bildirgec.org

kasik hakkında tüm yazılar

Mutfakta birşeyler var

nazokiraze | 10 February 2011 10:24

Orama burama sıçramak için pusuya yatmış, sinsi,ateşli, gözünü kötülük bürümüş ,kızartma zamanlarımın düşmanı kızgın yağ kadar ne yapsam ne etsem birbirine çılgıncasına yapışan çubuk makarnadan da korkarım ben. İkisine de temkinli yaklaşır, ikisinde de aynı tedirginliği yaşarım, ama ikisinden de vazgeçmem. Ne fritöz kullanırım, ne fiyonk makarna pişiririm, böyle de inatçıyım işte.

Rengi solmuş kayınvalidemden kalan çanaklara nasıl beğeni duyuyorsam çizilmiş teflon tavalara o kadar tahammül etmem, çatlak fincanlar, kullanılmış dondurma kutuları kadar değerlerini yitirmiş ,kapının önüne koyulası şeylerdir,bir dünya para verilip alınmış olsalar dahi hiç bir halta yaramamaktalar artık.

Kulak memesi kıvamından daha çekici gelen julyen kesilmiş sebzelerle muhabbetimiz daha fazladır, ölçülerle işim yok, göz kararını kafama göre uygularım yani kısaca herşeyi Nazo kıvamına gelene kadar karıştırır öyle hazırlarım, arada elime yüzüme bulaşsa da kabul görür,sevilir.

15 adet LEGO’lu Zamazingo

goddrawme | 02 August 2009 17:23

LEGO’dan yola çıkılıp tasarlanmış 15 adet zamazingo:

1. LEGO USB Flash Bellek

LEGO oynayanlar bilir. LEGO parçalarındaki 2×2 boyutundaki gerçek LEGO ile aynı büyüklükte bir USB bellek. Eğer evinizde LEGO varsa kendi USB belleğinizi oluşturabilirsiniz. Link

Ev hanımları müjde “Stirr” geldi!

kalsiyum sandoz | 28 July 2009 10:04

Çorba yapmanın en zor ve sıkıcı yanı tencerenin dibinin tutmaması için sürekli karıştırmak zorunda olmaktır. İngiliz mühendisler özellikle ev hanımlarını bu angaryadan kurtarmak için stirr’i geliştirdiler. Pille çalışan bu zamazingo tencerenin içine yerleştiriliyor ve çorbanızı otomatik karıştırıyor. Siz de o sırada salatanızı rahat rahat hazırlıyorsunuz. Paslanmaz çelik ve ısıya dayanıklı silikondan imal edilmiş bu teknoloji harikası sadece 25 dolar.

saray mutfağı

nazokiraze | 20 January 2009 20:16

Boğazına düşkün milletimizin damak zevki dünyaca bilinmektedir. Çok çeşitli yemekler, tatlılar yer, sofrada konuk agırlamayı milletçe severiz. Anca zaman geçtikçe hayatımıza her alanda olduğu kadar mutfak konusunda da çeşitli yenilikler her an girmekte. Gün geçtikçe damak zevkleri, pişirme teknikleri, kullanılan malzemeler değişiyor bazen iyi yönde daha saglıklı, daha bilinçli, daha lezzetli bazen de daha katkılı, daha hormonlu, daha pahalı, daha tehlikeli biçimde…

Her zaman övündüğümüz yaprak sarmalı, kurufasülyeli,pastırmalı,çeşit çeşit tatlılı, kebaplı, pilavlı mutfagımızı çoğumuz aslını kaybetmemek için korumaya yemeklerimize sahip çıkmaya çalışırız, değişen dünya ve yemek kültürüyle beraber ne kadar fastfood, yabancı asıllı soslar, içecekler, pizzalar, kolay yemekler, hazır çorbalar evimizin içine girdiyse de her zaman geleneksel Türk mutfagı yemekleri her evde her zaman yapılır. Ancak bizim geleneksel yemeklerimiz diyip sevdigimiz, ikram ettiğimiz, sahip çıktıgımız, övündügümüz yemekler sadece bir kaç çeşitten oluşmuyor.Osmanlı zamanı yemek kültürü neydi? ne yenir ne içilirdi? bakalım şimdiki yemeklerle kıyaslayalım bilmediklerimizi ögrenelim.

Matbah-ı Amire denen Osmanlı Saray Mutfağı kendi başına bir kasaba gibiydi, kilerler, yamaklar, aşçılar, hamam, kilercibaşı, mutfak emini odaları… Günde beşbin kişiyi doyuracak kapasitede olan bu mutfakta padişaha ayrı hareme ayrı valide sultana bile ayrı mutfak bölümlerinde yemek pişirilirdi. Tatlılar bile Helvahane Kapısından girilen helvahanede yapılırdı. Bazı dönemlerde helvahanede sekizyüz kişisen fazla çalışan oldugu kayıtlara geçmiştir.Serçini, kilercibaşı, Matbah-ı Amire emini, helvacıbaşı, aşçı yamakları yüzlerceydi.

Yediğiniz kontrol altında

iMania | 22 October 2008 16:34

Yukarıda gördüğünüz çatal-kaşık seti ile yedikleriniz kontrol altına alınıyor. Çatal yediğinizin analizini yapıyor (yağ, protein veya şeker gibi), kaşık ağırlığını ölçüyor, bıçak ise ısıyı ölçüyor. Bu bilgiler daha sonra bilgisayara aktarılarak diyetinize ne kadar uyduğunuzun analizinde kullanılıyor. Yani kısacası doktorunuza yalan söyleme şansınız kalmıyor.

Kaynak

Son Damlasına Kadar Yediren Kaşık

hoodly | 03 May 2008 15:32

Nojae Park nasıl olur da hazır olarak aldığımız yoğurt ve benzeri yiyecekleri son damlasına kadar yiyebilirizin çözümünü tasarladığı kaşıkla bulmuş. Ufak paketlerde satılan bu tür yiyecekler bazen o kadar lezzetli gelir ki ve o anda başka da kalmamıştır elimizde ve o dibinde kalan son kalıntıları da yemek isteriz fakat kutuyla beraber verilen kaşıkla bu işi yapmak mümkün olmaz. İşte bu kaşık sayesinde bu sorun çözülmüş oluyor. Her ne kadar yoğurt kaşığı olarak adlandırılsa da bu kaşık sizin ihtiyacınıza göre farklı farklı ürünleri tüketmede birebir görünüyor.

Malzemeleri tartan kaşık

vesgel | 24 April 2008 10:00

Malzemeyi tartan kaşık
Malzemeyi tartan kaşık

Tabii ki kimse yemek yerken kaşığa aldığı yemeği yemeden önce tartmak istemez :), ancak bir tarife bakarak mutfakta bir şeyler hazırlarken bu kaşığı kullanmak oldukça faydalı olsa gerek. 0,1 gr. hassasiyetli bu kaşıkla artık tariflerde yer alan malzemeleri kolayca ölçerek leziz yemekler yapmak mümkün. 36 x 15mm/11⁄2″ x 2⁄3″ LCD ekrana sahip bu ürünün üzerindeki tuşları kullanarak tartma işlemi yapılıyor. Bu kullanışlı mutfak gerecinin satış fiyatı ise £ 18.50.

yemek savaşı başlasın (zing)

neoturk | 17 April 2008 15:44

hazır , fırlat !
hazır , fırlat !

Yemek yemenin en eğlenceli tarafı budur sanırım kardeşinizle masada birbirinize yiyecek atmak. Annenizin o güzel uyarısı gelir hemen “nimetle şaka olmaz” . İşte bu savaş ortamında düşmanınızdan bir adım önde olmak için teknoloji desteği “zing“. Bu kaşık Charlotte Deinez tarafından PA Design için tasarlanmış.