Son zamanlarda banyo dolaplarını yeni çıkan estetik cihazlar süslüyor.Çoğu cep yakan bu cihazlar, gerçek olamayacak kadar iddialı vaatlerde bulunuyor. Kırışıkları azaltan bir cilt bakım fırçası, istenmeyen tüylerden kurtaran bir alet, daha genç bir görünüm sağlayan bir cilt bakım sistemi bunlardan bazıları.Bu cihazların en yenisi sivilceleri hedef alıyor.Tanda Skincare system (250 dolar), Claro (275

dolar), No! No! Skin (180 dolar) gibi aletler ya ışık, ya ısı ya da bunların ikisini birden kullanıyor. Estetik sektörü araştırma şirketi Medical Insight’ın kurucusu Michael Moretti, estetik cihazların, dünya çapında satış rakamı olarak cilt bakımı ve epilasyon cihazlarının ardından en çok ilgi çeken üçüncü kategori olduğunu söylüyor.Tüketiciler ve cilt bakım uzmanları da şunu merak ediyor: Bu cihazlar gerçekten işe yarıyor mu?Sektör uzmanları, çoğu dermatologların ofislerinde kullandığı teknolojiye benzeyen bu yeni sivilce cihazlarının sivilce tedavisinin önemli bir parçası olacağını söylüyor.Ancak cihazlar hem olumlu hem de olumsuz eleştiriler alıyor.Estetik üzerine bir online paylaşım platformu olan kurucusu Tom Seery, ev tipi sivilce cihazlarıyla ilgili web sitesine yazılan kullanıcı yorumlarının çelişkili olduğunu söylüyor.Bu cihazların bazıları Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi tarafından onaylanmış olsa da, sağlık uzmanları bunları sivilce tedavisi için tavsiye edip etmeme konusunda ikiye bölünmüş durumda.Tüketicilere yönelik ilk cihazlardan biri, dört yıl önce piyasaya çıkan ve termal teknoloji kullanan Zeno (100 dolar) idi ve işi yararlılığı hep sorgulandı.

Ayrıca bu tür cihazların kullanımı, aşırıya kaçıldığında deride yanıkla sonuçlanabiliyor veya göze hasar verebiliyor.Amerikan Dermatolojik Cerrahi Derneği’nin eski başkanı ve Baltimore’dan dermatolog Robert Weiss, “Sivilce sorunu yaşayan hastalar üzerinde fotodinamik tedavi uyguladık. Ev tipi bir cihazdan 100 kat daha güçlüydü ve hastaların sadece yüzde 40’ında olumlu sonuç aldık. Bu klinik deneyden sonra bu cihazlara büyük bir şüpheyle yaklaşıyorum” diyor.Tabii bu kadar çelişkiden sonra kullanıp kullanmamakta biz tüketicilere kalıyor.