bildirgec.org

h1n1 hakkında tüm yazılar

Bir Domuz Gribi Hikayesi

koskun | 07 July 2010 09:45

Domuz gribinin patlak verdiği,maksimum seviyeye ulaştığı günlerde yani 2009 yazından 2010 baharına kadar olan sürede,Ukrayna’da çalışmaktaydım.

Başlarda hiç kimse bir yorum yapamıyordu,neler olabileceği hakkında kimsenin bir fikri yoktu. Gel zaman git zaman olay iyice büyüdü,seyrettiğimiz haberlerde,sanki dünyanın bütün şehirleri karantina altına alınmış gibiydi. Çalıştığım iş yerinde bile,maske takmak zorundaydınız.

Ukrayna’da ise,domuz gribinden daha da tehlikeli bir virüs olduğu,virüsün mutasyona uğradığı,çok ölümcül olduğu ve aşırı derecede bulaşıcı olduğu haberleri yayıldı. Bunun ardında televizyonlarda,sanki savaş haberi yapar gibi,domuz gribi haberleri yapılmaya başlandı. Olay o kadar abartılmıştı ki ,şehirlerden canlı yayın yapılmaya başlanmıştı.

2009 yılının Fotoğrafları

selamivega | 30 December 2009 21:22

2009 yılını geride bırakırken reuters editörleri tarafından seçilen 2009 yılının fotoğrafları, bunlardan ilki h1n1 şüphesiz 2009 yılının kabusu olan bu hastalık ilk sırada;

h1n1
h1n1

buda istanbul’dan yılın fotğrafı;

h1n1
istanbulda sel

H1 N1 Aşısı Güncesi

Beatrice2009 | 12 December 2009 16:52

Hasta olmadan korkudan ölecektik nerdeyse… Biri öksürse, “Aah, acaba domuz gribi mi?” , aile fertlerinden dahi uzak durma, kimseyi öpmeme, sarılmama, bir çeşit asosyallik… Bu derece paranoyalara kapılmamakla beraber, etrafımda birkaç kişi de hasta olunca, e biraz da şanssızlığımdan sebep, bu meret virüs gelir beni bulur diyerek, gidip bu aşıdan yaptırmaya karar verdim.
Bu sabah sağlık ocağına gittim. Hemşire kimliğime bile bakmadı. Adım soyadım babamın adı ve yaşım yeterli bilgilerdi. Enjektörden başımı uzaklaştırarak sol kolumu uzattım. Tanrım ne olur aşı bana zarar vermesin düşüncesi de mevcut bu sıra aklımda. Sanki denekmişim gibi hissettim kendimi.
Aşı hiç canımı yakmadı. Bazı kişilerde hafif bir yanma oluyormuş. Aşıyı yaptıktan sonra hemşire dedi ki, birkaç gün kolun ağrıyabilir, meraklanma. Keşke başından söyleseydi. Şimdi aşıyı olalı 12 saat geçti, sol kolumu havaya kaldırmakta zorlanıyorum. Azıcık ödem oldu. Ama katlanılamayacak bir durum değil. Kendimi hasta veya halsiz hissetmiyorum. Yalnız aşı olduktan sonra araba kullanmamanızı öneririm, çünkü kolunuz yerçekimine karşı hassaslaşıyor gibi. Direksiyonu tutarken ağrı yapabiliyor.
Aşının etkisini göstermesi 15 günü alıyormuş ve hastalıktan koruması bir yıl sürüyormuş.
Hastalıktan korkmaktansa aşıyı yaptırın derim

Domuz Gribine

oku | 29 November 2009 13:46

Domuz Gribi ile ilgili en son haberlerin ve güncel konuların yer aldığı Domuz giribi hakkında bilmek isteyeceğiniz , aklınıza takılan sorulara cevap bulabileceğiniz sürekli güncel olan bir site ; dikkatimi çeken ilk özelliği ismi oldu sizinde dikkatinizi çekeceğini umuyorum.

Pahalı yaşıyoruz velhasıl

guney01 | 13 November 2009 14:11

Pahalı benzin, pahalı iletişim, pahalı eğitim, sağlık, ulaşım derken şimdide pahalı canlı hayvan yani koyunla tanıştık. o kadar olmuş ki Dünyanın en pahalı 2. koyunu Türkiyemde satışa çıkmış. Dünyanın en ucuz koyununu siz tahmin edin, bildiniz tabiki ABD.

Koyun potansiyelimiz
Koyun potansiyelimiz

Nasıl oluyorda Dünyanın önde gelen koyun potansiyeline sahip oluyoruzda en pahalı koyun fiyatıda bizde oluyor. işte birkaç açıklama;

Domuz gribi hastalığı belirleme teknolojisi

kahkar | 11 November 2009 15:53

Domuz gribi hastalığı ülkemizde ve dünyada can almaya devam ediyor. Biz de sayma sayılarını, hayatını ve sağlığını kaybeden insanlar için kullanıp duruyoruz. Matematik hesapları bir yana, tespit çalışmaları da sürüyor. Gelişen teknoloji ile birlikte H1N1 virüs salgını için bidolu zamazingo düşünülmüş. Mesela, boy boy termal kamera, her akşam haber bültenlerinde kameralara el sallıyor. Peki nasıl çalışıyor bu sağlık ürünleri?

aselsan asır
aselsan asır

Makinelerin çalışması belli bir teknik sayesinde gerçekleşiyor. Termografi kızılötesi görüntüleme tekniğidir. Gözümüz kızılötesi ışınları algılayamaz. Bizim için bu ışınımlar, teknolojik kızılötesi kamera sayesinde gözle görülebilecek bir hale gelir. Haber diliyle konuşmak gerekirse, gelin buna termal görüntüleme sistemi diyelim, halkımız anlasın.

Teraneler 5 – Domuz Garibi

Yuzeysel Fikirler | 06 November 2009 09:51

bana hastalık belirtileri taşıyorsun demişler. evet. sizin bu saçma sapan hal ve hareketleriniz beni hasta ediyor.

son günlerde bir domuz gribidir gidiyor efendim. otobüse biniyoruz… o nedir? maskeli tipler. otobüsten iniyoruz… o nedir? arkadaşlarımız bizimle tokalaşmaktan eriniyorlar. bu bendenizin bünyesinde hastalıktan daha vahim vehimlere sebebiyet vermekteyken toplumu yeni bir tartışma sarmış olduğunu okuyorum sabah aldığım gazeteden… aşı olmak ya da olmamak! işte bütün mesele bu. öpüşmekten sevişmekten zaten uzağız.

H1N1 DOMUZ GRİBİ SALGINI (3)

super hero | 26 October 2009 11:54

DÜNYA ÇAPINDA SAĞLIK ALARMINI HAKLI ÇIKARMAK İÇİN VERİLERLE OYNAMAK

The H1N1 Swine Flu Pandemic: Manipulating the Data to Justify a Worldwide Public Health Emergency adlı makalenin, yazarın izniyle yapılmış çevirisinin devamıdır. Çevirinin 1. kısmına buradan, 2. kısmına buradan erişebilirsiniz.

Aşağıdaki metin kutusunda niteliksel belirteçler kullanılmıştır. 1. gribin yayılması, 2. solunum hastalıklarının yayılması ve 3. sağlık hizmetleri üzerindeki etkileri çizelgelenmiştir.

H1N1 domuz gribinin yayılması sabit belirteçlere göre belirlenmemektedir.

Haritalar incelendiğinde (tablolardaki linklere tıklayın) H1N1’in yayıldığını kesin olarak gösterecek belirli bir kalıp ya da eğilim görülmemektedir.

Bildirimde bulunan birçok ülkede ya bilgi elde edilememektedir ya da veriler belirli bir eğilim göstermemektedir.

Buradaki soru şudur: bu bilgi nasıl olur da belirli bir grip türünün, H1N1’nin yayılmasını teyit etmek için kullanılır.

H1N1 DOMUZ GRİBİ SALGINI (2)

super hero | 25 October 2009 11:35

DÜNYA ÇAPINDA SAĞLIK ALARMINI HAKLI ÇIKARMAK İÇİN VERİLERLE OYNAMAK

The H1N1 Swine Flu Pandemic: Manipulating the Data to Justify a Worldwide Public Health Emergency adlı makalenin, yazarın izniyle yapılmış çevirisinin devamıdır. (1. bölüm burada)

DSÖ’nün 10 Temmuz tarihli kılavuzu, ulusal bazda veri toplama konusunda yetersiz ve eksik bir yapı oluşturulmasına zemin hazırlamıştır. DSÖ’ye üye ülkelerin ulusal hükümetlerinden, H1N1 virüsünün yayılmasına dair verilerde laboratuar testi onayı istenmemiştir.

domuz gribi

ex choice | 23 October 2009 14:17

uzun zamandır dünya gündeminde yer alan birçok önlemin alındığı ve insanları tehdit eden domuz gribini yok edecek maddeyi türk bilim adamları üretti.ve makaleleri ünya tıp literatüründe yayınlandı.türk bilim adamları domuz ve kuş gribini ortadan kaldırabilecek formülü buldu.bulunan bu maddenin virüsler üzerindeki etkisi sağlandı.birki özlerinden bu maddeyi üretmeyi başaran faruk durukan hedefinin türk ar-ge’sinin dünya ar-ge’sinin üstüne çıkarmak olduğunu belirtti.haberin detayları