bildirgec.org

sosyal ağ siteleri hakkında tüm yazılar

Para Kazandıran Sosyal Network Sitesi

beyrek | 17 February 2010 17:08

myviewin
myviewin

Elde ettiği geliri üyeleriyle paylaşan bir arkadaşlık sitesi olan myviewin, arkadaşlarınızın; profilinizi, eklediğiniz resimleri, yazdığınız blogları, paylaştığınız müzik ve videoları görüntülemesiyle para kazanabileceğiniz bir site.
Siteye üye olmanızla birlikte 5 dolar kazanıyorsunuz. Profilinizi eksiksiz oluşturduktan sonra da bir 5 dolar daha kazanıyorsunuz, başlangıçta toplamda 10 dolarınız oluyor.

.
.

Sistem; profilinizin, bloglarınızın, resim, müzik ve videolarınızın görüntülenmesi karşılığında puan veriyor ve bu puanları ay sonunda sitenin elde ettiği gelire oranlayarak sizin payınıza düşen parayı hesabınıza yazıyor.
Ayrıca sizin referansınızla siteye üye olan arkadaşlarınız puan kazandıkça siz de puan kazanabiliyorsunuz.
Sitenin dili ingilizce, ancak ispanyolca, almanca ve fransızca seçenekleri var.

paypal
paypal

Ödemeyi paypala, hesabınızdaki para 50 doları aşınca yapıyor.

Aslında uygulama Yuwie‘deki uygulamanın aynısı.

web’in “en”leri [temmuz]

aedips | 08 August 2009 16:39

web dünyası
web dünyası

istatistik sitesi hitwise‘ın temmuz ayı itibari ile yayınladığı raporda web’de en çok gezilen siteler en çok hit alan sosyal ağ siteleri en çok aranan kelimeler ve en popüler arama motorları hakkında sıralama yapılmış.

bu istatistiğe göre en çok girilen siteler arasında google ilk sırada bulunuyor. google‘ ı sırasıyla facebook ve yahoo mail takip ediyor. listenin tamamı şu şekilde:

top 20 website
top 20 website

en popüler sosyal ağ sitesi sıralamasında ise ilk sırayı facebook alırken ikinci ve üçüncü sırayı ise myspace ve youtube aldı.

SocialWhois: Sizi Takip Edenler Kim?

pinkfloyd | 13 April 2009 20:12

Her ne kadar Twitter hesabımda ya da FriendFeed hesabımda beni takip edenlere yeni birisi eklendiğinde, kullanıcı isimlerinin üzerine tıklayıp profiline ve geçmiş girdilerine bakıp sadece birkaç saniye içerisinde onları geri takip edip etmeyeceğime karar verebiliyor olsam da, bazen öyle bir kullanıcı geliyor ki o kişinin kim olduğuna dair herhangi bir bilgi sahibi olmam, en azından profiline bakarak, mümkün değil. Eğer siz de daha önce kendinizi buna benzer bir durumda bulduysanız, SocialWhois servisini kullanışlı bulabilirsiniz.

Tıpkı alan adları için whois bilgisini sorgulamak gibi Socialwhois web sitesi de, bir kullanıcının Friendfeed ya da Twitter kullanıcı adını girdiğinizde o kişi hakkında sizi bilgilendirmeyi hedefliyor. Öntanımlı olarak görünüşe bakılırsa sitenin yaptığı şey, ilgili kullanıcı hakkında o kişi hakkında bilgi almak. Örneğin, ben siteye kayıt olmadan önce Socialwhois, benim Twitter kullanıcı adımı, Friendfeed hesabımda listelediğim diğer hesaplar ile ilişkilendirebilmişti. Ancak Socialwhois’in benim hakkımda verdiği bilgiler beni memnun etmeyince siteye üye olup kendi profilimi oluşturdum ki iş bundan sonra daha da ilginç hal almaya başladı.

Socialwhois üzerinde bir hesap oluşturduğunuzda, Twitter’in 160 karakterlik biyografi sınırlaması olmadan hakkınızda daha detaylı bir özgeçmiş oluşturabilir, diğer sosyal profillerinize bağlantılar ekleyebilir, ilgi alanlarınızı girebilir (ki bunlar daha sonra tıklanabilir bağlantılara dönüşecekler) ve ilgili alanları üzerinden Twitter ve FriendFeed üzerinde sizinle aynı ilgi alanlarını paylaşan kişileri görebilirsiniz.

SocialWhois Ekran Görüntüsü
SocialWhois Ekran Görüntüsü

Facebook: 8 Ayda 100 Milyondan 200 Milyon Kullanıcıya

pinkfloyd | 11 April 2009 16:29

Sosyal ağ sitesi Facebook, Ağustos 2008’de 100 milyon kullanıcıya ulaşmıştı. Peki 100 milyon’dan 200 milyon kullanıcıya sadece 8 ay içerisinde ulaşabildiğine inanabiliyor musunuz? Yüz binlerce kullanıcınız olduğunda %100 büyüme inanılmazdır, ancak yüz milyon kullanıcınız olduğunda %100 büyüme inanılmazın da ötesinde bir şeydir.

Daha da ötesi, Facebook’a biçilen 15 milyar dolarlık değer, 2008 yılı için biraz fazla gösterilmişti. Şimdi sitenin kullanıcı tabanı ikiye katlandığına göre sizce bu değer hala az mı? Ya da, belki de, olması gerekenin çok mu altında? Ekonomik krize ve Facebook’un kar elde etmeyi beceremediğine dair basında çıkan haberlere rağmen, bu hızda büyümeye devam ettiği sürece, basının süt dökmüş kediye döneceğini sanmıyorum.

Sosyal Ağ Komünite Oluşturma Yazılımları

pinkfloyd | 09 April 2009 17:01

Kendi sosyal ağ komünitenizi ya da diğer herhangi bir konuda bir araya gelen komünitelere yönelik siteleri oluşturmak için bir web geliştiricisi ya da web programcısı olmanıza artık gerek yok. İnternet üzerinde bu alanda artık çok sayıda yazılım bulunmaktadır. Eğer siz de bu alanda bir web sitesi oluşturmak istiyorsanız ancak nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız, yazının devamında bulacağınız sosyal ağ komünite oluşturma yazılımları size yardımcı olacaktır.

1024 (ücretsiz): 1024; PHP ve MySQL tabanlı bir İçerik Yönetim Sistemidir (CMS). 1024, AJAX teknolojisini bünyesindeki tüm alanlarda uygulayabilen ender yazılımlardan birisidir. Bu teknoloji sayesinde dinamik kullanıcı etkileşimi ve yönetimi mümkün hale geliyor. 1024, kendi komünite forumlarınızı, indirme bölümlerinizi, haber yazılarınızı oluşturabilir ve platformunuzun üyeliklerini kolayca yönetebilirsiniz. Sitenizin ne yaptığı ise tamamen size kalmış zira platform, pek çok alanında yüksek seviyede özelleştirilebilir. Web tabanlı kurulumundan kendi web site yöneticilerinizi seçmeye kadar 1024 sistemi tüm ihtiyaçlarınıza cevap verebilecek kalitede bir uygulama.

Affinity Circles (fiyat belirtilmemiş): Bugün, cemiyetler, profesyonel birlikler, spor takımları, mezun ve öğrenci grupları da dahil olmak üzere 125’in üzerinde organizasyon; dinamik, güvenilir ve çevrimiçi komünite üzerinde üyelerinin gerek kişisel gerekse de kurumsal ilişkiler kurabilmelerini sağlamak için, Affinity Circle’ın sosyal ağ platformunu tercih ediyor.

Twitter Kullanıcıları İçin FriendFeed İpuçları

pinkfloyd | 04 April 2009 19:47

İçerik toplayıcısı FriendFeed, Twitter bağımlılarını birer FriendFeed bağımlısına dönüştürebilir mi? Hiç şüphesiz FriendFeed’e aktarılan içeriğin büyük bir kısmı Twitter beslemelerinden gelmektedir ve bu her iki kullanıcı tabanı arasında büyük bir benzerlik bulunmaktadır.

Bununla birlikte eğer siz de benim birçok Twitter arkadaşım gibiyseniz, henüz FriendFeed ile muhtemelen tanışmadınız ya da sadece bir kullanıcı hesabı açıp bıraktınız. Sorun değil, zira yazının devamında bulacağınız Twitter’a özgü bu 4 ipucu tam sizler için, elit Twitter kullanıcıları için hazırlandı. Yazıyı okuduktan sonra siz de FriendFeed’e bir kez daha göz atmayı düşünebilirsiniz.

İlk iş olarak FriendFeed üzerinde Bildirgeç‘i takip etmeye başlayabilirsiniz. Eğer bu tamamsa, o zaman başlayabiliriz.

1. Partiye Twitter Arkadaşlarınızı da Davet Edin
Twitter arkadaşlarımdan duyduğum en önemli şikayet, FriendFeed üzerinde arkadaşlarınızı bulmanın Twitter’daki kadar kolay olmamasıdır. Aslında işin gerçeği bu değil arkadaşlarım, zira FriendFeed daha geçtiğimiz günlerde Twitter arkadaşlarınızı bulabileceğiniz bir araç yayımladığını duyurdu.

Facebook Üzerinde İş Yapmak İçin Kullanılabilecek 30+ Uygulama

pinkfloyd | 16 March 2009 18:56

LinkedIn‘i * iş yapılabilecek tek web sitesi olarak mı görüyorsunuz? O zaman yanılıyorsunuz zira 200 milyonun üzerinde kullanıcısı ile Facebook, kurumlar ve kurumsal profesyonellerin adlarını duyurması için kullandıkları bir platform görevini de görüyor.

Yazının devamında bulacağınız 30’un üzerindeki Facebook * uygulaması sayesinde siz de çalışmalarınızı ve kurumunuzu Facebook üzerinden tanıtabilecek, kullanıcılarınızla iletişim kurabilecek ve ortak uzmanlık alanınızdaki diğer kişilerle bağlantı kurabileceksniz.

Blog Tanıtımı

  • Networked Blogs App – Bu uygulama profil sayfanızda ya da kutularınız üzerinde görüntüleniyor ve blogunuzu ya da okumak istediğiniz diğer blogları içeriyor. Özellikle kendinizi ve değer verdiğiniz kullanıcıları tanıtmak için mükemmel bir yöntem.
  • Notes (Öntanımlı Uygulama) – Bu uygulama profilinizin sağ kısmında bulunuyor. Tek yapmanız gereken RSS besleme adreslerinizi eklemek ve arkadaşlarınızın beslemelerini takip etmek. Blogunuz ya da takip ettiğiniz blog güncellendiğinde, ilgili makale sizin beslemeniz üzerinde beliriyor.
  • RSS Connect – Bu uygulamayı ya profiliniz üzerinde bir kutu içinde ya da daha da iyisi kendi sekmesi altında kullanabilirsiniz.
  • Simplaris BlogCast – Blogunuzun başlığını eklemek ya da beslemenize bağlantı vermek için hızlı ve kolay bir çözüm.

social mention: sosyal medya arama motoru

pinkfloyd | 18 February 2009 10:46

Social Mention bir sosyal medya arama motoru olup bloglar, yorumlar, yer imleri, etkinlikler, haberler, videolar ve mikro bloglama servisleri gibi kullanıcıların oluşturdukları içerikler üzerinde arama yapabilmenize yardımcı oluyor.

Social Mention Logo
Social Mention Logo

Uygulama üzerinden insanların sizin, şirketinizin, ürünlerinizin ya da dilediğiniz herhangi bir konu hakkında neler söylediğini arayabilirsiniz. Arama sonuçları Google Blog arama, Twitter, del.icio.us, friendfeed, Flickr, Digg, YouTube vb kaynaklardan derlenerek tek bir pencerede sıralı olarak görüntüleniyor. Arama sonuçları gerçek zamanlı görüntülendiğinden aradığınız terim hakkında yeni bir sonuç bulunduğunda sonucu gerçek zamanlı olarak görebiliyorsunuz.