Dün gibi hatırlarım, sıra sıra kitaplarda sayfalarca soru çözdüğümü. Duvarlara yaslanıp kara kara düşündüğümü. Bir gün belirliyorlar, bir tarih koyuyorlar, adına da sınav diyorlar. Sonra kenara çekilip seni seyrediyorlar. Eski Roma devrinin eğlenceleri gibi. Aslanlar ve insanlar… Şimdiyse sınavlar ve öğrenciler…Ucunda ödül de var. Hayatını kazanacaksın.
Uzun bir süreç ama nedense herkes kısacık yaşamaya çalışıyor bu üniversiteye giriş sınavlarını. Sınav aslında doğunca başlıyor haberimiz yok. “Daha var nasıl olsa, sonra çalışırım!” Bu öteleme evresi son seneye gelene kadar devam ediyor. Son sene gelince ve ufukta sınav görününce paçalar tutuşuyor tabii. “Nereden başlasam?” Panik havası ile başlayıp Aydın havası ile bitiriyorlar(!)
tercihler hakkında tüm yazılar
Tüketicilerin Kapitalist Ekonomideki Yeri
reddear | 17 October 2010 19:28
Kapitalist ekonomik sistemin diğer ekonomik sistemlerden ve kapitalist öncesi ekonomik yapıdan farkı tüketiciler için sunulan malların hızlı bir şekilde üretilmesi, imal edilmesi ve pazara sunulmasıdır. Hızlı mal üretimi ve imalatı tüketicilerin mal tüketimini hızlandırmış ve çeşitlendirmiştir. Mallar için yapılan fiyat rekabeti de daha ucuza daha kaliteli mal üretimi için çalışılmasına yol açmıştır. Sıradan insanların kapitalist ekonomik sistemde tükettiği mal ve hizmet miktarı diğer ekonomik sistemlerin ve kapitalist ekonomik sistem öncesi mal miktarından hem sayıca hem de çeşitlilik açısından fazladır.
Öss Açıklandı Sıra Tercihlerde
akbey50 | 28 July 2008 12:28
Testler, soru bankaları ,denemeler derken öss sınavı yapıldı.Ve sonuçlar açıklandı öğrenciler sınav sonuçlarına göre barajı aşamayanlar gelecek öss nin planlarını yaparken başarılı olan öğrencilerin gündemindeyse tercihler var.
Öss yi kazanan öğrenciler tercihlerini geçen senenin puanlarına ve bölümlerin başarı sıralarına bakarak yapmaktalar.Öğrenciler tercih yaparken pek çok kritere baş vurması gerekiyor.Tercih sıralamasına yazdıkları bölümlerin veya okulların barınma,burs,ulaşım imkanlarına çok iyi dikkat etmeleri gerekiyor.Ben tercih yaparken bölümüm mühendistlik olduğundan ve de anadoluda bir okul tercih edeceğimden dolayıbir kaç kritere daha baktım.Baktığım şey yazdığım bölümün kariyeri yani yaptığı bilimsel yayın ve bölümdeki profesör, docent sayısı ve bunların nerelerde yüksek lisans yaptığına baktım.İleride pişman olmamak için tercihler dönemini iyi atlatmak çok araştırmak ve tecrübeli kişilerden fikir almak menfatinize olacaktır.Çümkü üniversiteye gelen öğrencilerin büyük çoğunluğu bölümünden memnun değil.ve birinci sııftan sonra okulu bırakmaktalar.Bu gibi durumlarla karşılaşmamak için tercihlerinizi iyi yapmakta fayda var.
ÖSS sonuçları bu cumartesi açıklanıyor
empi4 | 11 July 2008 14:02
Ösym‘nin resmi sitesinden yapılan duyuruya göre ÖSS ve YDS sonuçları bu cumartesi (12temmuz2008) saat 10:30’da açıklanıyor. ösym başkanı ünal yarımağan, Ortaöğretim kurumlarından alınan ortaöğretim başarı puanı hesaplamalarının bittiğini ve bu yüzden beklenenden önce açıklandığını söyledi. sonuçlara http://oss.osym.gov.tr veya http://oss2008.osym.gov.tr adreslerinden ulaşabilirsiniz. sınava giren tüm adaylara başarılar dilerim
KPSS 2008/2 atamaları açıklandı. (sağlık bakanlığı)
guney01 | 06 June 2008 08:43
atama sonuçları
Buradaki bağlantıdan hem atama sonuçlarını hemde bu atamalarda öne çıkan en küçük ve en büyük puanları öğrenebilirsiniz.
Osys’de ek kontenjan basvuruları…
KaLiDeRia | 01 October 2007 07:27
osys’de ek kontenjan başvuruları..
2007-2008 yılı osys’de ek kontenjan başvuruları yarın başlıyor..ayrıntılar buradan..
İşte TÜRKLERİN AHLAK KODLARI
NLPMaster | 30 September 2007 22:56
http://www.extrahaber.com/news_detail.asp?id=15271
OKS tercihleri hakkında
NLPMaster | 29 July 2007 22:57
http://www.haberler.com/oks-tercihleri-haberi/
ÖSS tercihleri 24 Temmuz-9 Ağustos arasında
aggali | 03 July 2007 01:09
http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=193120
Bağımlılıklarımız ve Özgürlüğümüz…
hypatia | 18 April 2007 20:52
Bağımlılıklarımız ve özgürlüğümüz…
Aslında başlangıç kelimem bağımlılıklar olsada ben özgürlükten başlayacağım. Hani şu dilimizde her an söylediğimiz “Ben Özgürüm” kelimeleri varya işte ondan.
Özgürlük…
Nedir bu özgürlük ? Gerçekten özgür müyüz acaba ? Özgürlüğümüzün sınırları nasıl belirlenir, nelere endekslidir ? Özgürlüğün kesinlikle mümkün olmadığı bir nokta varmıdır ? Kendimizi gerçekten özgür ne zaman hissederiz ? Veya gerçekten özgür olabilir miyiz ?
İşte bu kadar sorudan sonra bağımlılıklarımıza geri dönebiliriz.