bildirgec.org

veri depolama hakkında tüm yazılar

İnternet Gelişimi Genel Değerlendirme

Redingot | 30 January 2011 18:24

İnternetin ve internet teknolojilerinin gelişmesi ile birlikte hemen hemen çoğu alanda yapacağımız işler internet üzerinde web sitelerine kaymaya başladı.

Gazetenin yerini alan internet haber siteleri ve gazeteleri, yemek siparişimiz verdiğimiz yemek sepetleri, onu takiben çıkan hediye sepetleri, meyve sepetleri bunun birer örneği.

Dahası, artık devamlı bilgisayarımızın hafıza ve disk kapasitelerini artırıp daha fazla veri depolamak yerine bu işimizi de internet ortamına bırakmak giderek avantajımız olurken bir yandan da kendi bilgisayarımız dışında cep telefonumuzdan veya başka yerlerdeki bilgisayarlardan bu bilgilere erişebilme imkanımızın olması da hoşumuza giden bir taraf.

Vmedia : Geleceğin Optik Diski

DragonFire | 09 February 2009 15:13

vmedia
vmedia

Üretici firma tarafından gelecekte hafıza kartlarının yerini alacağı söylenen bu ürün 32 mm eninde 36 mm boyunda bir veri depolama aygıtıdır. Vmedia ürünün genel özelliklerine burdan ulaşabilirsiniz.

Dünyanın en küçük depolama cihazı bir atom çekirdeğinin içinde!

denizkar | 25 December 2008 19:16

Bilim insanları kuantum bilgisayar teknolojisinde çok önemli bir bariyeri aştılar. Eğer veri depolamada son nokta ne olabilir veya en ütopik network sistemi nasıl olabilir ki diyorsanız bu yazıyı mutlaka okuyun.

Gelecekte belgelerinizi disk sürücüsünden alıp bir atomun çekirdeğine yükleyebilirsiniz. Bilim insanları “bilgisayar belleğinin minyatürleştirilmesinde son nokta” olarak adlandırılan ve veriyi bir atomun çekirdeğinde yaklaşık olarak 2 saniye depolayan bir sistemi tanıttı. Bu, kuantum bilgisayarının geliştirilmesi için önemli bir adım.

Büyük Kardeş ExFAT Huzurlarınızda

sinnerxx | 22 December 2008 14:29

Vista SP1 ile bilgisayarlarımıza yerleşen yeni bir dosyalama sisteminden bahsetmek istiyorum. FAT sisteminin büyük kardeşi Microsoft uzmanları tarafından exFAT adı altında artık kullanılma açıldı. Peki nedir bu exFAT ve bize ne getiriyor.
Microsoft mühendisleri tarafından dizayn edilen bu yeni sistem daha çok taşınabilir veri depolama aygıtlarında kullanılmak üzere oluşturulmuş bir protokol. Günümüzde tüm bilgisayarlarda desteklenen FAT 16 ve FAT32’nin bir üst versiyonu.
Yaşamımızda yaygın olarak kullandığımız USB diskler, bellek kartları ve sabit diskler için kullanılan FAT32 standat bir dosyalama sistemi. Bu sistemin yaygın olarak kullanılmasının en büyük nedeni ise uyumluluk. Çünkü gerek PC gerekse MAC‘ler de sorunsuz sekilde çalışmakta.

SentrySafe Suya ve Ateşe Dayanıklı Veri Kasası

l337 | 13 August 2008 12:33

SentrySafe Fireproof Databox
SentrySafe Fireproof Databox

Artık dijital zamanda yaşıyoruz. Bir çoğumuzun paradan daha değerli verileri – bilgileri var. Bu değerli verileriniz bir kere gittiğinde geri gelemez. İşte bu verilerinizi güvenli bir şekilde saklamanıza bir çözüm SentrySafe ‘den gelmiş. Fireproof Databox sayesinde başka harici diskiniz olmak üzere CD’lerinizi ve farklı medyalarınızı da içine koyabiliyorsunuz.

En büyük özelliği ise kendi USB girişi ve çıkışı olması. Yani harici diskinizi kutunun içine koyarak yine içinde bulunan USB girişine cihazınızı bağlıyorsunuz.

içerik süzme, anlamlandırma ve gruplandırma

guldemgokalp | 12 August 2008 13:20

merhaba,
merak ettiğim birkaç şey var.aslında bu tecrübesizliğimden kaynaklanıyor.
isterseniz bir örnek vereyim, öyle başlayayım.mesela http://www.alexa.com/data/details/traffic_details/bildirgec.org sayfasını ziyaret ettiğimizde ya da başka konudaki bir web sitesini aradığımızda, üstte kategori otomatik olarak çıkıyor.derdim, alexa değil.derdim, bir web uygulaması bir web sitesinin kategorisini nasıl belirleyebilir? ne gibi yollardan gidebilirim?
konuyu biraz daraltayım ve bunu wordpress için yapmak istediğimi düşünelim.etiketlerden nasıl faydalanabilirim? yazıların etiketlerini toplayıp ortalama ağırlıklarını nasıl belirleyebilirim? bu konu neye girer? sayfaları saklamak gerekir mi?
aklım, bu siteleri insan eli dokunmadan nasıl gruplandırabiliriz, nasıl kategorilere sokarız konusunda biraz karışıyor.daha çok soru sormak geliyor içimden ama bilgisi dahilinde olanların bu konuda söyleyebileceği birkaç kelâm var mı diye merak ediyorum.

Bayanlara Özel Veri Depolama Aygıtı

omasozturk | 16 July 2008 14:34

Pocket Drive II Fashion Edition
Pocket Drive II Fashion Edition

LCD tv ve monitor üreticisi Prestigio bayanlara özel taşınabilir veri depolama aygıtı üretti. Pocket Drive II adı verdiği serinin Fashion Editionadıyla duyurduğu yeni ürünü özellikle şık taşıma çantasıyla dikkat çekiyor. 1.8″ boyutundaki taşınabilir veri depolama aygıtı şimdiden beklenen ilgiyi gördüğü söylenebilir. 60 / 80 / 100 Gb depolama alanı ve USB 2.0 bağlantısıyla gelen ürün önümüzdeki aylarda Türkiye’de olacağı tahmin ediliyor.

Kaç Megabyte ki bu ?

kriptontr | 13 August 2007 13:54

Veri birimleri hep sorun olmuştur.1 mb 1000 kb olarak kabul eden kişilerin bildiğinin aksine 1024 kb ve bu yuvarlamalar yüzünden karışıklıkla çıkması muhtemeldir.İşte buradaveri birimlerinin birbirine tam dönüşümü verilmiş

Ne zaman verilerden söz açılsa aynı terimleri tekrarlarız.”Kilobyte” deriz veya onun neyi temsil ettiğini bilmeden megabyte yada gigabyte.
Aşağıdaki tablolar byte in çeşitli terimlere dönüşümünü gösterir.Genelde birbirlerinin 2 ve 5 katıdırlar.Mesela 1 kiloybte ,2 kilobyte , 5 kilobyte .
Bütün bu örnekler yaklaşık ve yuvarlanmış değerlerdir.Ve Aşağıda tam olarak doğru dönüşümleri bulabilirsiniz.

Verilerinizi internette depolayın

msaygilar | 01 August 2007 23:49

Bilgisayarındaki verileri cd, dvd veya yedekleme ünitelerinde saklamak yerine internette saklamayı tercih edenler için mashable‘da, veri depolayabileceğiniz, dosya paylaşabileceğiniz, yedeklerinizi tutabileceğiniz ve yüksek boyutlu dosyaları başkalarına gönderebileceğiniz 80’den fazla kaynak listeleniyor. Tüm bu servisleri buradan görebilirsiniz.