bir sürümünü içeren dokunmatik bir cihaz. İki adet kalem pille çalışan wikireader’i wifi bağlantısana gerek duymadan okuyabilirsiniz. Tasarım olarak asimetrik minimalist bir tasarıma sahip görünüyor.
iPhone gibi bir ekran duyarlılığı olmasa da bir arama kutusu içine metin yazarak sanal klavye ile arama yapabilirsiniz. Ayrıca bir ”random” (rastgele) arama ve geçmiş tuşu da üzerinde bulunuyor.
wikireader’a diğer wikipedia dillerini de eklemek mümkün. Bu sayede dil sorunu çekmeden kullanılabiliyor.
wikireaderin teknik özellikleri diğer e-reader’lara göre çok sınırlı. Ekran çözünürlüğü düşük, kontrast ve ekran aydınlatması da yok.
Bu özelliklere bakarak bu cihazı almak çok akıllıca gelmiyor ama eğer ansiklopedi okumayı seviyorsanız almaya değebilir.
kaynak 1, 2
nadide web ansiklopedimiz wikipedia’da şöyle bir şeye rastladım: 1920’den günümüze kadar bilim kurgu filmleri listesi ( ingilizce ) efenim hangi filmi izlesem diyenler, geçmişte neler varmış neler yokmuş diye merak edenler için birebir 😉
http://www.isteinsan.com.tr/isteinsan_gazete/wikipedia_nasil_kurtulur.html
Güncel uygulama listemizden istediğinizi, beğendiğinizi seçip indirebilirsiniz. Siz de sosyal medya ortamlarında vakit harcıyor veya sık sık seyahat ediyorsanız bu uygulamalar işinize yarayacaktır.
tweetdeck (ücretsiz) : En popüler iphone uygulamalarından bir tanesidir. tweetlemek için güzel özellikler içeriyor.
_________________________________________
facebook (ücretsiz): Facebook‘a tweetdeck içinden bağlantılar gönderebilirsiniz, ama uygulamayı tek başına kullanmayı da seveceksiniz.
_________________________________________
google (ücretsiz): hepimiz google üzerinden sorgu gönderiyor bir şeyler arıyoruz. peki hiç sorgunuzu konuşarak göndermeyi düşünmüş müydünüz? google’a bir şeyleri konuşarak sormaktan bahsediyoruz? uygulama ne konuştuğumuzu pek iyi tahmin edemiyor ama denemeye değer.
_________________________________________
Çin Halk Cumhuriyeti‘nde de ülkemizde olduğu gibi birçok siteye erişim engeli konulmuş.
ama çin’de gördüğüm kadarıyla facebook, twitter, blogger gibi popüler sitelerin hemen hepsi engellenmiş durumda.
bu siteler engellenme durumlarına ve kategorilerine göre şöyle sıralanmışlar;
3 mart 2010 tarihi itibariyle çindeki erişime engellenmiş popüler siteler kategorilerine göre şöyle
Erişime engellenmiş sosyal networklar ve iletişim siteleri
facebook, twitter, blogger, tumblr, WordPress (hosted blogs), TypePad (hosted blogs), FriendFeed, Posterous, Technorati
Erişime engellenmiş fotoğraf ve video siteleri
YouTube, vimeo, dailymotion, twitpic, imageshack, google picasa, ustream, blip.tv
kısmen engellenen iTunes Store
similar sites bir birine benzeyen alternatif siteleri bulmak için yapılmış bir arama motorudur.
Anasayfasında bulunan arama çubuğuna istediğimiz sitenin adresini yazıyoruz ve “find similar site” ye tıklıyoruz. o bize o siteye benzeyen alternatif siteleri ekran görüntüleri ve açıklamalarıyla birlikte çıkarıyor. ayrıca adresi yazmaya başladığımızda yazdığımızı tanıyor ve alt tarafta öneri çıkarıyor.
bildirgeç için benzer alternatif siteler bunlarmış ayrıca sitede etiketlere görede arama yapabiliyorsunuz. neredeyse her site için bir önerisi var.
youtube benzeri siteler
wikipedia benzeri siteler
google benzeri siteler
flickr benzeri siteler
cnn benzeri siteler
ekşi sözlük benzeri siteler
bu şekilde bütün siteleri deneyip alternatif siteler bulabilirsiniz.
Ayrıca siteler için iyi yada kötü yönde oy kullanabilirsiniz.
birde bu site için yapılmış firefox eklentisi var onuda kullanabilirsiniz.
Anasayfasına buradan
hakkında sayfasına buradan
toolbarına buradan
gizlilik ilkelerine buradan
Ayrıca bu bildirilerde ilginizi çekebilir
Sitelerin sıkça sorulan sorular kısmında arama yapın
Sitelerinizin günlük ziyaretçi sayısı
Google’ın, bir GMail eklentisi olarak kullanıma sunduğu yeni Sosyal Medya aracı Google Buzz’ın GMail’de yalnızlık çekmemesi için, 400 milyon kullanıcı sayısına ulaşan Facebook için hazırlanmış olan buradaki Gadget’ı, GMail Labs tarafında geliştirilen Tüm gadget’ları URL yoluyla ekle (Add any gadget by URL) eklentisi ile GMail’e ekleyebilir ve Google Buzz’la beraber Facebook’a da GMail’den ulaşabilirsiniz.
“Tüm gadget’ları URL yoluyla ekle” eklentisinin, GMail’e nasıl eklenebileceği ile ilgili bilgileri ve Friendfeed, MySpace, Digg, Bit.ly, Wikipedia ve Twitter’ı, GMail’e ekleyebilmenizi sağlayacak olan Gadget’lara ait linkleri, burada bulabilirsiniz.
Devasa boyutlara ulaşan web’in veritabanından, kullanıcıların işe yarar verilere hızlıca ulaşabilmesi için, mevcut araçlara (arama motorları, araç çubukları, sosyal aramalar, trendler, gerçek zamanlı aramalar, haber siteleri vb.) yeni özellikler eklenmekte veya farklı yaklaşım tarzlarına sahip, yeni araçlar kullanıma sunulmakta.
Bu yeni araçlardan biri olan Glydo, siz web tarayıcınız ile gezinirken, görüntülediğiniz içerik ile ilgili, farklı sitelerden derlediği önerileri, size sunmakta.
Bir Semantik (semantic contextual analysis technology) arama motoru gibi çalışan Glydo, görüntülediğiniz içerik ile ilgili; güncel haberleri, videoları, Tweetleri, websitelerini ve Wikipedia gibi ansiklopedik bilgi depolarından derlediği bilgileri, bir öneri demeti halinde, size sunmakta.