bildirgec.org

plan hakkında tüm yazılar

Cesaret!

Cali Kusu | 10 April 2011 08:20

Sabahın erken saatleri, yine standart bir şekilde hazırlanıp çıktım yola. Okula gidiyorum. İçimde her zaman olduğu gibi başına buyruk bir korku var. Biliyorum yine beni bekliyor köşe başında ve ben yine oradan geçmek zorundayım…

Korkunun ecele faydası yok diyerek yavaş yavaş yürümeye başladım. Bari bu gün beklemesin diye dua ediyorum. Bu gün sınavım var. Yorulmak istemiyorum. Lakin biliyorum orda. Yine en kuytu köşeye saklanmış bekliyor.

Köşeye yaklaştım. Durdum. Bir adım daha atsam görecek beni. Nefesimi tutuyorum anlamasın geldiğimi diye. Sağa sola bakıyorum. Olmadığını bildiğim halde başka yollar arıyorum. Korkuyorum. Ya bu gün daha fazla ısrar ederse… Ya bu gün yorulmadan peşimden gelirse… Laftan da anlamıyor ki.

Flow ile kayıpsız ve tam kontrol çalışma mümkün

delizade | 26 May 2010 12:26

  1. Tanıtım Videosu
  2. İlişki haritasının oluşturulması
  3. Zaman takibi temelleri
  4. Görsel versiyon zinciri özelliği
  5. /flow/video_player.php?movie=navigation”>Gezinim

Bir bilgisayar operatöru için çalışma sürecinde emek ve zamanın ne için harcandığının belirlenmesi çok önem taşıyor. İster tasarımcı, ister bir mimar, yazar ya da bir öğrenci olun bilgisayar başında bir iş için harcadığınız vaktin ne kadar olduğunu bilmek, otokontrol ve planlama için değerlidir.

Buna ek olarak üzerinde çalışılan işle ilgili hangi dosyalar ve programlarla çalışıldığı, kullanılan dosyalarla a’dan z’ye hangi dosyaların ilişkiye girdiğinin de tam olarak görülebilmesi oldukça önemli.

GridIron‘un geliştirdiği FLOW, yukarıda ana hatlarıyla belirtilen ihtiyaçlara inanılmaz bir itina ile karşılık veren yeni bir yazılım. Akıllı ve gerçekten detaylı çalışıyor. Aşağıda, bu programın marifetlerinden birkaçını bulacaksınız, okumaya devam edin ve bilgisayar başında neler yapıyor olduğunuzu tespit etmeye başlayın.

Flow, temel olarak iki parçadan oluşuyor;

  1. Flow Takipçi
  2. İlişki harita göstergeci

Güm Güm Kürsü

astral | 18 May 2010 11:37


Kürsüdeki konuşmasıyla yağıp gürledi, hitabet sanatının üstadı adam. Geldiği yeri dolduran, coştu mu koşan, dinle-ye-meyen kimseyi bırakmayan…

Sesi gür, hali selim üstad; kürsüde suyundan bir yudum aldı yoluna devam etti.

Onun saatleriydi. Ortalığı/ mekanı kaç celsenin ruhu taşıyordu. Gören görürdü –tüm olup biteni.-

Okuduğu sayfalardan kafasını kaldırdı adam. Kadın çizdiklerinden kafasını kaldırmadan edemezdi, adam kendi sözlerini sıralamaya başladığında. Kadının en sevdiği bölüm burasıydı. Adamın kendi düşüncelerine önem verirdi, çünkü kitapları kitaplardan da okurdu kadın.

OYSA İNSANIN ÇEKİP GİTME HAKKI OLMALI

il mare | 25 September 2009 15:48

Benim sadık dostum turuncu defterimin içindeki hatıralarımı karıştırırken,sayfaların arasından,üstündeki tarihten, bu yılın 15 Ağustosunda kestiğimi anladığım bir gazete küpürü yere düşüverdi,nedir ne değildir diye içini açıp baktığımda,sırtındaki sırt çantasıyla otostop çeken bir kız fotoğrafının yanındaki kocaman puntolu başlığı gördüm,ilk kez okuyormuş gibi heyecanlandım,özendim,çekip gitmek istedim falan.

“BİZ NEDEN HAYATA BİR YIL MOLA VEREMİYORUZ?”

Habere dair yazılanları tekrar okuduktan sonra içimde acaip bir paylaşma isteği canlandı,oturup neredeyse tek tek her cümlesini yazacaktım,ilk iki kelimeyi tuşlamıştım ki,araç çubuğumdaki internet sayfasıyla göz göze geldik,sen enayi misin der gibi bir bakış fırlattı bana,görmezden gelerek,umursamazca üstüne bastım kendisinin,yazıverdim başlığı ve gene görmezden gelmeye çalıştığım alaycı kahkahasının eşlik ettiği önümdeki gazete küpürünün birebir kopyasını serdi önüme …
Yani diyeceğim şu ki; aşağıda paylaşmak istediğim bir haber yer almakta,çoğu kimsenin zaten haberdar da olduğunu düşündüğüm.Fakat bazen haberdarlıkları vurgulamak gibisi yoktur.

Blastatil

ermoon | 09 May 2009 09:35

Gençlere yönelik tekstil markası Blast’ın sitesine giriyorsunuz. Düşlediğiniz en ilginç, en renkli tatil planını ayrıntılarıyla yazıyorsunuz. Maceranızın ne kadara mal olacağını da belirtiyorsunuz. Jüri projeleri değerlendiriyor. Diyelim ki kazandınız, belirlediğiniz bedeli Blast ödüyor, siz de hayalinizdeki tatile gidiyorsunuz.

film çekimlerinin havalı aleti klaket…

| 21 March 2009 16:20

Filmde montaj aşamasında önem arz eder. Klaket, filmde görüntü ile sesi eşleştirmek için kullanılır ve montajcıya gereken bilgileri verir. Klakete şakşak da denilir. Üzerindeki bilgiler filmin, yönetmenin, görüntü yönetmeninin adları, sahne, plan ve çekim sayıları, ses çekim sayısı ve film ve ses bandı bobin numaralarıdır. Ses, sinemada en önemli anlatım öğesidir. Montajcı, ses bandındaki klaket sesini görüntüdeki kare ile eşler. Buna senkron (eşleme) yapmak denir.
Klaket nasıl verilir:
Sette; kamera asistanı klaketi, açık şekilde, kamera objektifinin önünde tutar. Yönetmen yardımcısı “ses kayıt” der ve ses teknisyeni teybini çalıştırır ve “akıyor” der. Ardından kamera operatörü kamerayı çalıştırır ve o da “akıyor” der.Bu işaretten sonra kamera asistanı, yüksek sesle klaketin üzerindeki bilgileri okur; “Sahne 24 A, çekim 1” der ve diğer bilgileri de okuduktan sonra klaketin yukarıda duran çubuğunu sertçe kapatır ve koşarak kameranın arkasına geçer. Çekim bitene kadar orada bekler. Film çekimlerinden bildiğimiz Klaket kullanımının amaçı basit görünse de aslında montaj aşamasında oldukça önemlidir.

www.istanbul.com
www.istanbul.com

Alaçatı Marina Kent Projesi

Chat Noir 1 | 01 July 2008 21:52

Daha önce sörf sporu ve sörfçülerle adını duyuran Alaçatı’da denizle iç içe yeni bir dünya kuruluyor. Konsept ünlü Fransız mimar François Spoerry’nin imzasını taşıyor.500’ün üzerinde deniz manzaralı lüx villayı kapsayan proje süresince çevreye de büyük özen gösterilmiş. Tek bir ağacı kurtarabilmek için mimarlar günlerce projeleri üzerinde tekrar tekrar çalışarak değişiklikler yapmışlar.Genellikle bu tip projelerde deniz doldurulur.Ama bu projede karada kanallar açılarak sahil genişletilmiş.Villanızın size özel bahçesinin yanında özel sahili bulunuyor ki yatınızı demirleyebilesiniz.Bu muhteşem projenin içinde marina ,bir otel,sağlık,golf, spa ve turistik tesislerde yer alıyor.Dünyada az sayıda örneği bulunan alaçatı port projesi Türkiye’de küçük bir Venedik yaratacak.Bu proje sadece çeşme yada İzmir için değil Türkiye içinde çok önemli ve başarılı bir yatırım. Kim böyle bir yerde ev sahibi olmak istemez ki?Şu manzaraya bir bakın.Umarım bir gün alaçatı portta bir ev sahibi olma hayalim gerçeğe dönüşür.Emeği geçen tüm mimar, mühendis,iktisatçı ve işletmecileri böyle başarılı bir projeye imza atmalarından dolayı tebrik ediyorum.

ÇIKRIK

teacher07 | 02 April 2008 13:19

Herkes heyecan içinde bekleşiyordu. Genç yürekler coşku dolu, biraz da ürkek… Listeler asılmış dediler,kapılara yürdü herkes.Onlarca genç yürek; heyecanlı, meraklı , ürkek… Yarınları hazırlamaya başlayacak olan öğretmenler. Görev yapacak köy okullarını öğrenmek içindi heyecanları..Okullarını öğrenenler, haritaların başındaydı hemen. Yakın mı ? Uzak mı? Yolu var mı? Sorulara yanıt aranıyordu. Oradaki bir yetkili eğitimci (!) açıklamalar yapıyordu. O’na , senin işin zor be öğretmenim dedi…Genç yüreği burkuldu ama, yine de ters bir bakışla savuşturdu yetkiliyi. Gidecek, çalışacaktı hangi şartlarda olursa olsun.