dinodream, günümüzde varlığını yitirmiş, 80*lerde aklımıza kazınmış ünlü markaları hayata döndürme projesi başlatmış.[markalar açığa çıkıyor] [via]kendi sözleriyle:

    DinoDream.com tasarım portalı olarak Türkiye’de bir döneme damgasını vurmuş, tek kanallı dönemde büyüyen şimdinin büyüklerinin hayatlarında vazgeçilmez birer obje halini almış markalar tekrar açığa çıkarıyoruz.DinoDream.com’un yeni projesi olan ve yıllar boyunca geçirdiği evrelerin sonucu olarak “destekleyici bir mecra” olmaktan çıkıp başlı başına bir mecra halini alan, yaratıcılığın ve tasarım gücünün reklam yetisi ile birleştiği açık hava reklamcılığı projesi ile geçmişimize vefa borcumuzu ödüyoruz.

seçilen markalar:

  1. Anadol(Otomobil): 1966 yılında Koç grubunun İngiliz ortağıyla ilk üretimi gerçekleştirilen ve fiberglas olmasından dolayı halk arasında saman araba olarak anılan (aslen elyaf lif) Türkiye’nin gururu bu marka 1984 yılına kadar aktif yaşamını sürdürmüştür. Hala yollarda aslını ya da modifiye halini görmeniz mümkün. İlk çıkış fiyatı 26.800 TL idi. Anadol ismi bir anket sonucu belirlendi. Ankete 100 bin kişi katıldı ve en çok beğenilen 4 isimden (Veko (Vehbi Koç) – Anadolu – Anadol ve Otosan) Anadol seçildi.
  2. Çiti (Deterjan): Benzin istasyonlarda deterjan üretilen bir dönemde çitilemek fiilinin Türk kadınlarının diline yerleşmesine sebep olan güzide toz deterjan markası.
  3. Esem Sport (Spor Ayakkabı): “esem sport deyince akla gelir kalite” sloganıyla bir döneme damgasını vurmuş Esem Spor Sanayi tarafından 70 sonu 80’lerin başında üretilen spor ayakkabı markası. En büyük rakibi o zamanlar Mekap’tı.
  4. Ses Magazin Dergisi: 60’lı yılların popüler kültür dergisi. 90’ların başında Sabah ile birlikte tekrar yaşatılmaya çalışılmıştır. yarışmalarıyla bir çok Yeşilçam ünlüsünü (Tarık Akan, Ediz Hun, Ajda Pekkan, Hülya Koçyiğit vb.) Türkiye’ye kazandıran, magazin ağırlıklı dergi.
  5. Pinokyo Bisikletleri: İkiye katlanabilmesiyle ünlü olmuş beldesan tarafından üretilmiş efsane marka. O zamanlar en büyük rakibi bissan’ın ürettiği Sinderella bisikletleriydi. Pinokyo’nun yine başka özelliği pedalı geri bastığınızda frenin aktif olmasıydı. Sloganı: “Katlanır, her boya ayarlanır.”
  6. Nordmende (TV – Teknoloji): Özellikle kanal ayar çubuğuyla ünlenen TV markası. ITT Schaub Lorenz’in Türkiye’deki döneminde en büyük rakibiydi.
  7. Jill Çorapları: Dönemin 200 figüranlı reklamıyla (bu aynı zamanda Türkiye’de gösterime giren ilk reklam) en güçlü şekilde duyurulan ancak sadece 1 kere satış imkanı bulabilen çorap markası. En çabuk yok olan marka olarakta biliniyor. Sloganı: “Eskimiş çoraplarınızı atın! atamıyorsanız paspas yapın!”
  8. Elvan Gazoz (Alkolsüz): “Elvan içelim bir Oh diyelim” sloganlı gazlı içecek. Coca Cola’nın sadece Türkiye’de ürettiği ve birkaç çeşidi olan Elvan gazozları Türkiye’de bir içecek efsanesi olmuştur. Elvan Gazozları için ayrıca dönemin başbakanı Turgut Özal’ın büyük projesiydi de deniyor
  9. Osmanlı Bankası (Bankacılık): 1856’da Abdülaziz, İngilizler ve Fransızlarca ortak Londra’da kurulmuş olan banka. Zamanında Bank-ı Osmani-yi Şahane ünvanıyla anılmıştır. 1874 yılında Merkez Bankası görevini üstlendi. 1933 yılında bu kimliğini T.C. Merkez Bankası’na devretti. 1969 yılında ana sermayedar grup Paribas’nın isteği doğrultusunda avrupa, orta doğu ve afrika’daki şubelerini Grindlays’e satarak yalnızca Türkiye sınırları dahilinde hizmet vermeye başladı. 1996 yılının Haziran ayında hisseleri, Garanti Bankası’na ait Clover Investment tarafından satın alındı ve Doğuş Grubu’na dahil oldu. Grup bu bankayı da 14 Aralık 2001 tarihi itibariyle Garanti Bankası çatısı altında birleştirdi. Türkiye’nin ilk resmi bankası. Sloganı: “Yok aslında birbirimizden farkımız; ama biz Osmanlı Bankası`yız.”
  10. Commodore 64 (Bilgisayar): Sloganı “İçinizdeki dahiyi uyandırın”. Bir döneme damgasını vuran bilgisayar markası. 1982’de ilk üretimi ABD’de gerçekleştirildi. Hala en çok satılan bilgisayar olarak tarihteki yerini almıştır.