bildirgec.org

bina hakkında tüm yazılar

Restorasyonun Ucubeliği

majesty s infinity | 12 July 2010 09:59

Bu satırları kaleme alma kararını uzundur düşünüyorum. Şehir ve mimari üzerine düşüncelerimde yer alan alt konulardan bir tanesidir bu. Bir şehir nasıl bir düzenlemeyle el değiştirmelidir? Eskiye dönüş normal bir süreç midir, yoksa yapılması gereken tam olarak nedir? Bu soruların cevapları çeşitli.

Vefa’yı gezenler mutlaka (…)

ilginç bina fotoğrafları

maydesign01 | 30 March 2010 12:41

günlük hayatta karşılaşamayacağımız farklılıktaki ilginç bina fotoğraflarından oluşan bir galeriyi sizinle paylaşmak istedim.

yıkılıyor mu sağlam mı belli değil :)
yıkılıyor mu sağlam mı belli değil 🙂
oynak bina
oynak bina
piknik çantası gibi ev
piknik çantası gibi ev
yıkıldı yıkılacak
yıkıldı yıkılacak
kütüphane binası
kütüphane binası
ilginç bina fotoğrafları
fıçılardan bina

Google Dünyayı Parsellemek Üzere

Dreammaster | 10 September 2009 11:53

Google Maps’a Hasbro ayarı ve karşınızda Monopoly City Streets. Google maps bu sefer oyun alanımız oluyor Hasbro‘ nun el attığı google maps da istediğiniz binayı, müzeyi, tesisi satın alarak gelecek kiralarla büyüyen bir emlak kralı olmaya çalışıyoruz ve başlangıç bütçemiz 3 milyon dolar, bu parayla dünya üzerinde başlıycak olan parselleme yarışında elinizi çabuk tutmanız gerekecek, zira oyun 9 eylülde başlıyor.

http://www.monopolycitystreets.com/

Evlerin ruhu var mıdır?

haberhaberhaber | 26 May 2009 10:23

Bunun güzel bir ruhu var
Bunun güzel bir ruhu var
Ruhsuz
Ruhsuz

Ben oldum olası evlerin bir ruhu olduğuna inanmışımdır. Bazı evler de kimi insanlar gibi ruhsuzdur. Ortaokul ve lise yıllarımda tek katlı Bahçeli ve çok eski olan evleri, inceler, bu evde çok yaşanmışlıklar var diyerek ruhu olduğuna inanır uzun uzadıya incelerdim. Apatman ve gökdelenlerin ise hiç ruhu olmadığına inanırdım
Üniversite yıllarımda ise İstanbul’a her gittiğimde ara sokaklara girer o eski İstanbul evlerini gezer içinde oturan kişileri görmeyi çalışarak acaba içinde oturan kişilerle evin ruhu birbirine uyuyor mu diye görmeye çalışırdım
Duyduğum bir rivayete göre bazı evlerle kişilerin ruhları uyum sağlayamaz,o evde de huzur ve ferahlık olmazmış..
Rivayet diyorum ama buna bende açıkçası inanmaya başladım Daha önceki evim küçük ve salaşken taşıyamayacağım kadar da sıkıntım varken evimde huzur dolu idim
Su anki evim ise oldukça büyük ve güzel olmasına rağmen evime girmeyi canım istemiyor. Resim yapıyordum yarım kaldı, elişi yapamıyorum evimi derleyip toplamayı bile canım istemiyor. Depresyonda olmadığımı biliyorum dışarıda ve iş yerimde gayet hareketli ve çalışmaktan zevk alıyorum. Eve girdiğim an ya uyuyorum yâda miskin miskin oturuyorum
Arkadaşlarım bile bu eve oturduktan sonra en az on yaş çöktün diyor.
Evimi alırken o kadar acele aldım ki bu evin ruhsuz olduğunu anlayamadım. Bazı araştırmalarıma göre ise bu evde daha önce hiç güzel yaşanmışlıklar yok.
Açıkçası benim ruhum bu evle uyuşmadı. Şimdi elimden çıkarmaya çalışıyorum. Ruhumun uyuştuğu bir evi almak için.
VALLAHİ BEN DELİ FALAN DEGİLİM HA.

Frank Lloyd Wright…

admin | 05 March 2009 15:05

www.seymour.k12.wi.us/rle/art/images/artists/...
www.seymour.k12.wi.us/rle/art/images/artists/…

Dünyanın gelmiş geçmiş en önemli mimarları arasında olan Frank Lloyd Wright’ı okumanız için mimar olmanız şart değil; Wright’ın fikirleri ve felsefesinin yoğunluğu, kendini geliştirebilen görüş açılarına, farklı bir ufuk çizgisi belirleyecektir.

1867’nin Haziran ayında dünyaya gelen Wright; mühendislik eğitimi sırasında ünlü tasarımcılarla çalışarak, profesyonel deneyim kazanmaya başladı. 19. yüzyılın önemli mimarlarından olan Louis Sullivan’la çalışırken henüz 25 yaşındaydı. Sullivan, Wright’ın başka yerlere iş yaptığını öğrendiğinde, onu işten kovdu. Kovulsa da Wright, ustası Sullivan’a her zaman destek çıktı. İçkiye düşkün usta Sullivan’ın işsiz kaldığı dönemlerde, Wright’ın büyük desteği olduğu ve hatta Sullivan’ın ömrünün son günlerinde de ona düzenli para yolladığı bilinmektedir. Sullivan’ın, hastanede kendi yazdığı kitabın kopyasını Wright’a verirken; “Frank, Amerika’da yeni mimariyi yaratan sensin, ama ben olmasaydım, sen bunu yapamazdın,” dediği, “The Fellowship, Frank Lloyd Wright ve Taliesin Üzerine Söylenmemiş Bir Hikâye” adlı kitabında mevcuttur. Buna rağmen usta Sullivan’ın kitabında, Wright’ın ismini hiç kullanmamış olması, Wright’ı derinden yaralamıştır.

Gerçekleştirdiği 300’ü aşkın yapı eserleriyle, dünya görünümüne farklı imzalar atan Wright, temel ilkesi olan “Organik Mimarlık” ile yeni bir konsept başlattı. Fikirleri ve felsefesi ile birçok akıma (Empresyonizm’den Rasyonalizm’e kadar) ilham kaynağı oldu.

1914 yılında Wright; eşini ve ev halkından birkaç kişiyi, eşi için özel tasarladığı evde, hizmetlisinin çıkardığı yangında kaybetti. Bu trajedinin, Wright’ın mimarisine etkisi çok büyüktür. Bununla birlikte, bütünlüğe önem veren tasarımlara yöneldi. 1920’lerde de pek çok projeye imza attı.

google earth ile 3 boyutlu binalar

dtb | 22 December 2008 17:16

google earth programının yeni sürümü 4.3 (beta) ile bazı şehirlerdeki binaları 3 boyutlu olarak görmeniz mümkün. Özellikle New York şehrinin görüntüsü aşağıdaki resimden de görebileceğiniz gibi oldukça etkileyici.

Aslında google earth’deki bu özellik yeni değil fakat bu son sürümde 3 boyutlu binaların görünümünü çok gerçekçi hale getirmişler.

3B binalar
3B binalar

3 boyutlu binaları görebilmek için öncelikle google earth programının son sürümünü bilgisayarınıza indirip kurmanız gerekiyor. Daha sonra sol alt köşedeki katmanlar bölümünden 3B binalar seçeneğini etkin hale getiriyorsunuz.

Empire State

ufopilotu | 11 August 2008 14:00

http://zubetzblitz.narod.ru/GALARY/manhattan/p11/p11.html