bildirgec.org

tree hakkında tüm yazılar

10 harika jquery uygulaması

lazaronnie | 10 June 2011 13:35

jQuery

jquery + çıktığından beri web siteleri renklendi, hareketlendi. ancak kimi zaman güzel ve işe yarar eklentiler bulmak kolay olmuyor. ücretsiz olmaları da ayrıca önemli. işte acil ihtiyaç duyulduğunda işimize yarayacak bir kaç güzel juery eklentisi.

———————————–
jquery’nin ui (user interface) projesikapsamında geliştirmeye tabi bulunan bu uygulama bir işletim sistemininki kadar görsel bir takvim uygulamasını ziyaretçilerinize sunmanızı sağlıyor. insanları yazarak değil de görsel yöntemlerle tarih vermeye ikna etmiş oluyorsunuz.

Ağaç Görünüm Bileşeni: jsTree

angelsdemos | 29 June 2010 09:41

jsTree, jQuery eklentisi olarak paketlenen çapraz tarayıcı ağaç bileşenidir.Javascript tabanlı olan bu uygulama üzerinde kategorili listeleme yapabileceğiniz gibi üzerinde kayıtlı bulunan tüm girdiler üzerinden eşzamanlı olarak işlem yapabilirsiniz.

Listeleme, Site Haritası hatta menü olarakta kullanılabilecek çok yönlü bir uygulama olan jsTree, ücretsiz olarak dağıtılmakta, ayrıca GPL ve MIT lisanslarına sahip bir jQuery uygulamasıdır.

Kategoriler ekleme, anında isim değişikliği, dosya ve klasörleri düzeltebilme/silebilme, sürükle-bırak özelliği ile içerisindeki nesneleri herhangi bir klasör yada katagori içerisinden bir başkasına taşıyabilme gibi birçok özelliği bulunmaktadır.

Tema desteği sayesinde tamamen kişiselleştirilebilir ve HTML, JSON, XML gibi verikaynaklarının birçoğunu destekler. Ayrıca değiştirilebilen animasyonlu açılışı ve sayfa harici yükleme özelliği bulunmakta. Arama fonksiyonu, çerezleri optimize etme, klavye ile işlem yapma gibi özellikleri ile jsTree muhteşem bir uygulamadır.

Ağaç ( tree ) Veri Yapısı

444oben | 06 January 2010 15:35

Merhaba arkadaşlar, kendi sitemdeki 107. , kodaman.org daki 1.yazım ile sizleri selamlıyorum …

Bu yazımda ağaç ( tree ) veri yapısını irdeleyeceğiz, hem de ne irdeleme !

Şunu en baştan söylemekte fayda var ; bir çok veri yapısı zaten Standart Template Library ( STL ) de olan veri yapıları yani hazır olarak var fakat bizim amacımız bedava kullanmayı değil de işin mantığını öğretmek 😉

Mantığı öğrenmek sizin için çok önemli olacak çünkü belki ilerde başka bir veri yapısını da siz üreteceksiniz ve millet sizin hazır kütüphanenizi kullanacak, hoş olmaz mı ?!? 😀

Python dili ile dosya sistemi işlemleri ve resim işleme

mgulsoy | 26 November 2009 10:34

Dosya sistemi işlemleri bazı uygulamalarda oldukça gerekli olan bir ihtiyaç. Pek çok dilde bu işlemi yapabilmek için farklı programlama modelleri, API’ler veya nesneler bulunmakta. Bu yazıda Linux ve Windows işletim sistemlerinde dizin ve dosya yapısı işlemlerinden bahsedeceğim. Önce bu iki işletim sisteminin dosya sistemi farklılıklarından biraz bahsetmek isterim ki dosya sistemi ile ilgili kod yazarken bu farklılıklara dikkat etmek gerekli.

Dosya sistemi yapıları:
Windows işletim sistemi, her ne kadar değiştirmiş olsalar bile, genelde dosya sistemi ağaç yapısı için sürücü kavramını ele alır. Sistemde birden çok sürücü olabilir.Linux (ve türevleri) işletim sistemleri ise tek bir dosya sistemi kökü barındırır. Bunun adı root gösterimi ise / dir.

Firefox’dan History Tree

dkare | 28 October 2009 12:19

firefox kullanıcıları için yeni bir eklenti olan history tree hangi siteleri gezdiğinizi ve hangi siteye hangi siteden geçtiğinizi görmenize yarıyor. Görsellik yönünden de sizlere kolaylık sağlayacak bu eklenti, renk kodları sayesinde de size bazı konularda yardım ediyor.
Bu renkler ne anlam ifade ediyor.

  • turuncu: aktif firefox sekme
  • sarı: açık sekmeler
  • mavi: kapalı sekmeler
  • beyaz: sayfalara firefox’ta geri ve ileri düğmeleri ile erişilebilir
  • gri: sayfalara geri ve ileri düğmeleri ile erişilemez

    Soru işaretini tıkladığınızda sayfanın ön izlemesine ulaşabiliyorsunuz.

Düzenlenebilir jquery ağaç yapısı – PHP Kodlu

mekya | 09 May 2009 17:11

İngilizce adına editable-jquery-tree-with-php-codes dediğimiz, kulağa biraz garip gelse de veya ben biraz garip çevirmiş olsam da Türkçe adına Düzenlenebilir jquery ağaç yapısı – PHP Kodlu dediğimiz bu bileşen, bir projede kullanmak üzere hazırladığım ama projenin hayata geçememesinden dolayı kullanamadığım jquery javascript çercevesi üzerinde çalışan, simple tree eklentisini kullanan basit bir ağaç yapısı (treeview).Bazı arkadaşlar kullanırlar diye google code da bir proje oluşturdum ve duyduğuma göre ecnebi ve yerli dostlardan bileşeni kullananlar varmış.

Bana göre diğerlerinden farkı php kodlu olması ve eleman ekleme, silme, düzenleme ve sürükle bırak işlemlerini kolayca yapması.

Şu an bu bileşen hem veritabanı (mysql) üzerinde hem de dosya sistemi üzerinde verilerin dosya ve klasör tipinde tutulmasını sağlıyor.

Umarım bazı arkadaşların işine yarar.

her kitap okuduğunuzda bir ağaç ekin

hoodly | 05 February 2008 15:47

Eco-Libris
Eco-Libris

Eco-Libris bir sistem kurmuş ve bu sistem sayesinde siz onların aracılığıyla bir kitap aldığınızda, her kitap için bir agaç dikiyorlar sizin için. tabi şu anda dünyanın her yerinde uygulanan bir şey değil bu yaygın olarak amerika şu anda ama her geçen gün yayılmaya devam edeceği kesin. Sistem aslında basit, Eco-Libris kitap basan firmalarla anlaşmış ve geri dönüşümden elde edilen kağıtlarla üretilen kitapların basılmasını sağlıyorlar ve olayın diğer ayağında ise ağaç ekim işini yapan firmalar var. belirlenen yerlere elde edilen gelir kadar ağaç dikimi yapıyorlar ve sizin her kitap alışınızda 1$ gibi bir meblağ bir ağaç dikimi için sizden alınıyor. Yani siz ne kadar çok okursanız geri dönüşüm çemberi işliyor ve sizin sayenizde ağaçlar dikiliyor. bu işi nasıl yapıyorlar gelin buradan bakın.

Susuzluk herşeydir,imaj hiçbirşey

kalamara | 21 August 2007 09:55

Bilindiği üzere 2 aydır Türkiye’nin Ankara’sından Edirne’sine devam eden susuzluk hepimizi olumsuz etkilemiş durumda.Bu durumdan kurtulmak için yağmur duaları , mevsim değişikliği yaratmak için yapılması düşünülen ( Bir Profesörün geçenlerde yaptığı açıklamada suni yağmur yağdırma olayından bahsetmesi) farklı uygulamalar vb. çözüm önerileri arasında olabilir.
Olayın aslında (madalyonun ters yüzü) diğer tarafından bakarsak susuzuğun çok nedeni var:Örneğin fosil yakıtların çoğalması nedeniyle Dünya üzerinde meydana gelen mevsim değişiklikleri ( Yağmurun hiç yağmaması veya buzulların hızla erimeye başlaması gibi..),insanların suyu düşüncesizce kullanması ve bir yığın sebep….
Su tasarruflu kullanılırsa sorun bir nebze olsun çözülür.Ancak gelecek nesillerin çok iyi eğitilmesi gerekir bu konularda. Bence EKOLOJİ İlköğretim okulları 1. sınıfından itibaren ders olarak okutulmalı ve içeriğinde çevre koruma ( Doğanın korunması,suyun tasarruflu kullanıması,tüm canlıların yaşamlarını koruması için yardım edilmesi gerekliliği )uygulamalı olarak anlatılmalıdır.