bildirgec.org

gezegen hakkında tüm yazılar

Battleship

emsvizyon | 18 April 2012 22:01

hayalet kasabaya dönmüş olan bilimkurgu blogumuz ucan daireye geç bir bildiri daha 🙂 Battleship.

Önümüzdeki ay gösterime girecek olan aynı adlı oyunundan yola çıkılarak yapılmış
Battleship‘in yönetmeni Peter Berg, başrollerinde ise;
Taylor Kitsch
Alexander Skarsgård
Brooklyn Decker
Rihanna
Liam Neeson
ve
Tadanobu Asano
yer almakta.

konuya değinirsek, başka bir güneş sistemindeki yaşanabilir bölgede bulunan ve ayrıca üzerinde zeki yaşam olduğunu düşündükleri bir gezegene “selam” sinyali yollayan bilimcilerin aldıkları cevap, gönderdikleri sinyalden biraz daha güçlüdür diyerek, 19 adet Battleship videosunun linkini verip yazımı sonlandırayım efenim 🙂

işte güneş sisteminin en soğuk yeri…

1nsomnia | 22 March 2011 12:02

Nasa araştırmacıları ve bilim adamları şu an elindeki bilgilere göre yaptığı keşiflerde güneş sisteminin en soğuk yerinin bize hiçte yabancı olmayan bir yer olduğunu düşünüyor.

Böylesine bir sonuç şaşırtıcı fakat güneş sisteminin en soğuk bölgesi olarak Ay gösteriliyor. Ay’ın güney kutbuna yakınbölgelerinde ve hiç güneş görmeyen kraterlerin sıcaklığının -238 ° ‘ye kadar düşük bir sıcaklıkta olabileceği tahmin ediliyor.

Samanyolunda mahsun bir karadelik

quex | 26 November 2010 17:59

Şu son 2 haftadır “Kara Delik” lere çok taktım. Mevzuya aslında Morgan Freeman ın anlatıcılığını yaptığı “Through the Wormhole” dizisi ile başladım. Parçaçık fiziği, uzay-zaman teorileri, görecelik kavramı, spring teorileri, karanlık madde, ondanda ilginci karanlık enerji, stephen havking derken iş kara deliklere geldi dayandı lakin bu delikler bütün bu teorilerin bittiği yerler.
Sonra parçacıktan uzay fiziğine geçiş kaçınılmaz oldu ve gezegenler sistemler galaksiler derken. Kendimi akşamları gökyüzüne bakakala buldum.
Şunu hep merak etmiştim. Bizim galaksimizin (samanyolu- ya da MilkyWay) gerkezinde ne olup bitiyor. Belgesellerde hep dünyadan dış uzaya doğru bir serüven izleniyordu.
Ama 15 senedir samanyolunun merkezini inceleyen bir bilimadamlarının sonuç almaya başlaması sonrası galaksimizin merkezinde neler döndüğünü ufaktan anlamaya başlamışız.
Neler döndüğünü diyorum çünkü hakikaten yıldızlar, görünemeyen bir nesnenin etrafında müthiş bir artan-azalan ivmeli hızda dönmekte. Bu nesne görünmüyor çünkü bu bir Kara Delik. Ve yıldızları bu hızda döndürebilen bu deliğin büyüklüğü güneşimizin 4 milyon katı.
Artık her galaksinin merkezinde böylesine kara deliklerin bulunduğu biliniyor. belkide birden fazla. Mesela komşu galaksimiz, Andromedada iki tane gözlemlenmiştir. Bu içten içe kaynayan iki galakside yaklaşık 2 milyar yıl sonra birbirine geçecek. Ne kadar kozmik. Ne kadar güzel.
Demek yıllar önce çocukken annemin aldığı Andromeda adlı kitaptaki uzaylı oradan gelmiş. 2 milyar yıl sonra hep birlikte buhar olacağız he.

Photoshop’ta uzay tasarım dersleri

siriusbee | 02 December 2009 14:53

Gezegenler, yıldızlar, gökyüzü, dünya..kısacası uzay ile ilgili tasarımlar her zaman ilgimi çekmiştir. ve bazen öyle gerçeğe yakın uzay resimleri görürüz ki tasarım mı gerçek mi ayırt etmekte zorlanırız.

Siz de photoshopta birbirinden etkileyici uzay tasarımları yapabilmek istiyorsanız bu dersleri incelemenizde fayda var. Basitten zora, her seviyedeki photoshop kullanıcısı için aşama aşama anlatılan bu dersler hem uzayla ilgili birbirinden güzel tasarımlar yapabilmenizi hem de fırça ve doku kullanımı, vektörel tasarım, ışık ve gölge ayarları gibi bir çok konuda tekniğinizi geliştirmeyi ve photoshop araçlarında pratiklik kazanmayı sağlayacak.

Bu dersler aracılığıyla uzay konseptli albüm kapakları, web siteleri, bloglar tasarlayabilirsiniz.

O – 4

admin | 01 December 2009 14:01

Yeniden uyandı. Mavi bir ışık. Tek gördüğü buydu. Işığın içinde kıpırdayan silüetleri farkederken ilk düşüncelerini de oluşturmaya başlamıştı. Gördükleri yavaşça netleşiyor, konuşma sesleri buna eşlik ediyordu. Seslerdeki anlamsızlık içini ürpertmişti. Eskiden bir ara, anlamsız sözcükler türetip, bunlara farklı anlamlar yükleyerek şifreli bir konuşma şekli ortaya çıkartmaya çalışmıştı. Bu sesler ona bunu hatırlattı. Geldiği yerde tek bir lisan var olduğu için farklı dillerin algısında karşılığı yoktu.

Yavaş yavaş tüm vücudunu saran bir acının varlığını hissetmeye başladı. Bu acıyla birlikte sanki zihnindeki tüm açıklık ortaya çıkıyordu. Etrafı tamamen net bir şekilde görmeye başladığında ise şaşkınlıktan donup kaldı. Ders kitaplarının içindeydi adeta. Milyonlarca yıl önce Pladeba’da yaşayıp yok olan bir ırkı oluşturan canlılardı bunlar. Ya da şaşırtıcı derecede benziyorlardı.

Uzaylılara mesaj gönderin: HelloFromEarth

webcoder | 18 August 2009 15:31

Gliese 581d
Gliese 581d

Avusturalya’da Cosmos isimli uzay bilimleri dergisi Ulusal Bilim Haftasını ve Astronomi Yılını kutlamak için değişik bir yöntem seçmiş; güneş sisteminin dışında yaşamaya uygun gezegenlerden birisine mesaj yollamak!
Bunun için 15 – 24 Ağustos arasında www.hellofromearth.net adresinden toplanacak mesajlar NASA, CSIRO ve Avusturalya İcat, Endüstri, Bilim ve Araştırma Bakanlığı ortak çalışması ile 28 Ağustos 2009 Cuma günü NASA’ya ait dev uydu antenlerinden oluşan Canberra Deep Space Communication Complex adındaki sistem kullanılarak Gliese 581d isimli dünyaya benzeyen, en yakın gezegene gönderilecek.

www.hellofromearth.net
www.hellofromearth.net

Dünyadan başka gezegenlerde de hayat olabileceğine inanan Cosmos dergisi site üzerinden 160 karakteri geçmeyecek şekilde ve ne yazık ki sadece İngilizce olarak bırakılan tüm mesajları tek bir metin dosyası olarak NASA’ya iletecek. NASA bu metni ikili kodlama sistemine çevirerek 28 Ağustos 2009 tarihinde uzayın derinliklerindeki Gliese 581d’e gönderecek.

Eris Küre Saat

noname1 | 16 July 2009 13:01

Küre şeklinde yenilikçi bir saat tasarımı. İsmini en son keşfedilen küçük gezegenden alan Eris küre saatte akrep ve yelkovan kürenin tam ortasından geçiyor. Turuncu yelkovan, beyaz akrep görevinde. Masa üstünde, boyuna asılarak veya cep saati olarak üç farklı şekilde kullanabilen saatin fiyatı kendisi gibi sevimli sayılmaz. Sadece 450 dolar. Tasarım Pierre Junod.