bildirgec.org

güney amerika hakkında tüm yazılar

Mucize Meyve; Pepino

akbelen79 | 05 March 2011 14:32

Bu adı ben de duyduğumda araştırdım. Gerekli yerlerden aldığım bilgiye göre gayet anormal bir durum var ortada. Niye mi? Ben zannederdim ki ülkemde yetişmeyen bir meyve veya sebze yok ama bir bu var herhalde. Arkadaşlar şunu söylemeliyim ki ; çok esrarengiz ve tropikal bir meyve olduğunu öğrendim ve sizinle paylaşıyorum . Daha ülkemizde yeni yeni yetişiyor bu ürün . Geçen de bir yarışma proğramın da sordular bu soruyu ama bilinemedi . Meraklandım aradım buldum cevabı netten reklam arasında . Buldum da bu soruyu niye sorduklarını anlayamadık. niye mi?

Banu Avar

uuuucar | 11 September 2009 13:32

Banu Avar
Banu Avar

Batıya endeksli ve bize sadece batıdaki hayatı özendirmeye çalışan medyamızın içinde bize kendimizi sevmeyi söyleyen gazeteci,belgeselci,yazar,program yapımcısı ve sunucu;Banu Avar.
18 temmuz 1955 Eskişehir doğumlu olan Banu Avar,gazeteciliğe Süreç dergisinde başladı.Ardından Günaydın,Dünya ve Vatan gazetelerinde gazeteciliğe devam etti.Londra City University televizyon bölümünde üst lisans yapan ve BBC Tv Belgesel kurslarını bitiren Banu Avar BBC Türkçe bölümünde yapımcı ve sunucu olarak çalıştı.Ardından Trt ‘nin Londra muhabirliğini yaptı.
Trt 1 ve Trt 2’de yapımcılığını,sunuculuğunu ve yönetmenliğini üstlendiği programları yayınlandı.
“I”, “Ceasar”, “Crimean War”, “The Great Game” ve “Troy” gibi BBC ve Discovery Channel belgesellerinin künyesinde Türkiye prodüktörü olarak yeraldı.
“Denizciler”, “Bir Zamanlar Kıbrıs’da”, “Artık Biz de varız!”, “Devlerin Savaş Alanı Afganistan”, “Türkiye Sevdalıları” gibi belgesellerden “Ohri“, “Güzel Ohri” Makedonca’ya çevrilmiş ve Makedon Ulusal TV Kanalında 13 kez gösterime girmiştir; Haydar Aliyev belgeseli ise Azerbaycan Devlet Kanalında defalarca gösterime girmiştir.
Banu Avar Haziran 2004’de TRT 1’de “Banu Avar bugüne kadar;Sınırlar Arasında, Avrasyalı Olmak,Hangi Avrupa ve Böl ve Yut olmak üzere dört kitap yayınladı.
Şubat 2009’dan bu yana da Avrasya tv de Dünya Düzeni adlı haber programını sunmaktadır.
Dünyaya ve Türkiye’ye bakışıyla birçok insanın takdirini ve beğenisini kazanan Banu Avar her türlü sindirme politikasına rağmen hala yayın hayatına devam etmektedir.

Depremin yok ettiği Güney Amerika’nın ilk medeniyeti

24black mamba24 | 26 January 2009 16:56

Güney Amerik kıtasının en önemli kenti diyebilriz. Başkent Lima’nın kuzeyinde, Peru’nun sahil kısmında bulunan 3 bin 800 yıl önce kurulmuş medeniyetin yüksek piramitleri ile dikkat çeken kenti bir gecede yok oldu.

Uzun çalışmalar sonunda bu kentin neden kaybolduğu ortaya çıktı.

Mayalardan bile önce kurulmuş Güney Amerika kenti Karal’ın bir gecede çok büyük bir deprem sonucunda ortadan kaybolduğu ortaya çıktı.

Uzmanlar bu depremin tarihi, bir gecede değiştirdiğini savunuyorlar çünkü bu deprem olmasaydı Mayalar oluşmayacaktı ve bu medeniyet oluşacaktı. Buda tarihi değiştirecekti.
Kaynak

Google’ın olimpiyat logosu ve veri merkezlerinin dünya üzerindeki konumları

isasari | 15 August 2008 17:46


google’ın olimpiyat logosu

Pekin olimpiyatlarının başlamasıyla birlikte google da logosunu olimpiyatara göre uyarladı. Ünlü web sitesi izleme servisi Pingdom‘ın günlüğü olan Royal‘de yayımlanan bir içerik ise, google’ın dünya üzerinde yer alan veri merkezlerini yani “datacenter“larını dünya haritası üzerinde gösteriyor.

Buna göre Google‘ın Amerika‘da 19, Avrupa‘da 12, Asya‘da 3 ve Rusya ile Güney Amerika‘da ise birer veri merkezi bulunuyor.

Reklamsız Şehir São Paolo

indianropetrick | 22 June 2007 13:13

Şimdi size neredeyse Marquez’in fantastik öykülerine benzer bir Güney Amerika masalı anlatacağım:

Bir varmış bir yokmuş (Geçen ocak ayında) São Paolo kentinin çılgın ve bazılarının tabiriyle sağa yatık popülist belediye başkanı Gilberto Kassabs, görsel kirlilik yarattığı gerekçesiyle şekli ne olursa olsun bütün açık hava reklamlarının yasaklanmasını kapsayan yasayı halka sunmuş ve yasa kabul edilmiş. Belediye başkanının “Temiz Şehir” adını verdiği yasayla birlikte şehirde poster, broşür de dahil olmak üzere bütün otobüs, tren, taksi üstü reklamları ve 8000’i aşkın billboard boşaltılmış. Dükkanların önündeki tabelalara da sınırlama getiren yasaya göre her 10 metrelik cephe için 1.5 metrelik bir pano için izniniz varmış.

İnkalar da Yazmış: Khipu

woofwoof | 24 April 2007 15:50

İnka Muhasebecisi
İnka Muhasebecisi

İnkalar yazısı olmayan tek büyük uygarlık damgasından kurtuldu! İnkaların khipu denilen düğümlü sicim demetleri, yanlızca bir hafıza yardımcısı ya da hesap makinası değil, aynı zamanda üç boyutlu bir yazı diliymiş.

Khipular, 0,5 – 0,7 cm kalınlığında bir ana sicim üzerine daha ince sicimler ve bazen onlara da daha daha ince sicimler tutturularak oluşturulmuş. Bu ince sicimlerden 1500 farklı çeşit var. Hepsi farklı anlamlar ifade ediyor. Bu güne kadar yapılan araştırmalarda bu sicimlerin hesaplama yapmak, muhasebe kayıtlarını tutmak için kullanıldığı ortaya çıkarıldı. Hatta khipuların bilgisayar mantığının temeli olan ikili tercihler sistemi olduğu görüşünü savunanlar da var.