bildirgec.org

gezegenler hakkında tüm yazılar

Starless Planets Could Host Life

admin | 10 March 2011 20:46

http://news.nationalgeographic.com/news/2011/03/110309-rogue-planets-lone-wolf-steppenwolf-earths-water-life-space-science/?source=link_fb20110310lonewolfplanets

Duyamadığımız sesleri duyalım

aircool35 | 17 September 2010 13:26

print swith purpose şirketi seslerle ilgili çalışmalar yürütüyor. Çalışmalar ilgi çekici ve başarılı. Şirketin her biri birbirinden güzel 4 çalışması var. Daha fazla bekletmeden hemen başlayalım.

1) ilk olarak dinosaurs sounds (dinazorların sesleri) adlı sitelerine
değişik dinazor sesleri eklemişler. Dinleyince hemen resimlerini görmek istiyorsunuz. Ancak resimleri sitede sergilenmiyor.

2) sıradaki sitemiz space sounds (gezegenlerin sesleri) sitesinde değişik yıldızların ve gezegenlerin sesleri bulunuyor. En çok bu sitelerinde bilgi var. Burada Apollo’ların test konuşmalarını, programlarını anlatan konuşmaları içeren bir bölüm bulunuyor. uzun konuşmalar da var bazıları 2 saatten fazla.

Microsoft’tan World Wide Telescope

angelsdemos | 11 March 2010 17:17

Yazılım devi Microsoft‘un yeni Projesi World Wide Telescope, diğer benzer projelere göre benzersiz.Microsoft‘un en iyi hizmetlerin biri kabul edilen WWT‘nin Microsoft için çok özel bir yeri var.

Proje şaşırtıcı derecede geniş kaynaklara dayanıyor. Dünyanın en kaliteli ve en büyük arşivlerinden alınmış yüksek çözünülürlüklü milyonlarca fotoğraf bulunmakta.

Gezegenleri, gezegenlerin uydularını, gama ışınlarını,mikrodalga arka planları, X-ışınlarını; 3D haritalar ve yüksek çözünürlükteki fotoğraflar ile görmek mümkün.

Çok geniş kapsama yayılmış olan bu proje, size uzayın inanılmaz derinliğini sunuyor. Öğrenciler, bilimsel meraklılar ve uzay meraklıları için eşsiz bir proje olan WWT, dünyanın en iyi uzay görüntülerini heryerden ulaşılabilir şekilde topluyor.

Evren’in kalp atışlarını dinleyin

hasantsc | 25 February 2010 17:10

Artık gezegenlerin sesleri kaydedilebiliyor ve bu sesler NASA tarafından internette yayınlanıyor. Eğer bir hoparlöre sahipseniz hiç vakit kaybetmeyin.
11 adet gezegen+Güneş’in kalp atışlarını dinleyebilirsiniz. özellikle güneşi şiddetle tavsiye ediyorum, yüksek sesle dinlemezseniz iyi olur çünkü çok fazla gerilim yapıyor.

site görünümü
site görünümü

sol taraftaki space sounds yazısının etrafındaki küçük topları tıklayarak istediğiniz gezegeni seçebilirsiniz
Space Sounds

O – 4

admin | 01 December 2009 14:01

Yeniden uyandı. Mavi bir ışık. Tek gördüğü buydu. Işığın içinde kıpırdayan silüetleri farkederken ilk düşüncelerini de oluşturmaya başlamıştı. Gördükleri yavaşça netleşiyor, konuşma sesleri buna eşlik ediyordu. Seslerdeki anlamsızlık içini ürpertmişti. Eskiden bir ara, anlamsız sözcükler türetip, bunlara farklı anlamlar yükleyerek şifreli bir konuşma şekli ortaya çıkartmaya çalışmıştı. Bu sesler ona bunu hatırlattı. Geldiği yerde tek bir lisan var olduğu için farklı dillerin algısında karşılığı yoktu.

Yavaş yavaş tüm vücudunu saran bir acının varlığını hissetmeye başladı. Bu acıyla birlikte sanki zihnindeki tüm açıklık ortaya çıkıyordu. Etrafı tamamen net bir şekilde görmeye başladığında ise şaşkınlıktan donup kaldı. Ders kitaplarının içindeydi adeta. Milyonlarca yıl önce Pladeba’da yaşayıp yok olan bir ırkı oluşturan canlılardı bunlar. Ya da şaşırtıcı derecede benziyorlardı.

Evrenin Sonu Var Mı?

Max27 | 20 April 2009 11:44

Dünya üzerinde bu soruyu merak etmiyen kişi yoktur diye tahmin ediyorum. Acaba evren sonsuza kadar gidiyor mu? Yoksa bir yerden sonra başamı dönüyoruz, veya bir sonu var mı? Varsa sonunda ne var? Hep merak etmişimdir bu soruların cevaplarını ama ne yazık ki daha tam olarak kimse bir kanı getiremedi. Belkide sonsuza dek insanların merak ettiği bir gizem olarak kalacak.

Ama bilim adamlarının bu konularda bazı teorileri bulunmaktadır. Bilim adamları bu sorunların cevaplarının uzayın şekliyle alakalı olduğunu tahmin etmekte, zama ımızın teorilerine göre uzay sarmalbiçimde aynı merkez etrafında eğilmiştir. Yani insan asla evrenin dışına çıkamıyacak ve izlediği yolun sonunda tekrar başa dönecektir. Bunun daha rahat anlaşılması için bir örnek vermek gerekirse Dünyadaki “C” noktasından “D” giden bir uçak düz bir rota izler. Bunu bir kağıda çizersek düz çizgiden farklı olur. Çünkü bu çizgi bir küre üzerine çizilmiş olur. Yani kürenini merkezine her noktada eşit uzaklıktadır. Eğer bu olmasaydı uçak “D” noktasına vardığında milyonlarca kilometre yukarıda olurdu. Ama eğimli bir uzayda hareket ettiğinden düz rota izlese bilene tekrar başlangıç noktasına dönecektir.

Uzayın bükülmesi bilim adamlar na göre bu örnekten daha da karmaşıktır. Şekli veya modeli yapılamaz ancak matematiksel heraplarla gösterilebilinir. Böylece, sonuna varmadan uzayda sonuna kadar ilerliye biliyoruz. Tabi hepsi teori gerçeği bir gün umarım buluruz.

Merkür’de keşif

wowo | 05 October 2008 22:17

Nasa‘nın uzay aracı messenger, 6 ekimde Merkür gezegeninde ikinci kez gözlem yapacak. gezegen yüzeyine 125 mil yakınlaşıp 1200den fazla görüntüsünü çekecek.
ayrıntılı bilgi burada!

Uzaydan Gelen Müzik ve Gezegenler Senfonisi

Culture Orange | 19 September 2008 19:30

Müzik çok uzun sürelerdir insanoğlunu kendine hayran bırakan bir sanat dalı olmakla kalmayıp insanın ruhunu dinlendiren bir etkiye de sahip.

müzik enstrümanları
müzik enstrümanları

Müziğin sadece enstrümanlarla yapıldığını sananlara inat bir çok insan çöp kovaları ile, mutfak malzemeleri ile ve ayakkabıları ile müzik yapıyor. Siz ne düşünüyorsunuz müzik enstrümanla mı yapılır yoksa “yapılabiliyorsa” her şey ile mi yapılır?

Bu yapılabilme tabiki hayal gücüne bağlı bir durum. Yani bir yumurta kabuğundan çıkabilecek sesleri çeşitlendirerek bir melodi yaratmak renkli bir hayal gücünün ürünüdür.
Belki biraz hayal gücümüzü kullandık belkide zaten onlar biz burdayız bakın müzik yapıyoruz dediler. Sözü onlara bırakıyoruz işte son yılların en gözde orkestrası…

garip görünüşlü deniz canlıları

kutsiyan | 21 July 2008 22:51

deniz saylangozu
deniz saylangozu

bilim adamları başka gezegenleri keşfe koyulsun, yeryüzünde binlerce canlı hala keşfedilmeyi bekliyor.

şemsiye ağızlı yılan balığı
şemsiye ağızlı yılan balığı

örneğin okyanuslarda keşfedilmemiş koca bir dünya var… mesela hiç şemsiye ağızlı balık görmüş müydünüz?… bütün fotoğraflar burada