bildirgec.org

kafein hakkında tüm yazılar

İçinizi ısıtacak bir haberim var!

Beacool | 30 April 2010 09:49

Abartımı geldi? Bir daha düşünelim...
Abartımı geldi? Bir daha düşünelim…

Kabul edelim! Bir programcı, IT’ci, oyuncu ya da kısaca bilgisayarcıysak hepimiz yarasayız. Ya da çok ama çok büyük bir kesimimizin öyle olduğuna eminim. Yazılar, sayılar, kodlar, binaryler (ve bazılarımız için canavarlar, düşmanlar filan) derken saatlerin nasıl yok olduğunun farkına varamıyoruz.

Mug with a temperature sensor
Mug with a temperature sensor

Hal böyle olunca uykusuzluk ve dikkati toplamak üzere bolca kahve tüketiyoruz. Bu noktada oyuncu kesimi dışarıda bırakıyorum çünkü onlar kahvelerini bile yudumlayamayacak kadar çok çalışıyorlar (kendimden biliyorum). Sizi bilmem ama ben bir kahve koliğim. Günde tükettiğim kahvelerin yanı sıra uğraşılarım arasında unutarak buz gibi yaptığım kahvelerin sayısı hiçte az değil. (Bu yüzden frappe’yi keşfettim 😛 )

Ülker’den Suda Eriyen Çay

rpc | 24 October 2008 12:24

Sapı ipi çöpü olmadan; bardağınıza direk boşaltıyorsunuz; suda eriyen doğal çayınız hazır oluyor. Ülker çatısı altında T-max markasıyla üretilen; doğal çayların T-max Şekerli Klasik Siyah, T-max Şekersiz Klasik, T-max Elma Aromalı ve T-max Şeftali Aromalı Siyah Suda Eriyen Çay çeşitleri mevcut.

Alkol ölçümünü kendiniz yapın

d o g u h a n | 17 April 2008 22:40

alkolmetre
alkolmetre

Keyifli bir partiden sonra araç kullanıp kullanmayacağınızı kendiniz test edebilirsiniz. ‘Breath’ adı verilen bu alkolmetre sayesinde tek tuşla beş saniye içerisinde net ölçüm yapabileceksiniz. Sigara, kahve ve gazlı içeceklerden etkilenmeyen bu alkolmetre, sadece alkole karşı duyarlıdır. Türkiye’ nin alkol standardı olarak belirlenen 50 promile göre ayarlanmış olan cihaz görüntü, ışık, ve ses uyarı sinyalleri verebiliyor. Bu cihaz alkol oranını ise 10′ luk değerlerle gösteriyor.
Detaylı bilgi için tıklayınız.

Pepsi’nin Yeni İçeceği “TAVA”

nzright | 17 March 2008 12:19

PEPSİ yeni içeceği Tava’nın reklam kampanyası ve tanıtımı için televizyon ve basın organları yerine bu kez interneti tercih etmiş.

Tava ismi verilen yeni karbonatlı içecek, tava.com adresinde tanıtılıyor.

35-49 yaş arası kişileri hedefleyen meyve aromalı kafeinsiz içecek şimdiden Apple, Bliss Spa gibi şirketlerinin çalışanlarının yanı sıra Sundance Film Festivali’nde de tüketicinin beğenisine sunulmuş.

Hazırlanan sitede 3 çeşit olarak üretilen içecek hakkında bilgiler de yer alıyor. Hareketli bir müzik eşliğinde ürünün tanıtım yerleri ve tarihleri hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz.

Kahve Yapan Buzdolabı

darjeeling | 03 October 2007 15:35

İşte 2008 yılının ocak ayında piyasaya sürülecek Whirlpool‘un yeni buzdolabı modeli. Henüz fiyatı bile belli olmayan buzdolabının diğerlerinden ayrılan özelliği ise, içerisine espresso makinesinin yerleştirilmiş olması. Bu buzdolabını kullanmak için biraz geniş bir mutfağa sahip olmanız gerek.

Kahve ve Kafein Gerçekleri…

atakner | 25 September 2007 10:30

Sizce Amerika’nın en popüler uyuşturucusu nedir??? Evet doğru tahmin ettiniz… Kafein… Yasal ve yasal olmayan uyuşturucu maddeler içerisinde en çok kullanılan madde kafein… Eğer bunun nedenlerini öğrenmek isterseniz işte size kısa bir araştırma…

HİKAYE:
Eğer sizde güne bir fican kahvesiz başlayamayanlardansanız hiç de yalnız değilsiniz… Sadece Amerika’da günde 530 milyon fincan kahve içildiği tahmin ediliyor. Taş devrinden bu yana kafein bilinen en popüler mod değiştirici madde… Arkeolojistlere göre taş devrinde bile kahve içerikli içecekler kullanılıyor.

kellik ve kafein

odo | 26 January 2007 05:14

Alman bilim adamlarının çalışmalarına göre kafein kelliği engelliyor, dahası saçı besleyip hızlı uzamasını sağlıyormuş. Milliyet‘in yalancısıyım.

Çay, su ihtiyacını arttırır

acuistic | 04 January 2007 21:33

Su hem besinlerle hemde içeceklerle alınır metebolik süreçler sonucu hergün vücutta yaklaşık 0.5 litre su oluşur. 2 litre civarındaki su solunum,terleme,idrar ve dışkı ile atılır. Bu kaybedilen suyun dışarı atılması gerekmektedir. çoğu kişinin savunduğu ‘olsun ben çay,nescafe içiyorum onun içinde de su var’ diyerek su ihtiyacını karşıladığını zannetmesi süper yanlıştır. çünkü, çayın içinde bulunan kafein maddesi düreik etki(daha çok su ihtiyacı) yaratacağından idrarla atılırken daha fazla suya gereksinim duyulacaktır. yani bu kafeinli maddelerle su ihtiyacı daha çok ciddi boyutlara ulaşmaktadır. bu konuyla yakından alakalı olan susama terimini ise demin ki yanlış bilinen bilgilerden ikincisi… Susama, şiddetli bir egzersiz sırasında su kaybının iyi bir belirleyicisi olmayabilir. hatta susama gereksinimi gerçek gereksinimin gerisinde kalır. bu yüzden susama oluşmadan önce su içmek gerekebilir. tabi bu su ile birlikte sodyum,potasyum,klorid gibi minerallerin gitmesi de cabası. Yaşlanınca yüzünüzün kırışıcağını hatırlataraktan su içmenizi tavsiye ederim.

kafeinle gelen ölüm

kudra | 21 December 2006 22:00

gerek sağlıklı beslenme olsun gerek rejim olsun ilk kesilmek istenen şeylerden birisi kafein içeren şeyler olur, önce kola bırakılır, sonra kahve bırakılır. bu sitede hangi içeceğin ne kadar kafein içerdiği listelenmiş. hatta bununla yetinmemişler şu adreste kilonuzu girerseniz eğer en sık tükettiğiniz içeceğin ne kadarının sizi öldüreceğini hesaplamışlar.

Uyuşturucuların Etkileri

zabun | 04 October 2006 17:48

Bilim adamları hayvanlara narkotik maddeler tatbik ederek tepkilerini gözlemlemişler. Uyuşturucu verilen bir hayvanının vücudundaki kimyasal değişmeleri ölçmek, artık bu maddelerin psikotrop etkilerini ortaya çıkarmakta, tek başına yeterli olmuyor. Hayvanlara -şimdilik- “Söyle bakalım şimdi nasıl hissediyorsun?” diye sorulamayacağına göre, normalde yaptığı ve dışarıdan rahatlıkla gözlemleyebileceğimiz aktivitelerinde, nasıl değişimler olduğunu takip ederek veriler elde etmemiz, belki daha doğru, kolay ve hızlı olacaktır. Bilim adamları örümceklere narkotik maddeler tatbik ederek tepkilerini gözlemlemişler. Meskalin, LSD, Marihuana, Kafein, Benzedrin Kloral Hidrat gibi maddeler uygulanan örümceğin, ağ örme şeklinin “Zeki Müren Kirpiği”, “Haroşo” gibi bilinen örgü tiplerinden öte, kaotik bir hal aldığı görülüyor. İnsan üzerindeki etkilerini buradan tahmin etmek güç değil. Uyuşturucu almış insanların diğer insanlardan farklı düşünebildiği doğrudur. Bu maddeleri kullanan edebiyatçılar, şarkıcılar oldukça etkileyici eserlere imza atmışlardır. Sadece sentetik uyuşturucu maddeler değil örneğin her insanda bulunan kortizol hormonundaki aşırı yükseklik, duygusal hassaslıklara yol açabilmektedir. Buna güzel bir örnek “Cushing Sendromu” hastası “Sezen Aksu” (kortizol hormonunda yüksekliğin görüldüğü bir hastalık) olabilir. Uyuşturucu kullanımının özendirmek için yazmıyorum. İnsanların uyuşturucuya neden yöneldiklerini ve onda ne buldukları sorularına yanıt arıyorum. Uyuşturucular insanı olmadıkları hale sokan sinsi maddelerdir. Beyni yiyip tüketen, hayattan bıktıran, sürekli bir maddenin esaretinde ve onun çevresinde süren, yaşamı gittikçe kısaltan, çekilmezleştiren maddelerdir. Farklı olmak, kendini öyle hissetmek, kendini etrafından soyutlamak, bir amaca sahip olmak yada herşeye külliyen karşı olmak, ergenliğe adım atarken hepimizin yaşadığı duygular. İşte bu maddelerin simsarları bizleri en hassas zamanlarımızda yakalıyorlar ve en bağımsız hissetmeye çalıştığımız çağlarda, kendilerine bağımlı kılıyorlar. İlk başta hissettirdikleri tam istediğimiz gibiyken sonraları işler değişiyor. Bu maddeler içinde bulunduğumuz depresif hali kimyasal olarak kamçılıyor. Oysaki bu maddelere sıkıntılarımızdan kurtulmak, keyiflenmek için, başlamış oluyoruz ama iyice bizi bunalıma sokuyorlar. Sonra madde alımı daha fazla oluyor, bunalım artıyor ve buna karşılık daha da fazla madde alımı oluyor. Ardından durum bir paradoks halini alıyor ve kurtulmak imkansızlaşıyor. Bir başka yönüde bu maddeleri elde edebilmek için tüm maddi imkanların seferber ediliyor olması. Para bulunamazsa hırsızlık, fuhuş gibi kişinin normal hayatında yapmayacağı yollara girişiliyor. Artık amaç yaşamak değil o maddeyi elde edebilmek oluyor. Sonunda alınan doz öyle seviyelere geliyor ki, kişi yaşamını bazen istemeden, bazense isteyerek sona erdiriyor.
Spiders On Drugs