bildirgec.org

quantum hakkında tüm yazılar

Quantum Düşünce Tekniği

Heat Transfer | 26 October 2009 11:36

Bugün, bilimin ne kadar ileri gittiği konusunda övünsek de, belki gelecekte uğraştığımız şeylere gülüp geçeceğiz.
Dünyamızda artık bilim temellerine oturtulmamış hiçbirşey ciddiye alınmıyor. Bizim için gerçek kavramı; mutlaka bilimsel temellerden yükseliyor.
Quantum fiziği ve fizikçileri dünyada yeni bir çağı başlatmak üzereler. Quantum fiziğinde birçok kavram havada kalsa da, ilginç yaklaşımları ile quantum düşünürleri bizleri cezbetmekteler.

Hepimiz, beynimizin işleyiş tarzına akıl sır erdiremeyiz kimi zamanlar. Düşüncenin ne olduğunu düşünrüz. Düşünme işlevi beynimizde nasıl gerçekleşir? Hiçbirşey yoktan var edilemez ve varolan hiçbirşey yok edilemez. Peki düşünce nasıl yoktan varoluyor?. Beynimizde düşünceler nasıl yoktan varolabiliyorlar? Herşey gibi düşünce de enerjinin farklı bir formudur. İlginç olan şu ki; düşünceler beynimizde üretilmezler. Şaşırmayın, işte bu quantum fizikçilerinin cezbeden teorilerinden biridir. Düşünceler, bütün insanların beyinlerinin bağlı olduğu ortak bir alandan gelirler.

Ruh-Beden ilişkisi ve Astral seyahat

Heat Transfer | 21 October 2009 12:44

Quantum çağına geçtiğimiz şu günlerde, artık materyalistlerin reddettiği ya da metafiziğin içeriğini oluşturan kavramlar, tekrar ele alınmaktadır.İlk başlarda maddeleri katı sıvı ve gaz olarak ayıran bilim dünyası, sonra atomların, peşi sıra, atomu oluşturan elektron ve protonların varlığını ispatlamışlardır. Bugün, eskiden atomun varlığına inanmayanlara gülüp geçsek te, acaba kaçımız atomları oluşturan elektron ve protonların nelerden veya neden oluştuğunu merak ettik? Bu gün Quantum Fiziği işte bu sorulara yanıt aramaktadır.

Quantum fiziği; maddenin enerjiden ibaret olduğunu ortaya atmaktadır ve işte bu sav, metafizikçilerin yolunu açmaktadır.Çeşitli inanç kavramlarına göre, insan ruh ve beden olarak ikiye ayrılır. Ruh(spirit), yoğunlaşmış enerji olarak tanımlanır. Bazı insanların, rüyalarında gördüğü yer ve mekanları, gerçek hayatta birebir görmeleri, rüyalarında uçmaları ve ölmüş olan kişierle buluşmaları, bu insanların ruh kavramını ortaya atmalarına sebep olmuştur. Nitekim, birçok dini inancın temelini de ruh kavramı oluşturur. Peki gerçekten rüyalarımızda ruhumuzun bedenden ayrılıp seyahate çıkması olası bir durum mudur?

qu-bitler ve silikon çiplerin geleceği

kursatt | 07 September 2009 12:16

“bir gün silisyum bazlı ciplerin yerini karbon bazlı cipler aldığı zaman aklımızdan geçen bir resmi önümüze getiren teknolojiyi düşünebiliriz”

demişti Microsoft patronu bill gates The Road ahead (önümüzdeki yol) kitabında…

the road ahead
the road ahead

bu yazıdaki silikon kristallerine gömülü fosfor atomları da başka bir senaryo elektronik çiplerin geleceği için.

Silisyum Yongalar
Silisyum Yongalar

ancak kesin olan bir şey var ki o da bir gün silisyum bazlı ciplerin de tarihe gömüleceği. çünkü artık bunların daha fazla geliştirilemeyeceği görülmeye başladı. 5 yıldan bu yana mikroçiplerin üzerinde iki misli artış gösteren transistorlarla birlikte, işlem kapasitesi de 18 ayda bir aynı oranda güçleniyor. ancak teknoloji insanlarının düşüncelerine göre mikroçipler, 2020 yılından önce daha fazla geliştirilemeyecek. çünkü üzerlerinde yalnızca çok az sayıda elektron barındırabilecek kadar küçülecekler. yani kullanım sınırlarına gelinecek. silisyum çipine veda ettikten sonra yerine ne gelecek peki?

Quantum Leap

emsvizyon | 05 June 2009 12:00

işte bir çocukluk zamanı dizisi daha 🙂 ülkemizde trt’de gösterilmiş ve ilk sezonu 1989’da nbc’de oynamaya başlamış olan Quantum Leap‘i hatırlayanlarımız olacaktır. hani elinde legodan yapılmış hesapmakinasına benzer aparatı olan bir adam olan sam çıkagelir, esasında o bir hologramdır ve dizinin kahramanına; nerede, hangi zamanda ve kim olduğunu söyler. kahramanımız zamanda “bilinç” yolculuğu yaparak kişilerin yerine geçer. bazen bir kadın, bazen bir çocuk, bazen bir politikacı..

ilginç hikayeli, felsefe kırıntılı bu bilim kurgu dizisini büyülenmişcesine izlerdik 🙂 yanlış hatırlamıyorsam dizinin son sezonlarına doğru sam, selma olarak değişmiş hesapmakinesimsi zamazingo da de hani işportacılarda ya da japon pazarlarında satılan kredi kartı boyutlarında ki hesapmakinelerine benzer bi hale gelmişti ( yoksa o başka bir dizimiydi? herneyse:)
başrollerini Scott Bakula ve Dean Stockwell’in paylaştığı dizinin fragmanı burada. hatta olsa da izlesek diyenler de buraya ve şuraya

en etkili bilim adamları (newton, einstein ve tesla)

xerre | 08 April 2009 21:05

uzun yaşamımda öğrendiğim bir şey var: gerçeklikle ölçüştürüldüğünde tüm bilimimiz ilkel ve çocukça kalmaktadır – ama gene de sahip olduğumuz en değerli şeydir, bilim!
albert einstein

bilim en iyi anlamıyla, doğruyu bulmak olup biten ya da süregelen olayları anlamak ve de açıklamak için ussal olduğu kadar imgesel ve duygusal tüm becerilerimizi kapsayan bir etkinliktir. ve elbette bir birey, bu etkinliğe dahil olduğu ölçüde bilimi anlama fırsatı bulur.
bilime öncülük edenleri tanımak da bu etkinliğin bir parçası olup, özellikle genç kuşaklarda bilimsel etkinliklere katılma isteği uyandırabilecek güzel bir yoldur.
bu amaçla bilim dünyasına damgasını vuran, bilimin gelişmesine oldukça önemli katkılar sağlayan bilim dünyasındaki en etkili bilim adamlarına yani bilimin öncülerine yer vereceğim.

1 – Isaac Newton (1643 – 1727)

kendimi, henüz keşfedilmemiş gerçeklerle dolu bir okyanusun kıyısında oyun oynayan bir çocuk gibi görüyorum.

sir Isaac Newton
sir Isaac Newton

insanlık tarihinin en etkili adamlarından biri olan Newton, ingiliz bir fizikçi, matematikçi, astronom, doğa filozofu, simyacı ve teolog. 1687 yılında yayınlanan philosofiæ naturalis principia mathematica (doğa felsefesinin matematik ilkeleri) adlı kitabı, bilim tarihinin gelmiş geçmiş en önemli kitabı olarak kabul edilir. aynı zamanda bilim tarihinin en meşhur kitabı da. newton bu üç ciltlik kitabında, yayınlandığı dönemden sonraki 300 yıl boyunca fiziksel evreni bilimsel olarak incelemeye olanak sağlayan ve modern mühendisliğe temel olan, evrensel kütleçekim yasasından ve üç hareket yasasında bahsetmiştir. Newton hareket yasaları olarak da bilinen bu yasalar klasik mekaniğin temelini oluşturmuştur.

Dünyanın en küçük depolama cihazı bir atom çekirdeğinin içinde!

denizkar | 25 December 2008 19:16

Bilim insanları kuantum bilgisayar teknolojisinde çok önemli bir bariyeri aştılar. Eğer veri depolamada son nokta ne olabilir veya en ütopik network sistemi nasıl olabilir ki diyorsanız bu yazıyı mutlaka okuyun.

Gelecekte belgelerinizi disk sürücüsünden alıp bir atomun çekirdeğine yükleyebilirsiniz. Bilim insanları “bilgisayar belleğinin minyatürleştirilmesinde son nokta” olarak adlandırılan ve veriyi bir atomun çekirdeğinde yaklaşık olarak 2 saniye depolayan bir sistemi tanıttı. Bu, kuantum bilgisayarının geliştirilmesi için önemli bir adım.

İşte Erke Dönergeci (Video)

nehuse | 31 July 2008 18:12

Gündemde uzun bir süredir yer eden 2007 yılında ortaya çıkacağı söylenen erke dönergecipatentini almasıyla birliktebir video ile karşımızda

erke patent
erke patent

Çok önemli isimlerin(Eski Genel Kurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı, emekli Orgeneral Necati Özgen, emekli Orgeneral Kemal Yavuz, emekli Orgeneral Fikret Boztepe, emekli Korgeneral Köksal Karabay ve eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş.) hazır bulunduğu bir
basın toplantısıyla kamuoyuna duyurulan erke dönergeci videolu bir tanıtımla katılımcılara sunuldu.

erke video
erke video

Videoyu izlemek için tıklayın..

geleceğin bilgisayarları

tutiiies | 29 May 2008 15:33

gün geçtikçe teknolojide çıta bir adım daha ileri gidiyor bundan 10 yıl önce bilgisayar gereksiz lüx kabul edilirken şuanda ondan ayrılamaz hale geldik bbc nin haberine göre bu daha bir başlangıç quantum fiziği kurallarına göre çalışan bilgisayarlar bildiğimiz bilgisayar ları unutturacak gibi geliyor verilen bilgiye göre bu bilgisayarlar yakın gelecekte karşımıza çıkacak ve bildiğimiz 1 ve 0 lardan olşan dünyayı farklı bir persfektiften bakmaızı sağlayacak.Daha hızlı veri iletişimi daha fazla saklama alanı sunan bu süper blgisayarları dörtgözle bekliyoruz

hans bethe ile kuantum fiziği

ufopilotu | 22 December 2007 17:58

bethe.cornell sayfasında kuantum fiziği hakkında bir çok video çeşitli kalitelerde sunulmuş. konferanslar Hans Bethe‘nin kişisel perspektifiyle harmanlanmış.

kuantum fiziği ile ilgili olanlar için güzel kaynak. her biri en az 40’ar dakika olan videolar azıcık ingilizce istiyor =)