bildirgec.org

story hakkında tüm yazılar

Pis Moruk: Charles Bukowski

eunlu | 10 January 2011 12:35

“Gece çılgın ayak sesleriyle yırtıldı…” – Charles Bukowski

Tarih, 19 Ağustos 1920’ye çattığında, insanlık tarihi kendisine sarfedilen en okkalı küfürlerden birine şahit oldu. Bukowski: Almanya, Andernach’ta doğmasına karşın, iki yaşındayken ailesiyle birlikte Los Angeles’a taşınmıştır. Hayatının büyük bir bölümünü de Los Angeles’da geçirmiştir. Polonya asıllı Amerikan bir babayla, Alman bir annenin çocuğudur. 1929 krizi sırasında Bukowski’nin babası genelde işsizdi ve ona şiddet uygulardı.

Küçük yaşına rağmen, kendi yazdığı bir eserinde ilkokul öğretmenine “sevişelim” dediğini anlatan Buk, daha o yıllarda ileride ne olacağının sinyalini yavaş yavaş vermeye başlamıştı bile. Sessiz bir çocukluğu olduğu bilinse de, zaman zaman çıldırma raddesine gelip kendinden beklenmeyecek kabadayılıklar yaptığı da söylenir.

Toy Story (1995)

queennothing | 04 October 2010 15:30

Amerikan sinemacı John Lasseter’in yönetmenliğini yaptığı animasyon filmi “Toy Story” (Oyuncak Hikayesi), 1995 senesinde vizyona girdi. Üç dalda Oscar’a aday gösterilen filmde karşımıza ‘Woody’ karakterinin sesiyle Oscar Ödüllü aktör Tom Hanks, ‘Buzz Işıkyılı’nın sesiyle Tim Allen, ‘Patateskafa’nın sesiyle Don Rickles, ‘Andy’nin sesiyle John Morris ve ‘Rex’in sesiyle Wallace Shawn çıkıyor. İnsan yaşamına, alışkanlıklarına; genel olarak insanlığa eleştirel bir gözle bakan yapım, 1999 senesinde “Toy Story 2” ile devam etti. 2010’da vizyona giren üçüncü devam filmi “Toy Story 3” de, en az ilk ikisi kadar beğenildi.

Andy, çocukluğumuzun kahramanları olan çizgi film karakterlerinin oyuncaklarına sahip, sıradan bir Amerikan çocuğudur. Bizim ‘Red Kit’ olarak bildiğimiz Woody’i diğer oyuncaklarından ayrı tutan küçük Andy, doğumgününde çok değerli bir oyuncak alır; Buzz Işıkyılı.

Country Story

MFCANSIZ | 08 December 2009 22:15

Country Story facebook ta çiftlik oyunlarının önce gelen oyunlarındandır.Son günlerde oyuncuları git gide artmaktadır.Oyun gelismiş özellikler ve kullanım kolaylığı sağlamaktadır.Farmvilla ya nazaran daha gercekci bir oyun olmuş.Herkese denemeyi tavsiye ederim.
http://www.facebook.com/countrystory

ODTÜ Bilgisayar Topluluğu E-dergi Şubat Sayısı

mehmetozturk | 03 February 2009 21:06

Arkadaşlar hepimiz artık internet üzerinden bir takım gazete,dergi yada kitaplar gibi bilgileri edinebiliyoruz.Bunun yanında dergiler ise bence önemli bir yer tutuyor.Çünki dergileri aylık yada haftalık olarak internetten takip etmek daha cazip oluyor.
ODTÜ Bilgisayar Topluluğu da kendi dallarına yönelik çok güzel bir çalışma yürütüyorlar.Ben uzun zamandır takip ediyorum ve yararlıda oluyor…
Sizlere de tavsiye ederim…
Dergi’nin Şubat sayısından bir kaç başlık:* Hesaplama Karmaşıklığı* AVL Ağacı* John Vincent Atanasoff* Tasarım Desenleri* Latex’te Resim ve Denklem Ortamları* KDE 4.2 Sonunda Duyuruldu* Yazıcı Çeşitleri ve Tarihçesi* Sosyal Web Tarayıcısı* Linux’ta Silinen Dosyaları Geri Getirme* A Vampyre Story
Dergiye adresinden ücretsiz bir şekilde ulaşabilirsiniz…

kullanılan ilk photoshop ikonu

xerre | 27 February 2008 12:33

photoshop‘un kullandığı bu ilk ikon, gerçekten küçük bir fotoğraf dükkanını andırıyor. içindeki kasiyeri ve tepesindeki “1hr” yazısıyla kendisini anlatan ve bence gerçekten başarılı bir ikon. diğer ikonlar ise şöyle:

peki ya siz hangisini tercih ederdiniz; şuanki halini mi yoksa eski ikonunu kullanıyor olmasını mı?
photoshop’un hikayesi,
kaynak,

Pop-up Kitaplar

zabun | 30 June 2006 09:55

“Pop-up Books” diye tabir edilen, sayfaları açıldıkça 3 boyutlu resimlerin yüzeyden kabararak çıktığı kitapları hepimiz biliriz. Ama resimdeki “Alice Harikalar Diyarı’nda” adlı klasik masalın pop-up yorumu şimdiye kadar gördüklerinize fark atacak cinsten. Linkteki videoya bakın anlayacaksınız.

Pop-up book : Alice’s Adventures in Wonderland Page
Pop-up book : Alice’s Adventures in Wonderland Video
Alice’s Adventures in Wonderland Kitabın Yapılışı
Pop-up Kitaplarla İlgili Başka Bir Link