Keops, Kefren, Mikerinos
Keops, Kefren, Mikerinos

Uzun zamandır Mısır piramitlerini merak ediyordum. Bir zamanlar Mısır’a gitme gibi bir planım da vardı fakat son anda iptal olmuştu. Ben de bu geziyi iptal edip piramitleri araştırmaya koyulmuştum. Şimdi ise o araştırmayı biraz daha geliştirerek sizlere sunuyorum.Mısır piramitleri insanoğlunun hala üzerinde kafa yorduğu muhteşem yapıtlar arasında yer alıyor. Piramitlerin yapımı aşamasında önce taş bloklar taşınmış ve yığılmış, ardından inşaaya başlanıp taşlar yerleştirilmiş, en son olarak da düzleştirme işlemi yapılmıştır. Keops piramidi için yaklaşık 3 milyon adet taş blok kullanıldığı, bu taşların her birinin yaklaşık ağırlığı 20 ton olduğu farzedilirse sadece yapımdaki taş blokların ağırlığının(yani piramitlerin boş ağırlığının) 60 milyon ton olduğu anlaşılıyor. Bununla birlike o ağırlıkta granit taşların bulundu taş ocağının ise yüzlerce kilometre uzaklıkta olması ayrı bir merak konusu. Ayrıca Mikerinos piramidinin taş bloklarının toplam ağırlığının 4.880.000 tondan daha fazla olduğu tahmin ediliyor.Taş blokların ise nasıl yerleştirildiği hala tam olarak bilinememekte fakat bu konu hakkında çeşitli kuramlar üretilmektedir. Bu kuramlardan birine göre yapılan spiral şeklindeki bir rampadan çıkarılan taş bloklar üst üste koyuluyordu. Rampa çamur kaplanıp sulanıyor ve bloklar itilerek kaydırılıyordu.Bir diğer kurama göre ise taş bloklar dev manivelalar sayesinde piramitlere yerleştirilmiştir. Fakat bu kuram pek geçerli sayılamamakta çünkü bunun için geçerli bir teknoloji son yıllarda ancak mevcut olabilmiştir.Diğer bir kurama göre ise yine bir rampa yapılma söz konusu. Bu rampadan ise ağaç gövdelerinin silindir şeklinde kesilip taş blokların altına koyulup yuvarlanması sağlanarak yukarı doğru kaydırılmıştır. Fakat bunu sağlayabilecek ağaçların mevcut olabileceği orman ise o bölgede hiç mevcut olmamıştır. En yakın orman yüzlerce kilometre uzaklıkta bulunmaktadır.Bu kuramlara göre ise ortalama olarak 20.000-30.000 arası işçinin 80 yılın üzerinde Giza’da çalışarak piramitleri yaptığı tahmin ediliyor.Mumyalarda radyoaktif madde bulunduğundan mumyaları ilk bulan 12 bilimadamının kanserden öldüğü tezi ise çürütülmüş, bilimadamlarının ölüm sebepleri ise tıbbi olarak burada açıklanmıştır.Piramitlerin hala tam olarak gün yüzüne çıkmamış sırları bulunmakla birlikte bilinen bazı özellikleri şu şekildedir;
* Piramit, kimin adına yapıldıysa, onun bulunduğu odaya, yılda sadece 2 kez güneş girmektedir. (doğduğu ve tahta çıktığı günler)* Piramitlerin içerisinde ultra sound, radar, sonar gibi cihazlar çalışmamaktadır.* Kirletilmiş suyu, birkaç gün Piramit’in içine bırakırsanız; suyu arıtılmış olarak bulursunuz.* Ayrıca su beş hafta süreyle piramit içinde bekletilirse sonra yüz losyonu olarak kullanılabilmektedir.* Piramidin içerisinde süt, birkaç gün süreyle taze kalır ve sonunda bozulmadan yoğurt haline gelir.* Bitkiler Piramit’in içinde daha hızlı büyürler.* Çöp bidonu içindeki yemek artıkları, hiç koku vermeden Piramit içinde mumyalaşır.* Kesik, yanık, sıyrık gibi yaralar büyükçe bir Piramit’in içinde daha çabuk iyileşme eğilimi gösterir.

* Piramitlerin hala bazı odalarının içinde ne olduğu hakkında bir bilgi edinilememektedir.* Piramitlerin içi yazın soğuk kışın sıcak olur.* Büyük Piramit’in açıları, Nil’in delta yöresini iki eşit parçaya bölerler.* Giza’daki üç piramit aralarında bir Pisagor üçgeni olacak şekilde düzenlenmişlerdir. Bu üçgenin kenarlarının birbirlerine göre oranı 3:4:5’dir.* Büyük Piramit’in tabanının yüzeyi, anıtın yarısının iki katına bölündüğünde pi=3,14 sayısı elde edilir.* Büyük Piramit’in dört yüzeyinin toplam yüzölçümü, piramit yüksekliğinin karesine eşittir.* Büyük Piramit, dünyanın kara kitlesinin merkezinde yer alıyor.* Büyük Piramit, dört ana yöne göre düzenlenerek inşa edilmiştir.* Piramit dev bir güneş saatidir. Ekim ortasıyla Mart başı arasında düşürdüğü gölgeler mevsimleri ve yılın uzunluğunu gösterirler.* Piramidi çeviren taş levhaların uzunluğu bir günün gölge uzunluğuna eşittir. Bu gölgelerin taş levhalar üstünde gözlenmesiyle günün 0,2419 bölümünde yılın uzunluğu yanlışsız olarak saptanabiliyordu.* Büyük Piramit’le dünyanın merkezi arasındaki uzaklık, Kuzey kutbuyla arasındaki uzaklığa eşittir ve kuzey kutbuyla dünyanın merkezi arasındaki uzaklığa eşittir.* Piramidin yüksekliğiyle, çevresi arasındaki oran, bir dairenin yarıçapıyla çevresi arasındaki oranın dengidir. Dörtkenarlar dünyanın en büyük ve çarpıcı üçgenleridir.* Giza’dan geçen boylam, dünyanın denizleriyle anakaralarını iki eşit parçaya böler. Bu boylam ayrıca, kara üstünden geçen en uzun kuzey-güney yönlü boylam olup, bütün yer kürenin uzunluğuna ölçümünde doğal sıfır noktasını oluşturur.

Piramitlerin uydu görüntüsü için buraya, Piramitlerin sırrı çözüldü(Egyptian Pyramid Mystery Solve) isimli kitap için buraya, bu kitap hakkında önemli isimlerin yaptığı yorumlar için buraya, yıldızlar sayesinde piramitlerin sırrı çözüldü makalesi için buraya, piramitler hakkındaki tüm sayısal veriler için buraya, national geograpic’in konu hakkındaki sunumu için buraya, wikipedia’daki konu hakkındaki bilgiler için buraya tıklamanız yeterli.