İşte yeni yılın ilk günü, biraz başağrısı, epey akşamdankalmalık, ‘dur bi bardak suyla şu ilacı içeyim bişeyim kalmaz‘ demeler filan…

-‘Aaaa bana çıkan yılbaşı armağanı restoranda kalmış, kafamda hala tokalar var…Keşke o son kadehi içmeseydim‘ler.
-‘Ayyy en önde durunca resimde sen baya şişman çıkmışsın, dansöz nasıldı ama?‘lar.

-‘Neyse ki alkol muayenesi yoktu da, sağ salim dönebildik. Ama yokuşu tırmanırken bir ara araba nasıl kaydı? Hiiii, allah korudu bizi valla‘lar.
Aslında bunların hepsi artık çoook geride kaldı, tarih oldu.2009 şimdi önümde ööööylece upuzun uzanan bembeyaz bi sayfa. Peki neler yapmalı?
Hımmmm, ona daha sonra gelsek…Neler yapmamalı daha kolay bir soru aslında. Şöyle bir listeye döksem mi acaba?-Hareketten kaçmak yok…Bugün yağmur yağdı, terlersem tekrar berbere gidemem, ayyy duş alıp hazırlanmak için vaktim kalmadı kaçışlarına bir çarpı çekiiip, haydi yola koyul…Evet evet, her sabah en az 3.5 kilometre…Sert adımlarla, tamam, olsun, sağa sola sıçrasın çamurlu sular…Yürrrrüüü.-Bulunmak istemediğim ortamlara mecburi girişler kalktı…’Yahu ayıp olur ne zamandır onlara gitmemiştik, hem bak Cezmiler de gelecekmiş. Sıkılırsan erken kalkarız, tamam, söz o konuları açmayacagım, hadi bi kadeh bi şey içer kalkarız‘ları duysam da etkilenmeyeceğiiiiim. Hayııııır, bugün canım evde kalmak istiyor. Tembel tembel oturup kitabımla oyalanacağıııım. Sen git.
-Ona nasıl söylesem? Yoksa biraz daha sabretsem hiç mi söylemesem? Söyleyeceğim işteeeee. ‘Ben galiba artık senden kopuyorum. Şu iş saatlerini çok uzatıyorsun. N’olur sanki biraz boşversek işlere güçlere? Eskisi gibi öğlen kaçamakları yapsak? Senin o güveçte tereyagında karidesini çok sevdiğin salaş meyhaneye gitsek? Ekmegini karidesin yağına bansan ve bacağıma dokunsan? Buz gibi beyaz şarabımızı yudumlayıp yoldan geçenleri seyretsek?
-Tamam efendimleri kaldırsam…’Evet anne, size geliriz Cumartesi gunu, tamam zeytinyağlıyı ben yaparım, olur, Ahmetleri de biz alırız, gerçi bize ters ama. Yok yok hiç yorulmam, aslında sinemaya gidecektik ama daha sonra DVD sini seyrederiz. Yoook, yüzümü filan asmadım, tabii tabiii sizinle geçen her Cumartesi bizi de çoook mutlu ediyor. Babama da hürmetler.’
-‘Şu işleri haftaya mı bıraksak?‘ sorusunun üstüne kocaman bi çarpı çekmeli. ‘Bana baksana sen, garajda kayak takımlarından baska bana ait olan ne var? Yedek lastikler? Alet, edevat, İkde birde değiştidiğin vazgeçip yenilediğin hobilerinden kalanlar? Tekerlekli patenlerin? Kızaklı patenlerin? Hepsi farklı boyutta 3 adet akvaryum? Kuş kafesleri? Kamp malzemeleri, yıkanmamış çadırlar, şişme bot… Söylesene bunların benle ne ilgisi var? Evet, tabii ki sen toplayacaksın…
-Ona dokunsam mı? Yorgun mudur? Keşke dün dokunsaydım, yoksa yarın mı? Hayır, bal gibi dokunurum ve dee şimdi, şu anda tamam mı? Şimdiiiii, istediğim gibi, delice…Oh beeee….Başka?

-Aynaya daha çok bakacağım…Bal gibi çekiciyim işte. Tamam, 2 pardon 3 kilo fazlam olsa da bu bacaklar kimde var?-Görmek istediğim bütün filmleri göreceğim. Evet, o gelmesin, ben tek başıma da giderim sinemaya, bir paket de patlamış mısır, ohhh gel keyfim gel.-Müdürle konuşacağım, niye beni ‘as granted‘mışım gibi algılıyor? Tamam kriz var, zam mam yok ama beni de o kadar hafife almasın.
-Bakışlardan rahatsız olup, saklanmayacağım. Ee tabiii, bu yırtmacı kullan, bu stretchi giy sonra da bakıyorlar diye kız…Baksınlar be, ben çok mutluyum ve de bal gibi hoş görünüyorum.-Bugün canım deliler gibi makarna istiyor, eveeeet üstünden iki çatal alıp, suçluluk duygusuna yenik düşüp tabağımı bırakmayacağım… Tam tersine fiyonk makarnayı ‘al dente‘ haşlayacağım, üstüne bol soğanlı-kıymalı-bir diş sarımsaklı sosu boca edecegim, hatta biraz yogurt da ekleyip makarnama girişeceğim. Mmm son zamanların en lezzetli atıştırmasıydı.

-Kitabımla mücadele etmeyeceğim, ‘ayyy o kadar da para verdim, hem kimse duymasın ne de olsa Orhan Pamuk…Eeeeee sıkıldım işte, okumayacağıııııım var mı?

-O beni her aradığında ‘tamam gelirim, ya da sen gel‘ demeyeceğim, onunla arkadaşlığımız çok yara bere aldı. Biraz nadasa çekmeli…Tamam ben de zaman zaman sinir davranmış olabilirim ama yeter, onun kıskançlıklarından bıktım. Biraz uzak olalım.
Aaaaaaa, ne kadar uzattım bu yazıyı böyle? Ama kafamdakileri daha aktaramadım ki…Hayııııır daha da uzatma, resimleri, başlıkları seç, GÖNDER tuşuna bas, gitsin, daha 2009 bitmedi, upuzuuuun, bembeyaz bi sayfa gibi önümde !