Sitelerimizin pagerank,alexa,google index gibi değerlerini sorgulayacağımız birçok site biliyoruz.Hatta bunlar haddinden fazla var.
Bunlardan farklı olarak Whoisdomain sitesi istediğiniz teknik aralıklarda olan siteleri bulmanızı sağlıyor.
Örneğin alexa değeri 1000-2000 arasında, google pagerank değeri 8-10 arasında, dmoz kaydı olan siteleri görüntüleyebiliyorsunuz.
Tabi ki bu sitelerin whoisdomain.net sitesinin veri tabanında olması gerek. ,Whoisdomain sitesi şu an için 2 milyon kadar web sitesi ve yüz binlerce bilgisi kaydedilmiş web sitesi barındırıyor, buda gayet hatırı sayılır bir rakam oluyor.
Arama kriterlerine gelince ;
whois hakkında tüm yazılar
Bir Domain Bulmuştum…Dememek İçin : Güvenli Whois
Enes ERTEM | 14 October 2010 14:12
İnternet üzerinde uygulamaya koyacağınız özgün bir fikriniz var ve her fikir sahibi gibi fikir oluştuktan sonra aklınıza gelen sitenize uygun bir domain (alan adı) bulmak olacaktır.Haliyle bu iş için birçok whois sitesi, yani alacağımız domainin boş olup olmadığını kontrol edebileceğimiz site var.Ayrıca tüm kaydediciler de bu hizmeti vermekteler.
Yalnız siz siz olun “Bir domain bulmuştum, bugün sorguladım, bir gün sonra kaydedeyim dedim artık boş değil .” dememek için güvenilir whois kaynaklarını kullanın.
Ne yazık ki bazı kaydediciler (ne kadar büyükte olsalar) sorgularınızı kaydediyor ve domaininizi o anda kaydetmezseniz kısa bir süre sonra kaydediyorlar.
Böyle kötü bir durumla karşılaşmamak için Whoisdomain.net in güvenli whois sayfasını kullanabilirsiniz. Bu sayfadaki (sadece alt kısımdaki formda) yaptığınız sorgular birinci kaynaktan yani domaini dağıtan ilk dağıtıcının sunucusundan sorgulanıyor; ayrıca domain whois sorgunuz ve sorgu sonucunuz kesinlikle kaydedilmiyor.Böylece güven içinde aklınıza gelen tüm alan adlarını sorgulayabilir.
Ayrıca çok az bilinen uzantıları bile destekliyor,bu uzantılar çok az kullanılsa da jenerik domainler oluşturmanızı sağlayabilir.
Kayitli En Eski 100 Domain
Esed | 20 October 2009 22:35
Whoisd’ de şu ana kadar kayıt edilmiş en eski 100 .COM domain’i listelendi.
Aşagıda bunlardan ilk 10 tanesini görebilirsiniz.
En eskileri tahmin edebilir misiniz?
1. symbolics.com (3/15/1985)2. bbn.com (4/24/1985)3. think.com (5/24/1985)4. mcc.com (7/11/1985)5. dec.com (9/30/1985)6. northrop.com (11/7/1985)7. xerox.com (1/9/1986)8. sri.com (1/17/1986)9. hp.com (3/3/1986)10. bellcore.com (3/5/1986)
Farkettiyseniz 1985 yılından sadece 6 tane kayıt var!
Ilk 100’un tamamına bu linkten ulaşabilirsiniz.
Whois Domain Sorgulama – Tüm dillerde
kartonkafa | 29 September 2009 09:30
Domain Sorgulama – Whois Scripts
Bu yazıyı yazmayı ilk düşündüğümde sadece Asp ile yazılmış bir whois örnek domain sorgulması kodu ve açıklması vermeyi düşünüyordum. Sonra beyin hücrelerimde şöyle bir kıvılcım beliriverdi neden bütün örnek kodlar bir arada olmasın ki. Her ne kadar bütün hepsini yazıma ekleyememiş olsamda birçok dilde yazılmış örnek kodları bu yazımda bulabilirsiniz.
ASP,PHP,Java,Perl,Vb,ASP.Net,XMLHTTP ve C# örneklerine yer verebildim.
Yararlanmış olduğum kaynakları yazımın sonunda belirttim. Umarım işinize yarayacak olan bir bigiye imza atabilmişimdir.
GsWhois Componenti Kullarak Domain Sorgulama :
33 Çok Kullanışlı Domain (Alan Adı) Aracı
LeBron | 05 August 2009 11:55
Domain (Alan adı), bir web tasarımcısı ve geliştiricisi için projesinin en önemli bölümlerinden birisidir. İyi bir alan adı seçiminin sitenize birçok katkısı olacaktır. Bunun için akılda kalıcı, kolay alan adı bulmak gerekmektedir. Bu işlemi yapabilecek çeşitli araçlar mevcuttur.
Aşağıda birbirinden kullanışlı alan adı araçlarının listesine ulaşabilirsiniz.
Gelişmiş Alan Adı Arama Araçları
- MakeWords – Telaffuz edilebilir isimler için aramaya basın.
- Dot-o-mator – Sadece sol kutuya bir isim girin ve uygun olanları seçin.
- BustAName: Birkaç kelime yazıp sorgulama yapabilirsiniz.
- AptDomain – Birkaç kelime yazın ve uygun olanları seçin.
- DomainExposer – Kullanılabilir alan adı oluşturmak için yararlanabileceğiniz faydalı bir araç.
- Nameboy – Alan adları bulun, yaratıcı alan adları arayın.
- DomainNameSoup – Uygun alan adları bulmanız için ücretsiz domain aracıdır.
- 123finder.com – Anahtar kelimeler ile arama yapan faydalı bir araç.
- The geek.name Project – Satın almaya müsait domain üreteci.
Hızlı Domain Sorgulama – nitOOl
adavut | 20 January 2009 18:08
nitool logo
nitOOl Domain Search kullanarak hızlı bir şekilde domain kontrolü yapabilirsiniz. Sistem tamamen ajax kullanılarak yapılmış.
http://www.nitool.com/domain/
aldığınız barındırma servisini analiz edin!
afs | 22 October 2008 18:03
Siteleri(mizi) analiz etmek için pek çok yol var. Bunların başında bence google analytics geliyor. Peki ya sitemizin bulunduğu barındırma servisini analiz etmek istersek ne yapmak gerekir?
sixrevisions.com sitesi web hostunuzu analiz etmenize yarayacak 6 servisi tanıtmış:
- DNSstuff: En iyilerinden biri. Fakat servislerinin çoğu ücretli. Bunun yanında ücretsiz ya da deneme süreli verdiği hizmetler de var.
Dünyanin En eski 100 web sitesi
Flashcentury | 21 October 2008 11:44
Dünyanin en eski 100 web sitesinin yer aldigi listede ilk web sitesi 15 mart 1985 tarihinde faliyete gecmis olan symbolics.com olarak gözüküyor. Pesinden yine ayni sene 24 Nisan ‘da yayina basamis olan bbn.com ve think.com geliyor.
Dünyanin ilk web sitesi olarak gösterilen symbolics.com ‘um tasarimina baktigimda o tarihten bu güne kadar hicbir degisiklige ugramadigini düsündüm sanki bir word dosyasi gibi.
siteler hakkında bilgiler
bakiyyebemolu | 07 October 2008 17:19
internetteki siteler hakkında çeşitli teknik bilgiler edinebileceğiniz birçok site var bildiğiniz gibi. bunladan biri de abouthisite.
bu araçla örneğin bildirgeç denememizde bulduğumuz birkaç bilgi; site sahibi, ortalama günlük ziyaretçi, aynı ip adresinde tutulan diğer siteler, anasayfadaki w3c hataları. bunlara ek olarak anasayfada kullanılan ağırlıklı renkleri ve sunucunun tutulduğu adresi (bildirgeç’i murat efendi sokak olarak görüyorum) öğrenebilirsiniz.
İnternetin en eski siteleri
empi4 | 15 July 2008 21:48
hiç internetin en eski siteleri hangisi diye merak ettiniz mi? whois (alanadı sorgulama) sitesi olan iwhois.com tarafından açıklanan listede internetin en eski siteleri bildirilmiş. 1. sırada 15 mart 1985’te kurulan symbolics.com adında bir site var. listenin devamı için buraya bakabilirsiniz.