Güney Avusturalya Üniversitesi tarafından geliştirilen Trev elektrikli araba, 0’dan 100 km hıza 10 saniyenin altında çıkabiliyor. Sessizce çalışan elektrik motorlarıyla 150 km yol katedebiliyor. Azami hızı 120 km/saat olan Trev, 45 kg’lık lityum iyon piller barındırıyor.

Whirlpool’un tasarladığı “Green Eco Friendly Kitchen” konseptiyle, mutfakta sarfedilen kaynaklarda tasarruf mümkün kılınmış.

AIST, Mitsubishi ve Tokki Şirketlerinin geliştirdiği ince film tipi güneş pilleri, parlak yeşil renkte, yaprak şekli verilerek üretilmiş.

Samsung; E200 Eco, F268 ve W510 modelleriyle cep telefonlarının çevreye olan zararlı etkisinin azaltılmasına yönelik öngörüsünü ortaya koydu. BFR (Brominated Flame Retardant), PVC (PolyVinyl Chloride) içermeyen bunun yerine mısırdan elde edilen biyoplastik kullanılan telefonlar, Pb, Hg, Cd, Cr6+, PBB, PBDE (RoHS kriterleri) gibi ağır metal içerikli maddelerden de ari. Cihazların uyumlu aksesuarları ve ambalajlarında da çevreye duyarlılık gözetilmiş. Sadece bir modelde kullanılan biyoplastik bile, üretim sürecinde ortaya çıkan ton başına CO2 miktarını 2.16 ton azaltıyor.

Windation Energy Systems‘in, farklı bir teknoloji içeren Wind-catch™ isimli hava akımlarıyla çalışan jeneratörü ile yılda 17,280 kW/saat elektrik elde edilebileceği düşünülüyor.

General Motors‘un, 2010’da üretime geçirebileceği Saturn Vue Green Line Plug-in Hybrid SUV modeli melez aracı, SUV sınıfında. Bu sınfta çevreci otomobil üretmek abes görünsede, hiç değilse SUV taşıtlardan vazgeçemeyenlerin vicdanları biraz rahatlayacak. Aracın lityum iyon pilleri 4-5 saat içerisinde tam olarak doldurulabiliyor. Üstelik bunu evlerdeki standart prizlerden gerçekleştirebiliyorsunuz.

Günümüzde kullanılan dijital elektronik cihazların neredeyse tümü, bir harici güç kaynağı ile çalışmakta/şarj olmakta. Bu cihazlar miadları dolduğunda çöpe atılmakta ve çevreyi kirletmekte. Sadece çöpe atılan cep telefonlarının milyarlarca adaptörü olduğunu ve bunların ağır metal ve plastik içeriklerini hesaba kattığımızda doğayı ne kadar kirlettiğimiz ortada. Green Plug isimli ürünün amacı, işte bu adaptörlerin çevreye verdikleri zararı mümkün olduğunca azaltmak. Green Plug, temelde bir üniversal adaptör olmasına karşın, onu benzerlerinden ayıran içindeki mikro işlemci teknolojisi. Bu sayede kullandığınız bütün cihazlara en verimli şekilde güç sağlayabiliyor.

2006 Shell Eco-Marathon Şampiyonası’nda, Team Green ekibinin bu yeşil renkli aracı, yaklaşık 4 litre yakıtla 8.000 mil yol alarak yakıt ekonomisi dersi verdi.

ElectraTherm‘in “Green Machine” adlı jeneratörü endüstriyel faaliyetler sonucu oluşan yan ürün sayılabilecek ısıdan en az 50kW elektrik üretebiliyor. Kullanılmadığı sürece kaybolup gidecek olan bu ısının elektiriğe çevrilmesi; hem enerji maliyetlerini düşürüyor, hem çevreye katkıda bulunuyor.

Tofaş, halen üretimini gerçekleştirdiği Fiorino’nun elektrikli türevini de yapmayı amaçlıyor. Aracın 100 km hıza ve 200 km erime erişmesi düşünülüyor.

Bu sığası 128 MB’tan 2 GB’a kadar değişen USB belleğin üretiminde, özellikle içme sularını zehirli hale getiren Pb, Hg, Cd, Cr6+, PBB, PBDE maddeleri kullanılmamış.

Elektronik cihazları daha verimli kullanmanın yollarını keşfederek, eletrik üretimiyle çevreye verilen zararı azaltmış oluyoruz. Ecobutton, bilgisayarınızı kullanmadığınız kısa zaman aralıklarında, bilgisayarınızı bir nevi uyku moduna alarak elektrik tüketimini azaltmanıza yardımcı olan bir ürün. Bilgisayarınızın başından ayrılırken ürünün tuşuna basıyorsunuz, bilgisayar kısa bir zamanda en az enerji tüketir hale geçiyor. Geri döndüğünüzde tuşa tekrar basıyorsunuz ve çalışmanıza kaldığınız yerden devam ediyorsunuz, bu kadar basit.

İlginç tasarımlı Bissell Little Green elektikli süpürge, %75 oranında geri dönüştürülebilir plastikten üretilmiş.

Alex Gadsden‘in tasarladığı, “Cyclean” çamaşır makinesi, kendini yeşil hayata adamak isteyenlere göre. Bu makinede çamaşırları yıkamak için pedal çevirmeniz gerekiyor.

Güneş enerjisi ile çalışan bu hesap makinesi, CO2 salınımı hesapları yapmakta kullanılıyor.

Evimizdeki cihazlar aktif olarak kullanmadığımız zamanlarda bile yedek kipte (standby modunda) bile elektrik harcar. Bunu önlemenin yegane yolu cihazın elektrik şebekesiyle bağını kesmektir. Bunu cihazın üzerinde bulunan ana kapama düğmesine basarak yapabiliriz veya fişini prizden çekebiliriz. Standby Buster isimli ürün bu iş kolaylaştırmak için yapılmış. Ürün biri prize takılan, diğeri uzaktan kumanda vazifesi gören iki parçadan oluşuyor.

Evimizdeki küçük bir cihazdaki minicik bir pil, içerdiği ağır metallerle tonlarca içme suyunu zehirli hale getirebilir. Bedol marka masa saati, marketten satın aldığınız pillerden hiçbiriyle çalışmıyor. İhtiyaç duyduğu şey kapağını açıp içini suyla doldurmanız ve üzerine biraz sofra tuzu ile limon suyu eklemeniz.

MDI‘nın basınçlı hava ile çalışan sıfır kirlilik yaratan motor teknolojisiyle ürettiği araçlara en son eklenen bu yeşil minik AIRPod oldu.

Çamaşır makinenizde deterjan yerine kullanabileceğiniz bu ilginç ürün. Ecoballs ile 1000 yıkama yapılabiliyor. Bu sayede deterjanların çevreye verdiği zararlar azaltılabiliyor.

Soldius; dijital müzik çalar, cep telefonu gibi çeşitli cihazları 2-3 saat içerisinde doldurabilen güneş pillerine sahip bir ürün.