Audacity
Mükemmel bir dijital ses editörü olan audacity ‘nin hiçbir kısıtlaması yoktur ve ücretsizdir.
WAV ve MP3 başta olmak üzere diğer birçok dosya çeşitlerini destekler.
Mükemmel bir dijital ses editörü olan audacity ‘nin hiçbir kısıtlaması yoktur ve ücretsizdir.
WAV ve MP3 başta olmak üzere diğer birçok dosya çeşitlerini destekler.
KABLO KARMAŞASINA SON!
Bilgisayar ile içli dışlı olan herkesin en büyük sorunlarından biri kuşkusuz kablo karmaşasıdır. Her ne kadar piyasada kablo gizleyici, kablo sarıcı gibi çözümler olsa da hiçbiri kablonun olmadığı bir ortamın rahatlarını bu güne kadar yaratamadı.
Hayatımızın her anını nakite çevirmek mümkün; yapılıcak ufak tefek işlerle bütcenize destek olabilirsiniz. Bunlardan bir taneside stock sitelerine çekmiş olduğunuz amatör yada profesyonel fotoğraflarınızı yollamak ve beklemek.
Ses ve müzik dosyaları üzerinde istediğiniz değişiklikleri yapabileceğiniz, ücretsiz ses düzenleme programlarıyla tanışıyoruz.
1. Audacity
Ogg Vorbis, MP3 ve WAV dosyalarını düzenleyebiliyorsunuz. Ayrıca, bir kaydın hızını ya da tonunu değiştirebiliyorsunuz.
2. Wavosaur
Ses ve müzik dosyalarınızı düzenleyebiliyor, çeşitli efektler ekleyip CD’ye yazdırabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra kendi müziğinizi de kaydedebiliyorsunuz.
Dilin en küçük birimi olan ses; heceleri, sözcükleri, tümceleri oluşturmada kullanılan insanın oluşturduğu ve duyduğu titreşimlere denir. Başka bir biçimde kısaca ifade edilirse, bir dili oluşturan en küçük birime ses denir. Türk dilinde 29 ses vardır. Ses, başka bir tanımla, insanların işitme organı kulak tarafından algılanan titreşimler olup dilin en küçük birimi diye tanımlanabilir.
Ses “İng. Sound. Ciğerlerden gelen havanın ses yolunun herhangi bir noktasındaki boğumlanması ile oluşan ve yayılarak kulakta, bir ünlü olarak veya bir ünlü ile birlikte algılanan titreşim: a, m, n, y, s.” biçiminde tanımlanmaktadır. (BSTS /Gramer Terimleri Sözlüğü 2003- tdkterim.gov.tr/bts/). Bu tanıma göre ünlü titreşimler ve ünlüyle birlikte söylenen ve algılanan ünsüz titreşimler söz konusudur. Tanıma göre ses ciğerlerden gelen havayla meydana gelmektedir.
İnsanlar sesleriyle iletişim kurdular. Bu sesleri yazının icadıyla birlikte harflere dönüştürdüler. İnsanlar önce sesi çıkardılar sonra da yazıya geçirdiler.
Seslerin işaretlerle anlatımına harf denir. Harf, sesleri gösteren simgeler olup yazıda sesin karşılığını ifade etmektedir. Harf semboldür. Sesleri göstermeye yarayan simgelere harf denmektedir. Bir dili oluşturan en küçük birim olan seslerin sembolleştirilmesiyle oluşan işaretlere harf denir. Türk dilinde 29 tane sesi gösteren 29 harf sembolü vardır. Bu harfler şu simgelerden oluşur: A a, B b, C c, Ç ç, D d, E e, F f, G g, Ğ ğ, H h, I ı, İ i, J j, K k, L l, M m, N n, O o, Ö ö, P p, R r, S s, Ş ş, T t, U u, Ü ü, V v, Y y, Z z
Evet, bilgisayarla ses kaydetmeyi bilmeyenler için ses kaydı zordur belki. Belki de bazıları bilgisayarına sesleri nasıl kaydedebileceğini bile bilmiyordur.
O zaman kısaca ücretsiz bir program tanıtalım da siz de bu işi öğrenin biz de rahat edelim.
Şimdi bilgisayarınıza her türlü sesi mikrofon ve ses kartı aracılığı ile kaydedebileciğinizi bilmelisiniz. Mikrofon olmadan da ses kartınız aracılığı ile tv, video, gibi bilgisayar ortamındaki sesleri kaydedebilirsiniz kendi bilgisayarınıza.
Örneğin bir tv programında tartışma programının konuşmalarını kaydetmek istiyor olabilirsiniz. Yahut çok sevdiğiniz telefon melodileri sitesi var sesleri dinleyebiliyorsunuz ama indirmek için üye olmanızı veya ücret ödemenizi istiyorlar. Sorun değil. Solearec burada devreye giriyor.
Her tür ses kaynağından sesleri kaydedebileceğiniz bu program tamamen ücretsiz.
Öyle ki 88 yıl 8 ay boyunca yaşamış olan tonton komşumuz bile kullanabiliyor.
Ses formatları nedir canım?
Şudur: Bilinen bütün kalite ses formatıyla kayıt yapıyor meret 🙂
mp3, aac, flac,i wav, ogg
Özellikle ogg türü çok hoş özelliklere sahip.
Kurulumu biraz zordur çünkü kuramazsınız, kurmadan çalışır 🙂
İpucu vereyim işyerinizde mikrofonu masanızın uygun bir yerine koyun ve bu programı açın ayarlarını yapın bilgisayar açıldığı andan itibaren bir yıl kayıt yapsın. Güvenlik mikrofonu gibi yani 🙂
Çok fazla radyo Rtük resmi kayıtlarını bu program ile tutuyor. Program aynı zaman 3 iş bile yapıyor yahu. İnternet yayını yapabiliyor, internet radyo yayınlarını kaydedebiliyor, iki ayrı kalitede eş zamanlı kayıt yapabiliyor ve BEDEVA yahu. İndirin gitsin. Bunun için Solea‘ya teşekkür ederiz.
Program burada: E burada işte 🙂
4.41 MB boyutu da cabası.
Kullanmak zordur şimdi onu ben anlamadım hem, diyenler için çooook ayrıntılı bilgi burada: Burası 🙂
Eğer siz de o tiz, insanı delirten sinek sesinden nefret edenlerdenseniz bu şaka aleti tam size göre. Şaka yaptığınız kişi bu deli edici sinek sesinin nereden geldiğiniz anlayamayacak ve siz de kahkahalara boğulacaksınız.