bildirgec.org

kalamara

11 yıl önce üye olmuş, 175 yazı yazmış. 572 yorum yazmış.

Ahh! Nerede o eski şarkılar…

kalamara | 30 December 2008 16:06

Şimdi 1960’lara,70’lere gidip bir Nil Burak(Yalnızım ben mesela)dinlesek ne iyi olurdu değil mi?

Eski diyoruz ama hiç eskimiyor aslında. Hani şarap 40 yıl sonra daha da bir lezzetli olurmuşya, işte bizim şarkılarımızda böyle bence. Ne Cem Karacanın ne Barış Manço’nun ne de Ayten Alpman’ın yeni versiyonları yok artık dünyada…
Çok iyi yen ses sanatılarımız var ama eski üretkenlik yok demek istiyorum.Yeni sanatçılarımız o eski dediğimiz şarkıları yeniden yorumlayıp okuyorlar. İşte üretkenliğin eskisi gibi olmadığının kanıtı budur. Bir Semiramis Pekkan, bir Hümeyra, bir Ajda, bir Ayla Dikmen…. Ne güzel okuyorlar o güzelim şarkıları. Tekrar o zamana geri dönmek isterdim 35 yaşında biri olarak onlardan canl dinlemek İsterdim şarkılarını. Şarkılar insanı alır götürür o zamanlara her dinlendiğinde…
Zaman tünelini açan bir anahtardır adeta şarkılar.
Nerede o eski zamanlar diyoruzya işte nerede o (eski şarkılar ) ölmeyen şarkılar diyebiliriz aslında…

Yaşam sona ermeden gidin:Sarıkamış

kalamara | 29 December 2008 13:47

Sarıkamış denince akla ilk kar gelir. Ama heryerde kar aynı kalitede yağmıyor. Dünyada kristal kar özelliğine sahip iki yerden biri Sarıkamıştır. Ayrıca sarıçamları ile de ünlüdür. Dünyada 2400 metreden sonra kesinlikle çam ağacı yetişmez. Ancak Sarıkamış’ta 2 bin 600 metre yükseklik var ve her taraf sarıçamla dolu. Buda Sarıkamış‘ı dünyanın en ilgi çekici yerleri arasına koymaya yetiyor bence…
Ayrıca çok güzel otellerde mevcut Sarıkamışta…

Hayattayken mutlaka gidin- 5: Ankara

kalamara | 27 August 2008 13:30

Ankara TBMM‘nin kurulduğu ve ilan edildiği yer olması bakımından tarihi bir öneme sahiptir.

Anıtkabir’in ve daha birçok önemli başyapıtın barındığı gerçek bir Cumhuriyet kentidir Ankara…Başlangıç noktasındaki Hüriyet ve İstiklal kuleleri dikkati çeker Anıtkabire girerken. Daha sonra kulelerin iki yanında 24 Hitit aslanının yer aldığı aslanlı yol bambaşka bir görüntü katmaktadır.
Ankara Palas; uzun süre resmi davet ve balolara ev sahipliği yapmış olup gezilmesi gereken bir mekandır. Etnoğrafya müzesinin 15 yıl süreyle Anıtkabir görevi yaptığını biliyor musunuz? 1956 yılında Uluslararası Müzeler Haftası nedeniyle gerekli değişiklikler yapılarak halkın ziyaretine açılmıştır.

Nerede o eski günler….

kalamara | 25 August 2008 12:04

Dünyamızın hızla kirlendiğ , insanlar arası ilişkilerin çok basitleştiği, saygı ve sevginin neredeyse kalmadığı şu günlerde “Nerede o eski günler” cümlesini sık kullanır olduk. Aslında dünyanın bu hale gelmesinin başrol oyuncuları bizleriz. Yolda yürürken selam vermeyi unutan, muzun kabuğunu denize fırlatan, piknik ateşini tam söndürmeden giden, arabanın camından izmarit fırlatan, arkadaşının konuşmasına fırsat vermeden bağırıp onun kalbini kıran, iki adımlık yere araba ile gidip sonra küresel ısınma muhabbetleri yapan bizleriz…
Eskiden bayramlar bile daha güzel ve anlamlıydı. Çünkü bayram sabahı neşe ile kalkılır, namaza gidilir ve gelince hemen kahvaltıya oturulur. Sonra erkenden komşu, eş, dost, akraba ziyaretine başlanırdı. Minikler de durumdan faydalanıp şeker kapma olayına girişirlerdi hemen.Ramazanlar da şimdiki gibi sönük geçmezdi.Büyükler küçüklere daha bir sevgiyle yaklaşırken, çocukluğumuzu yaşardık sınırsızca, o güzel yemeklerin tadı ve başkalarına da tattırmanın keyfiyle…Ama şimdi bu gibi birliktelikler ve duygular azalmış durumda. Yiyeceklerin bile tadı yok! Pazardan domates alıyorsunuz hormonlu, salatalık hormonlu vb. Her gıdanın içinde ya hormon, ya katkı maddesi mutlaka birşey var.

Hayattayken (ölmeden önce ) gidin mutlaka-4:Mardin

kalamara | 24 August 2008 12:00

Evet Safranbolu’dan sonra Unesco tarafından Dünya miras listesine alınan şehirlerimizden biridir Mardin…

1999 – 2002 yılları arasında görev yaptığım bu şehir ( ilk memuriyet yıllarım ) kalıcı izler bıraktı hafızamda..
Merkeze kilometrelerce uzak olsamda mutlaka 2-3 ayda bir görüyordum Mardin şehir merkezini…
Atatürk içinde Mardin’in ayrı bir önemi vardı. Çünkü General olduğunu bu şehirdeyken öğrenmişti.
Mardinde yapılan kazılarda MÖ 4500’lü yıllardan başlayarak Subari, Sümer, Akad, Hitit, Asur,Roma, Bizans, Arap, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait birçok eseri içinde barındıran bir açıkhava müzesi olduğu ortaya çıkmıştır.
Gezilecekyerleri tabiki mevcuttur.Ancak yazları çok sıcak, kışları soğuk ve çok kar yağışlı olduğundan her zaman gezmek elverişli olmayabilir.

Mardin’e geldiğinizde Hasankeyf’i görmeden sakın gitmeyin derim. Diyeceksinizki Mardin nerede Hasankeyf nerede…Oraya kadar gelip Hasankeyfi es geçmek olmaz.Dünyanın ilk ve tek açılır ve kapanır taş köprüsü buradadır. Bizanslılara ait kayalara oyulmuş mezarları da görme imkanı vardır. Konaklamak için de çeşitli alternatifler mevcuttur. Oteller, çeşitli konaklar, öğretmenevi vb..
Geriye bu açıkhava müzesini gezmek kalıyor.
Ölmeden önce tabi.Haydi kolay gelsin.

Alışveriş çılgını olmayalım…

kalamara | 20 August 2008 14:02

Aslında alışveriş sakinleştirici ve huzur verici bir eylem günümüzde. Çoğumuz sıkıldığımızda veya çok stresli bir durum yaşadıktan sonra alışveriş yapmaya gidiyoruz.Kimimiz için de para ağırlık yapıyor…

Mutluluğu başka yerlerde aramak lazım ama alışverişinsanda kısa süreli de olsa tatmin duygusu sağlamaktadır.
Gerçek alışveriş ihtiyaçları karşılamak amacıyla yapılan bir satınalma olayıdır.Ama toplumumuzda alışveriş yaparken insanlar adeta israf etmek için yarış halindeler. Bu durumu yaşayan insanlar gerçekte ihtiyacı olmayan ürünleri satın aldıklarında bütçeleri delinmekte ve ileriki yaşamlarında psikolojik sıkıntılar yaşayabilmektedirler.
Düşünün bir kere bir memur 1100 ytl maaş alıp 2500 ytl kredi kartı ödeyebilir mi? Asgarisini öder ve borç çığ gibi büyür, büyür, büyür…
Ayağımızı yorganımıza göre uzatmak zorundayız. Şimdi şunu diyeceksiniz:”Maaşlar çok düşük olduğundan insanlar bu durumda” . Tamam aslında bunun payı var tabiki ama 1100 ytl maaş alan kişi kira,yakıt, sağlık gideri vb. giderleri az çok hesap edebilmeli.Sadece kredi kartı 2500 ytl olursa vay haline o kişinin…
Ben size kendi tasarruf yöntemimi anlatmak istiyorum:
Her aldığım ürünün ( gıda,kırtasiye,elektronik eşya, gazete vb. ) fiyatını ve tarihini ajandama not alıyorum.Mesela o ay elime 2000 ytl para mı geçecek hemen 2000 ytl’yi yaptığım harcamalardan çıkarıyorum. Ne kaldı 1150 ytl . O günden sonra diğer ayın 15’ine kadar 1150 ytl limitim kalmış demektir.İnanın çok tasarruf ettim ben bu olaydan sonra.Bunu 2008 Nisan ayında yapmaya başladım. O aya kadar her ay mutlaka ek hesaptan 200-500 ytl çekmek zorunda kalıyorduk.
Ama şu an çok şükür öyle bir derdimiz kalmadı.
Denemenizi tavsiye ederim.Amacım ulaşabildiğim güzel insanlara bu projeyi anlatmak ve aramızdaki alışveriş çılgını arkadaşları bu borç batağından kurtarmak. Dilimiz sürçtü ise affola…
Borçsuz ve huzur dolu günler sizinle olsun .Hayatı ertelemeyin ama hiçbir zaman..

Sağlık en büyük nimet…

kalamara | 19 August 2008 10:24

Evet hastalanmadan veya başımıza bir kaza gelmeden sağlığımızın değerini bilmiyoruz.Her hasta oluşumuzda “Şimdi dünyayı verseler gözümde yok” deriz ama iyileşince unutur gideriz.Dünya telaşesi denilen şey bize malesef ölümleri, hastalıkları,arkadaşlıkları bile unutturabiliyor.
Özellikle şu son 4 gündür yaşadıklarım sağlığın değerini anlamam için biraz fazla bile oldu.Önce eşimin kuyruk sokumu kemiğinde meydana gelen çatlakş sonra kızımızın içtiği sütten zehirlenerek mikrop kapması tüm neşemizi aldı götürdü…

Benzin alırken dikkat!

kalamara | 15 August 2008 13:08

Otogazdan sonra dikkatleri benzine çeviriyoruz. Benzin alırken neden dikkat edilmeli?

Çünkü Sanayi ve Ticaret Bakanlığı toplam 10 ilde 478 adet benzin istasyonundaki sayaçları ( pompaları vs.) denetledi.

Sonuçlarını kamuoyuna açıkladı: Denetimler sonunda toplam 23 sayacın eksik dolum yaptığı ortaya çıktı. Ankara, Konya, Eskişehir, Afyon, İzmir, Uşak, Manisa, Aydın, MUğla ve Antalya’da yapılan kontrollerde marker’ı geçersiz çıkan iki, lisansı olamyan bir istasyon mühürlendi.

Memur maaşında kandırmaca var!

kalamara | 14 August 2008 16:24

Memurlar Temmuz ayındaki minik artıştan sonra Ağustos ayı ve sonrası içinde 40-160 ytl arasında ek zam alacakmış…
Şimdi bu habere memurlar sevinmeli mi yoksa gülüp geçmeli mi?

Memurların büyük bir bölümü özellikle İstanbul,İzmir,Bursa ve Ankara gibi büyük şehirlerde çalışanlar aldıkları maaşı yetireilmek için çok uğraşmaktadırlar.Ama maalesef sıkıntıları çok büyük.Örneğin; okula giden çocuğu varsa en yakın mesafe servis ücreti 125 tl. Kiralar zaten 400-1000 ytl arasında.Bir de buna giyim,yakıt,sağlık ve kırtasiye masrafları eklenirse tek başına maaş alan memurun vay haline..

Ölmeden önce mutlaka gidin-3:Fethiye

kalamara | 13 August 2008 15:55

Fehiye inanılmaz güzellikte bir turizm cennetimizdir.

Eski ismi Telmesos olan Fethiye Anadolunun en eski uygarlıklarından olan Likya Devletinin önemli kentlerindendir.
Fethiye olağanüstü güzellikleriyle insanı içine çeker ve hiç bırakmaz adeta.Fethiye denince akla hemen Ölüdeniz gelir.

Ölüdeniz, dünyanın en popüler yamaç paraşütü bölgelerinden biridir. Bu yıl Acro Attack 2008 Akroasi sampiyonasina ev sahipliği yapmıştır.