bildirgec.org

programcı hakkında tüm yazılar

Tasarımcı ve Geliştiriciler İçin Yılbaşı Hediyeleri

angelsdemos | 12 December 2009 12:42

2009’un sonlarına geldik ve yılbaşı yaklaşıyor. Eğer ailenizde veya arkadaşlarınızın arasında web tasarımcı ve programcılık ile uğraşan biri varsa ne hediye alıcam diye endişelenmenize gerek yok. Bu rehper ile küçük ipcuçları alabilr isterseniz aynı hediyeleride alabilirsiniz.

iPhone ($99 – $299)

Bu sezon en çok istenen hediyelerden biri olacağı kesin gibi. Tasarımcılar arasındada oldukça popüler bir araç iphone.

The Smashing Book (~$30)

Bu tasarım ve programcıların kutsal kitabı sayılabilecek bir şey. Mutlaka hepsinin koleksiyonunda olması gereken çok önemli bir kitap. İngilizce olarak hazırlanmış fakat yazılımcıların genelininde ingilizce bilgisi bulunmakta. Fiyat aralığıda diğer ürünlerden daha uygun.

En İyi 15+ Kaynak Kod Arama Motoru

LeBron | 24 September 2009 12:04

Programcılar sadece kaynak kodlara bakarak zamanının yarısını geçirirler. Sistemin nasıl oluşturulduğu anlamak için birçok dosyayı incelemektedir. Birden çok programlama dilinde ve binlerce yazılım sistemleri arasında kod bulmak çok zordur. Bu yazıda sizin isteklerinizi kolayca karşılayabilecek kod arama motorlarına ulaşabilirsiniz.

1. Google Code Search Lab

2. Black Duck Koders

3. Codase: Searching million lines of code

Banu Avar

uuuucar | 11 September 2009 13:32

Banu Avar
Banu Avar

Batıya endeksli ve bize sadece batıdaki hayatı özendirmeye çalışan medyamızın içinde bize kendimizi sevmeyi söyleyen gazeteci,belgeselci,yazar,program yapımcısı ve sunucu;Banu Avar.
18 temmuz 1955 Eskişehir doğumlu olan Banu Avar,gazeteciliğe Süreç dergisinde başladı.Ardından Günaydın,Dünya ve Vatan gazetelerinde gazeteciliğe devam etti.Londra City University televizyon bölümünde üst lisans yapan ve BBC Tv Belgesel kurslarını bitiren Banu Avar BBC Türkçe bölümünde yapımcı ve sunucu olarak çalıştı.Ardından Trt ‘nin Londra muhabirliğini yaptı.
Trt 1 ve Trt 2’de yapımcılığını,sunuculuğunu ve yönetmenliğini üstlendiği programları yayınlandı.
“I”, “Ceasar”, “Crimean War”, “The Great Game” ve “Troy” gibi BBC ve Discovery Channel belgesellerinin künyesinde Türkiye prodüktörü olarak yeraldı.
“Denizciler”, “Bir Zamanlar Kıbrıs’da”, “Artık Biz de varız!”, “Devlerin Savaş Alanı Afganistan”, “Türkiye Sevdalıları” gibi belgesellerden “Ohri“, “Güzel Ohri” Makedonca’ya çevrilmiş ve Makedon Ulusal TV Kanalında 13 kez gösterime girmiştir; Haydar Aliyev belgeseli ise Azerbaycan Devlet Kanalında defalarca gösterime girmiştir.
Banu Avar Haziran 2004’de TRT 1’de “Banu Avar bugüne kadar;Sınırlar Arasında, Avrasyalı Olmak,Hangi Avrupa ve Böl ve Yut olmak üzere dört kitap yayınladı.
Şubat 2009’dan bu yana da Avrasya tv de Dünya Düzeni adlı haber programını sunmaktadır.
Dünyaya ve Türkiye’ye bakışıyla birçok insanın takdirini ve beğenisini kazanan Banu Avar her türlü sindirme politikasına rağmen hala yayın hayatına devam etmektedir.

Programcı Gözüyle Dünya, Ahiret, Kader Ve Sonsuz İlim Sahibi

nurefsan32 | 05 May 2009 10:20

Anlaşılması güç olan meseleler insanlara anlatılmak istendiğinde, anlatılmak istenen durumun bir temsil ile akla ve anlamaya yaklaştırılması eskiden beri kullanılagelmiş bir yöntemdir.En başta Rabbimiz bize gönderdiği Kur’an-ı Kerim’inin ayetlerinde bu metodla anlaşılması zor bir çok hakikatı ders veriyor. Ve en cahil adamdan en zeki ve alim adama kadar herkes Kur’an-ı Kerim’i anlayabiliyor. Ve eskiden beri bir çok ilim adamı da bu yöntemi kutsal kitabımızdan esinlenerek eserlerinde kullanmışlar.

İnsanların bir kısmının, belki de çoğumuzun aklına kader ile ilgili yada dünya ve ahiret alemleri ile ilgili yada bu alemlerin nasıl döndürüldüğü ile ilgili sorular gelmiştir. Merak ettiğimiz bu konular ise akla sığıştırılması oldukça zor olan derin meselelerdir. Koca kainatın evrilip çevrilmesi çok büyük bir meseledir. Aynı şekilde kader ile ilgili mevzular çok derindir. Bir çok ilim adamı veya filozof bu derinliklerde kaybolmuşlar, kimi aklını kimi imanını yitirmiştir. Bir kısım din alimi ise “Akıl bu konuları idrakten acizdir, akıl bu yolda gidemez, sadece inanmak gerekir, ispat edilemez.” diyerek işin içinden çıkabilmişlerdir.

Bir iki yıl önce büyük bir ilim ve fikir adamının telif ettiği eserinden bir bölümü hem okuyup hem de okuduğum cümleler üzerinde düşünüyordum. Okuduğum cümleler yukarıda bahsettiğim dünya ve ahiret alemlerinin mahiyeti ve birbirine göre kıyaslamaları anlatan cümlelerdi.

jquery ile animasyon filmi

hoodly | 05 December 2008 11:13

javaScript kütüphanelerinden birisi olan jquery programcıların kod yazma yüklerini azaltarak onlara büyük bir katkıda bulunmaya devam ediyor ve bazı programcılarda boş durmayarak bu kütüphanenin hakkını vererek sahip olduğu özellikleri kullanarak değişik amaçlarla kullanılan yeni değerler ortaya çıkarıyorlar. işte onlardan bir taneside Anthony Calzadilla tarafından yapılan bir animasyon filmi.

jquery web sitesindewrite less, do more” sloganı var ve gerçekten haklılar bunu yazmakta. animasyon filmine buradan ulaşabilirsiniz ve buradan da 3 farklı şekilde yapılmış gene aynı filme göz atabilirsiniz.

css-tricks web sitesinde aşama aşama ilerleyerek sonuca nasıl ulaşıldığı bu makalede çok güzel bir şekilde anlatılmış. ayrıca jquery ile ilgili türkçe kaynak ihtiyacınız varsa eburhan.com‘da yer alan bu makale size yardımcı olacaktır.

Bencil olmayan programlamanın 10 emri

kodOZANI | 15 June 2008 13:01

Ruh hali ve kalite güvencesi bölümlerinden oluşan “bencil olmayan programlama” düşüncesi 1971’de “The psychology of computer programming” kitabının yazarı Jerry Weinberg tarafından yaratılıştır.

Bencil olmayan programlamanın 10 emir tablosu
Bencil olmayan programlamanın 10 emir tablosu

Takım çalışması tabanlı geliştirme ortamında bencillikten uzak programlama gereklidir. Aşağıda bu konu hakkında on emir bulunmaktadır.

1) Hata yapacağınızı anlayın ve kabul edin. Asıl önemli olan bu hataları önceden bulabilmektir.

geliştirici dostu ajax stüdyosu

kodOZANI | 02 March 2008 09:08

sürükle-bırak mantığı ile çalışan ajax tabanlı web uygulamaları için yeni bir kullanıcı dostu programlama stüdyosu, WaveMaker‘dan.

WaveMaker’ın Visual Ajax Studio‘su görsel geliştirme araçları kullanan yazılımcılara baya tanıdık gelecek bir arayüz sunmaktadır.

bu yeni yazılım ile karışık kodlarla,formlarla, modellerle uğraşmadan web uygulamaları, servisleri geliştirilebilecek.

Programcılar ve Tasarımcılar İçin Ücretsiz Fontlar

maxhoper | 18 February 2008 08:04

Yeni çıkan fontlardan birkaç tanesi smashingmagazine’de listelenmiş.
Bu fontları diğerlerinden ayıran ve öne çıkaran bazı özellikleri var
Advent Pro
Pro olduğuna aldanmamak gerek, font ücretsiz ve bold, bold extra, regular rounded, regular, regular oblique, light and light extra gibi kalınlık yatıklık gibi şekillere girebiliyor.
Advent Pro oldukça okunaklı bir font. Fotoğrafların ve ya resimlerin üzerine yazı yazılacağında yada logolara yazı yazılması gerektiğinde kullanılabilir. Küçük puntolarda da okunabiliyor.

Advent Pro
Advent Pro