bildirgec.org

seo ipuçları hakkında tüm yazılar

seo teknikleri ve ipuçları

alpmut | 31 August 2010 10:15

İlk önce SEO kelimesinin nerden geldiğini söyleyelim. Search Engine Optimization İngilizce kelimelerin baş harflerinden gelir. Türkçeye çevirecek olursak Arama Motoru Optimizasyonu anlamına gelir.

seo
seo

Şimdi biraz SEO kelimesinin anlamına gelelim. SEO tamamen pazarlama alanına giren bir konudur. Web sitenizi daha iyi pazarlamanıza yarayan kuralları içeren bir sektördür. Evet artık SEO bir sektör haline gelmiştir. Doğru yapıldığında hedeflenen kitleye kitlesel medya araçlarından ulaşılması daha avantajlıdır. Düz anlatmak gerekirse doğru yapıldığı takdirde müşterinize daha hızlı ulaşırsınız böylelikle daha fazla para kazanırsınız ve siteniz daha tanınmış olur. Şimdi SEO’da önemli olan uygulamalardan bahsedicem.
Anlatacaklarımın daha iyi anlaşılabilmesi için başlıklar halinde sıraladım.

  • web siteniz nasıl olmalı
  • 1.) Bir web sitesinin kolay kullanılabilir olması için ziyaretçi “aradığımı bulabilmek için buraya mı yoksa buraya mı tıklamalıyım” sorusu kafasından geçmemelidir. Öncelikle zaman herkes için çok önemlidir.

Her Blogcu’nun Bilmesi Gereken SEO İpuçları

LeBron | 23 August 2010 09:28

Bir blog sahibiyseniz, seo‘nun blogunuz için çok önemli olduğunu biliyorsunuzdur. Yazmış olduğunuz yazıların daha fazla kişiye ulaşması için en azından temel seo ayarlarını yapmanız gerekmektedir.

Aşağıda SEOToolsCentral tarafından sunulan çok önemli seo ipuçları yer almaktadır.

  • Meta Description (Açıklama): Meta description etiketi, arama motorlarındaki sıralamanızı genellikle etkilemez. Seo’nuz için oldukça önemlidir. Google kullanıcılara etkili sonuçlar göstermek için description etiketine bakmaktadır. 60-150 karakter uzunluğu seo için oldukça yeterli olacaktır.
  • Meta Keyword (Anahtar): Meta Keyword (anahtar) etiketi google sıralamanız için pek önemli olmasa da diğer arama motorları için önemli bir yere sahiptir. Anahtar kelimeleriniz 256 karakterden daha uzun olmamalı, virgül kullanmalı ve cümleler arasında boşluk bırakmanız tavsiye edilir.
  • Heading (Başlık): Başlık, sayfanızın içeriğini arama motorlarına tanıtmaya yardımcı olur. Temel anahtar kelimeleri başlığa ekleyebilirsiniz. Her sayfaya özel başlık kullandığınızdan emin olun.

Pratik ve hızlı 5 Seo ipucu

webator | 18 August 2010 17:27

Arama motoru optimizasyonu (seo) birçok büyük site ve blog için büyük önem taşımaktadır.Genel olarak SEO uzun vadeli bir süreçtir.Ama sizin de yapmanız gereken hızlı ve pratik SEO ipuçlarının olduğunu hatırlatalım…

Pratilk ve Hızlı 5 Seo İpucu
Pratilk ve Hızlı 5 Seo İpucu

Bu yazıda pratik ve hızlı 5 Seo ipucunu uygulayarak, büyük arama motorlarından daha fazla link elde etme yöntemini açıklıyoruz.

1- Sayfa Başlıklarını Optimize Edin
bir websitesinin rakiplerine oranla daha çekici ve ilginç başlıklar kullanması arama motorlarından gelen tıklamaların artmasında ve bu yolla büyümesinde büyük etkendir.

5 Web Site Hız Optimize Uygulaması

angelsdemos | 18 December 2009 12:26

Web sitelerinde hız önemlidir. Site ne kadar hızlı açılırsa verim o kadar yüksek olur ve kullanıcıların etkisi daha fazla olur. Yavaş açılan servislere kullanıcılar bir süre sonra girmek istemezler. Bu sorunlar sayfanızda, serverda vb. gibi birçok etkende olabilir. İşte bunları test eden en iyi 5 araç;

Yahoo! YSlow

Yslow tüm hız optimizasyon araçları bulunan bir servis. Sayfalarınızın hızlarını, ziyaretçi sayıları ve verimliği size sunar. Hızı arttırmak için yöntemler önerir. İçerik, sunucu, çerez, CSS, JavaScript, resimler ve mobil olmak üzere 7 bölümden oluşmakta. Ayrıca Firebug entegreli olarak bir firefox eklentiside bulunmakta.

Web Page Analyzer

URL girildikten sonra web sitesini analiz eder ve raporu size verir. Sayfa boyutu, kompozisyon ve indirme zamanı gibi birçok şeyi hesaplar. Sitenizin tüm istatiklerini, iyi kötü ne yaptığını bu servis ile öğrenebilirsiniz.

SEO için Altın Backlinkler -1

alpercankaya | 06 February 2009 09:46

SEO için en önemli unsurlardan biri sitelerimize kaliteli backlink sağlamaktır. Backlinklerin oluşturulma işlemi zahmetli ve uzun süren bir çalışmadır. Ayrıca sitemize sağlayacağımız linklerin kalitesi de bir diğer önemli unsurdur. Birçok dizin ve toplistlerden alacağımız linkler zaman zaman bizlere artı birşey katmazken, zarar dahi verebilirler.

Backlink Semasi
Backlink Semasi

İşte biz seocular da bu backlinkleri sağlamak için uzun süren çalışmalarla belirlediğimiz bazı dizin ve diğer sayfalara linkimizi ekleriz. Şimdi sizlere uzun süren çalışmalarım sonucu hazırladığım bazı dizin ve sitenizin linklerini “tavsiye edilen siteler” bölümüne ekleyen link öneri ve ekleme sayfalarının adresleri ile birlikte paylaşmak istiyorum. Bu serinin ilkidir ve devamı da tarafımdan yazılacaktır.

Bu yazı serisi tamamen benim tarafımdan hazırlanmış olup başka hiç bir kaynakta bulamayacağınız bir içeriktir.

Listelenme Sırası : (Site Adresi) – (Kategorisi) – (Ekleme Sayfası Linki) – (Çeşidi) – (Domain PR)

  • Nature.com Recommended Links(Bilim)Ekleme Sayfası(Dizin) PR9
  • Education World(Genel)Ekleme Sayfası

  • SEO Uzmanları İçin Popüler Firefox Eklentileri

    pinkfloyd | 21 January 2009 19:16

    Firefox, eğer ihtiyacınız olan çalışma ortamı için gerekli eklentileri kurduğunuzda gerçekten çok güçlü bir araca dönüşmektedir.

    Numaralarla, istatistiklerle, sayfa puanlarıyle ve, elbette, SEO ile oldukça haşır neşir olduğumu kendimden biliyorum.

    Günümüzde bilinen 4 önemli puanlama aracı vardır – Google Pagerank, Compete Site Analizi, Alexa Puanı ve Quancast.

    Bu yazımda sizinle, web üzerinde gezinirken çalışma verimliliğinizi arttıracak en önemli FireFox araçlarını paylaşmak istiyorum.

    1. Compete Tarayıcı Uzantısı
    Benim kişisel tercihim olan bu uzantı web sitelerinin ne kadar hızlı büyüdüğü, sitenin ne kadar popüler olduğu (insan bazında) ve sitenin Compete puanını gösteriyor. Uzantı, özellikle istatistiklerin kontrolü için çok kullanışlı.

    Site Trafiğini, Popülerliğini ve İstatistiklerini İzleyebilmenin 10 Yolu

    pinkfloyd | 21 January 2009 10:00

    İnsanların site trafiği, istatistikleri ve diğer sitelerin trafiklerine bakmaya bağımlı olduklarını kendimden biliyorum. Eğer buna karşı talep varsa, sizi bu konuda tatmin edecek siteler de mutlaka olacaktır. İşte ben de bu makalemde bu siteleri ve araçları listelemeye çalıştım, çünkü en azından benim için bu alan çok net değildi. Google Pagerank, Alexa, Compete ve Technorati puanlamalarının ne anlama geldiğini bilmiyordum. Bu istatistiklerin daima tutarlı olmadığını söylemek zorundayım, ancak bu siteler bir sayfanın popülerliği ve ortalama ne kadar ziyaretçi çektiğine dair genel bir bilgi sahibi olmanızı sağlar. Eğer bu istatistiklerini kendi site istatistiklerinizle karşılar ve harmanlarsanız, o zaman daha tutarlı sonuçlar elde edeceksinizdir.

    Bunların yanısıra ben bazı Firefox eklentilerini de kullanıyorum. Bu eklentiler kullandığım servislerin adreslerini yazmam ve ardından istediğim içeriğe ulaşmak için sayfalar arasında gezinmem gerekmiyor. Ve sadece bir düşünce – pazarlamada rakipleriniz hakkındaki diğer bilgilerin ne kadar kullanışlı olabileceğini bir düşünün. Tamam gelin şimdi makalemizin aslına gelelim.

    İlk olarak sık kullandığım Firefox eklentilerini listelemeye başlayıp ardından da popüler trafik izleme sitelerini listeleyeceğim. Eğer SEO ile ilgileniyorsanız, o zaman SEO Uzmanları İçin Popüler Firefox Eklentileri isimli yazımı okumanızı öneririm.

    1. SearchStatus
    Alexa, Compete ve Google PageRank puanlarını izleyen bu kullanışlı eklenti olmadan yaşayamazdım. Eğer Alexa ve Compete‘i bilmiyorsanız, bu sitelerin dünyanın en popüler ve güvenilir site izleme araçları olduğunu unutmayın. Bunun yanısıra aramızda Google’ın puanlama sistemini duymayan kaldı mı? Eğer siz hala duymadıysanız Google resmi blogunu takip etmenizi öneririm.

    Ve evet, Alexa ve Compete servislerinin kendilerine özgü izleme ve oylama sistemleri mevcut. Bu sefer benim de daha önce yaptığım gibi her iki servisten de aynı oranda puanlar görmeyi hedefliyorsanız, bunun böyle olmadığı konusunda sizi daha baştan uyarayım istedim.

    30 Altın Seo İpucu

    Pinhani | 27 March 2008 10:02

    30 Altın Seo İpucu
    30 Altın Seo İpucu

    Search Engine Optimization (SEO) yani Arama Motoru Optimizasyonu ile ilgili birçok şey yazılıp çiziliyor son zamanlarda. Tabii ki bunların hepsi yetkin kaynaklar değil. 30 Golden Seo Tips başlığıyla polyseo‘da yayımlanan makalenin Selçuk Hoca çevirisini yapmış. Gayet de güzel olmuş. Çeşitli başlıklar halinde anlatılan yöntemleri kullanarak sitenize gelen ziyaretçi sayısını arttırabilirsiniz.Makaleye şuradan ulaşabilirsiniz:
    30 Altın Seo İpucu

    Yanlış Yazılan Kelimeden Hit Almak

    OmerUludag | 04 January 2008 13:14

    Yanlış, hatalı yazılan kelimeler ile blogumuza hit almak yani ziyaretçi çekmek mümkündür. Google’da en çok arananlardan olduğu için ben bu konuya örneği Britney Spears‘dan vereceğim. Şuraya bi bakınız, gördüğünüz gibi hedef anahtar kelime seçtigimiz sayfalarımız için “yanlış yazılan kelimeler” (misspelted), kullanılabilir. Örneğin; Nakliyat kelimesini bu taktiği uygulayarak Naklyt, Nakliat, Nalkiyat gibi çoğaltılabilir kelimelerle yapabiliriz. “Keyword typo generator” aracını kullanarak bu işi kolayca yapabiliriz. Örnek bir arama: Sesk.
    Web sitesimizi yada blogumuzu hazırlarken metalarınızda yada sayfa içinde yazım hatalarınada küçükte olsa yer verirseniz hiçte azımsanmayacak sayıda ziyaretci geri dönüşü olduğunu göreceksiniz.
    Domain alan adı tescil ettirirkende yazım hataları (typo) eğer düzgün seçilirse güzel parking gelirleri elde edilebilir. Tabi bunun için piyasada yakın takipçi olmak erken davranmak , günceli izlemek vs. gerekir.
    Kaynaklar:
    My Name is Barba – Yahoo! Buzz Log
    Sic, Sic, Sic – Yahoo! Buzz Log