Günümüzde teknoloji ve bilgisayar sektörünün hılza ilerlemesi, bu teknolojiye duyulan ihtiyacın artması ile birlikte üretilen yazılımların gittikçe karmaşıklaşması bilgisayar sistemleri üzerinde bir çok güvenlik açığının da meydana gelmesine yol açmaktadır. Bu ortamın oluşumu antivirüs veya internet güvenliği sağlayabilen birçok yazılım için hızla büyüyen bir pazara imkan sunmuştur. Günümüzde güvenlik yazılımı olmayan bir bilgisayarı düşünmek neredeyse imkansız hale gelmiştir. Kurumsal yapıya sahip firmalarda, gerekli risk anallizleri ve teknik incelemeler sonucunda firmanın ihtiyacına uygun güvenlik politikaları geliştirilip uygun çözümler üretilmektedir.
firewall hakkında tüm yazılar
Antivirüs 2011
koskun | 03 February 2011 10:52
Antivirüs programlarına, gerçekten ihtiyacım var mı, diye ben de kendi kendime soru sormuştum. Çözüm olarak mı ne yapıyorum? parama kıyıp profesyonel sürümleri alıyorum. Çünkü gerçekten işe yarıyorlar ve sizlere en iyi ve popüler olanları bu yazımda anlatacağım. Öncelikle herkesin kendine sorduğu soru şu: “aman canım, ben sadece internette maillerime, facebook ve diğer sosyal paylaşım sitelerine girip duruyorum, şifrelerimi çalarlarsa ne olur?” demeyin, en azından sizin sayfalarınız veya mail adresleriniz üzerinden suç işleyebilirler. en basit örnek; bir başkasına hakaret edebilirler ve bu olay da size hakaret davası olarak yansıyabilir.
Lafı fazla uzatmadan kimlik hırsızlıkları ve virüslere karşı kullanılan en yaygın antivirüs programlarını, inceleyelim. (not: aşağıda yapacağım program sıralamasının, en iyiler sıralaması ile ilgisi olmayıp, programlar rastgele sıralanmıştır.)
Kaspersky 2011 versiyonu, daha önceki versiyonlarına göre oldukça geliştirilmiş. Gerçek zamanlı korumayı, bilgisayarınızı fazla yormadan sadece şüphe duyduğu dosya veya aktivitilere odaklanarak sağlar. Ayarları yapmanız son derece kolaylaştırılmış kullanıcı dostudur. Phishing (oltalama)lere karşı oldukça iyi korur. Casus yazılımlara karşı koruma, bulma ve silme konusunda son derece başarılıdır. Sanal klavye uygulaması da sağlar. Akıllı tarama mevcut olan ve daha henüz tespit edilememiş kötü amaçlı yazılımlara karşı oldukça etkili koruma sağlar.
bilgisayarınızda tam bir koruma için gerekli 10 ücretsiz program
xerre | 17 September 2009 17:46
bilgisayarların hayatımıza girmesiyle dolaylı olarak kişisel bilgilerimizin güvenliği de tehlikeye girdi.
internet veya ağ bağlantısı ile kolayca yayılabilen çok fazla zararlı yazılım bulunmakta ve bunlara durmaksızın yeni nesil olanları da eklenmekte. ve bir bilgisayar/internet kullanıcısı, ne kadar dikkatli, ne kadar deneyimli de olsa günün birinde mutlaka bilgisayarının (dolayısıyla kişisel bilgilerin) güvenliğini bozacak ya da etkileyecek bir durumla başbaşa kalacaktır.
o yüzden günümüzde tam bir bilgisayar güvenliği için anti-virüs programaları tek başlarına yeterli olmayabilirler. bu yazımızda bilgisayarınızda tam bir koruma sağalayacağınız, bilgilerinizi güvenle saklayabileceğiniz bir bilgisayar için oldukça kullanışlı çeşitli programlara yer vereceğiz:
1 – ücretsiz olarak dosya şifreleme / gizleme
Bilgisayarınızda kimsenin ulaşmasını istemediğiniz bazı özel dosyalarınız mı var? Bu dosyaları saklasanız da sürekli başka kişiler tarafından bulunuyor mu?
en iyi 10 antivirüs güvenlik programları
dbergerac | 25 June 2009 17:06
Antivirüs ve güvenlik programlarına ihtiyaç duyanlar için en iyi 10 programı listeleyelim.
avast! Virus Cleaner 1.0.209.3
oldukça sağlam bir virüs veri tabanına sahip ücretsiz bir program. oluşturduğunuz güvenlik duvarı ile sisteminizi zararlılardan koruyabilirsiniz.
avast
ABI Secure Pro
programın deneme sürüdür. tam sürümü için ücret gereklidir. (29.99$)
abi secure pro
A-squared Anti-Spam [RC1]
e-mailleriniz yoluyla bulaşabilecek tehditleri önler. oldukça güçlü bir program.
asquared
Kerio Personal Firewall 4.2.1.896 Final
ağ bağlantıları sızmalarını tespit eden internet ve güvenlik duvarı. ücretsiz program.
kerio personel firewall
Trojan Guarder 5.46
basit ve kullanışlı bir program. trojenleri sizin onayınız gerekmeden yokeder.
trojen guarder
6F-Prot Antivirüs 3.16f
son derece kaliteli ve güçlü bir program. buradan deneme sürümünü indirebilirsiniz. 175000 virüsü tanıma ve silme kapasitesine sahip.
f-prot
avg antivirüs free edition ücretsiz olarak ev kullanıcıları için tasarlanmış son sürümünü bulabileceğiniz kullanışlı bir anti virüs programı.
avg anti-virüs
avira antivir personelmalware,trojen, arkakapı, gerçek zamanlı virüs takibi koruma yöntemleridir. bilinen ve henüz bilinmeyen birçok tehlikeye karşı ücretsiz olarak korunabilirsiniz.
Avira antivir
trojen guarder 5.46
ubuntucular
username | 26 May 2009 15:43
arkadaslar ubuntu kurdum ama cok fazla bir bilgim yok herseyden once guvenligimi saglamak icin firewall nasıl yukleyecegim antivirus programı (az bi virus olsada linuxu tehdit eden yinede bulunsun istiyorum) ve buna benzer guvenlik ayarlarını nasıl yapacagim bunun disinda daha verimli kullanmak icin onereceginiz seyler nedir. rahatlıkla guvenlik kaygısı yasamadan banka hesabıma girebilirmiyim ubuntudan
2008 Firewall (Güvenlik Duvarı) Test Sonuçları
dahicocuk | 28 November 2008 17:03
Bu yıl ücretli firewall’larda Outpost Firewall Pro 2009
birinci olurken,ücretsizlerde yine Comodo Firewall Pro birinci olmuş.Avira,panda,avg,eset gibi tanınmış yazılımların sonlarda olduğu dikkat çekiyor.
Testleri yapan site ayrı ayrı .pdf biçiminde ayrıntılı raporlar hazırlamış. Diğer firewall’ların durumunu daha detaylı incelemek için tıklayın
Windows İçin 30 Ücretsiz Güvenlik Yazılımı
ekuplu | 22 November 2008 14:16
Herhalde aramızda herhangi bir program kullanmadan güvende olduğunu iddia eden yoktur. Bu kez konumuz ücretsiz antivirüs, firewall ve şifreleme yazılımları. bu yazıya gelen yorumlardan biraz gözüm korkmuş olacak ki herkesin tercihine mümkün olduğunca hitap edebilmek için bu bildiride 30 program yer alıyor.
1. Truecryprt : ücretsiz, açık kaynak kodlu bir veri şifreleme
2. Gnupg : PGP ye alternatif ücretsiz veri şifreleme
3. Steganos Locknote : banka hesabı gibi daha hassas verileri şifrelemek için önerilen bir veri şifreleme yazılımı
4. AntiVir : Arkaplanda çalışıp tarama yapabilen ücretsiz bir antivirüs programı.
5. AVG Free : Arkplanda çalışıp, manuel tarama yapabilmesinin yanı sıra e-mail tarayabilen ayrıca virüslü dosyalarına onarabilen sağlam bir alternatif.
6. Avast : AVG ‘ye iyi bir alternatif. kullanabilmek için web sitesinden ücretsiz kayıt yaptırmak gerekiyor.
7. Zone Alarm Firewall : Zone Alarm Internet Security ailesinin ücretsiz firewall u. Bana göre piyasanın en iyisi.
Windows Sistem Güvenliği
maxhoper | 22 November 2008 08:28
Windows işletim sistemlerinde güvenliği sağlamak her zaman sorun olmuştur. Güvenlik büyük oranda 3. parti yazılımlarla sağlanmaya çalışılır.
Bu yazıda pek çok bilgisayar dergisi veya Internet sitesinin söylediği yöntemlerden çok, pratikte denenmiş, gerçekten iyi sonuçlar alınmış yöntemlere ve yazılımlara değinilecektir. Temel olarak şu anda en çok kullanılan Windows işletim sistemi Windows XP dikkate alınmıştır.
1. Sistem Güncelleştirme
Hiçbir değişiklik yapılmamış bir Windows XP işletim sisteminde yüzlerce açık bulunduğu biliniyor. Microsoft da bu açıkları kapatmak için onlarca yama çıkarıyor.
Sistem güvenliğini sağlamada ve sistemi zararlı yazılımlardan korumada ilk adım her zaman güncel bir sisteme sahip olmaktır. Windows Update sitesini ara sıra ziyaret ederek ve otomatik güncelleştirmeyi “açık” tutarak , sistemin güncelliğini temin edebiliyoruz.
windows update
Kale gibi sağlam bilgisayar için 3 yazılım.
bteoman | 01 May 2008 13:22
internet hayatımızı bu kadar kuşatmadan önce evimizdeki bilgisayarımın güvenliğini sağlamak için sadece F-Prot for Dos yeterliydi. Şimdi kendi içinde firewall, antivirüs, anti spyware içeren güvenlik serleri bulunuyor. Ama hepsi birbirinden pahalı ve korsan sürümlerini kullanmak tehlikeli olabiliyor.
FirewallScript ile PHP Tabanlı Koruma
pillikarinca | 26 April 2008 14:07
FirewallScript
FirewallScript, PHP5’i destekleyen her sunucuda kullanılabilen ve hatta paylaşımlı makineleri de destekleyen, yazılım tabanlı bir güvenlik servisini hizmete sundu.
Firewall, işlev yönünden popüler açık kaynak güvenlik duvarı ModSecurity ile benzerlik gösteriyor, ama kurucularından Ron Myers’a göre, arada bazı önemli farklar bulunuyor.