Erkekler düşünür, nasıl beslensem, ne yesem diye..Kadınlarla kesinlikle aynı değildir. Kadın daha az karbonhidrat tüketmeli, erkeğin kas için protein miktarı daha farklı. işte o yüzden önerilerde farklı olacak.özellikle gün boyu çok koşturup, çok yorulan erkekler için ideal.Sağlıklı bir beslenme için, uyulması gereken ayrıntılar, püf noktalar ve olmazsa olmazlar var. Olmazsa olmazları yazarken, eğer yapılabilirse iyi olacakları da ekleyeceğim. Olmazsa olmazların kalın yazacağım.Sabah:kalkar kalkmaz iki bardak su ılık suyarım çay bardağı pekmezbir elmaiki muzbir tabak konfleksli süt tüketilmeli. kahvaltılık yulaf ve nesle meyveli konfleks karıştırılmalı. İçine ceviz, üzüm, küçük lokumlar konulabilir.
(Hafta da bir sevdiğin bir tatlı tüketilmeli. Tabii bunun için erken kalkmalı. Neden? Çünkü bunların hepsini arka arkaya yemek mümkün olmaz. Örneğin, Su ve pekmez hemen alınabilir. On dakika sonra elma ve iki muz yenilebilir. 30 dakika sonra konfleks yenilebilir. Tatlı yenileceği gün konfleksten sonra 30-40 dakika daha bekleyip, öyle yemeli. Lakin bu şekilde bir sabah kahvaltısı yapıldığı takdirde beden oldukça zinde-dinç- sağlıklı ve güne hazır olacaktır. Beden kuvvet kazanacak ve bu sağlanmış olan kuvvet kendini, zihinsel ve bedensel anlamda fark ettirecektir. Bu şekilde beslenildiğinde belli gıdalar belli oranda tüketilmiş olup, vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineraller genel anlamda sağlanmış olur.)Kahvaltıdan iki- üç saat sonra: bir meyve ya da bir tabak yoğurt.
Öğle:öğle yemeği sağlam yapılmalı. Salatayla geçiştirilmemeli. Karbonhidrat (pilav- makarna- ekmek- kepek ekmek- börek), salata ve ana yemek olmalı.Ana yemek, sulu ev yemeği olmalı. Yani üç parça şeklinde olacak öğle yemeği. Yemekte et olabilir de olmayabilir de. Bu çok mühim değil. Lakin et varsa bu etin genellikle balık ve tavuk olarak tercih edilmesi daha iyi olacaktır.
Öğle yemeğinden 2-3 saat sonra: 2 havuç, 1 elma ya da başka bir meyve. Ya da bir bardak süt.Akşam: salata Salatanın içine konulacaklar isteğe göre değişebilir ya da sade de olabilir. Peynirli/ tavuklu/ balıklı salata gibi.
Akşam yemeğinden 2-3 saat sonra: meyve. (Mandalina, elma, portakal ya da diğer meyve çeşitleri olabilir. Meyve salatası da olabilir.)Yatarken: şekerli yoğurt bir kase.
Not: toplam 12 bardak su içilmeli. Çay ve kahve toplamı 4 bardağı geçmemeli. Fazlası su toplar vücutta. Mümkünse bitki çayı içilmeli. İki- üç bardak ıhlamur(soğuk algınlığına iyi gelir- dinçlik verir)- ada çayı(sakinleştirir- sinirlere iyi gelir) –rezene(sindirime iyi gelir) vb içilen bitki çayları daha yararlı olacaktır.