bildirgec.org

sıcaklık hakkında tüm yazılar

Elektronik musluk

Spx | 24 July 2010 15:25

Daniel Dobrogorsky isimli tasarımcı tarafından tasarlanan bu ürün, banyo ve mutfak gibi alanlarda, suyu kullanırken yaşadığımız sıcaklık ayarlama problemini çözecek gibi gözüküyor. “Koolhaus” adını verdiği bu üründe günümüzde kullanılanlardan farklı olarak üzerine entegre edilmiş elektronik sıcaklık göstergesi bulunmakta. Ayrıca kullanım alanına göre önceden tanımlanmış seçenekler hazır olarak gelmekte. Konsept olan bu ürün hakkında henüz bir fiyat öngörülmemiş.

Koolhaus
Koolhaus

KiFit Sizi Size Anlatıyor!

Beacool | 18 June 2010 13:01

Koşu bantları sizede komik gelmezmi?
Koşu bantları sizede komik gelmezmi?

Spora gitmek” diye bir moda var. Evet, aslında önemli bir olay ama bazıları buna gerçekten bir sosyal gruba katılabilmek ya da gösteriş amacıyla gitmekteler. Amaç ne olursa olsun o an için sonuç yararlı olsa da o grubun içine girmeyi başaran ya da amacına erişen şahıs beyninde sporla birlikte bir yaşamı ilke edinmediği için sürdürmeyip bir süre sonra spora gittiğinin önceki döneminden daha kötü bir pozisyona düşüyor…

Oysa spor illa spor salonunda yapılması gereken bir olay değildir. Her şeyden önce beyinde başlayan ve yaşama adapte edilince bir parçanız haline gelip sizi zinde ve fit tutabilen bir yapıdadır. Ama nedense bazıları sahilde koşmak yerine bantları, şınav mekik gibi kendi başınıza yapılabilecek hareketler yerine ise aletlerle çalışmayı seçiyorlar. Nedense spor, para verildiği için yapılan bir olgu haline dönüşmüş durumda.

Karşınızda KiFit Armband
Karşınızda KiFit Armband

Bu ürünümüz kendin kendine spor yapabilenlere bir istatistik, moda için “spora giden” grup içinse günün geri kalanında nasıl tembel bir yaşam sürdüklerinin kanıtı olacak bir icat. KiFit Armband (kolbandı) ismiyle satışa çıkmış bu ürün sizin gün içinde yaptığınız hemen hemen her şeyin kaydını tutacak bir görev üstlenmiş.

SESLENMİYOR HİÇ KİMSE

mavilikler | 07 June 2010 16:36

“Gelsene… Evde çayla üzümlü kek var.” Pencereye kaldırdığı yüzünde, boyundan büyük bir bezginlik… Sanki bu çağrıyı yapmamışım gibi…

Çoktan vazgeçmiş gibi çağrılmayı beklemekten… Tekrar sesleniyorum: “Gelecek misin? Hadi, çayın altını yakıyorum. Hem yeğenime aldığım çok güzel bilgisayar oyunları var.”

Hiçbir şey demeden, küskün küskün yaklaşıyor apartmana. Daire numaramı sesleniyorum. İlk gelişi olacak bu çünkü. Kapıya koşuyorum… Otomatı açar açmaz çayı ateşe koymak üzere yöneliyorum mutfağa.

SICACIK

mavilikler | 18 January 2010 10:16

Kocaman bir gülümseme olmalısın hayatta. Sana bakanların yüzünde o gülümsemeyi yansıtmalı; onlara bakanları da, onlar gibi, baktıkları yüzdeki gülümsemeyi yansıtan bir ayna yapmalısın… Ki böylece sonsuza dek çoğalabilsin gülümsemen…, daha da büyüsün uçsuz bucaksız…

Öyle bir noktaya gelsin ki bu çoğalış; kim ayna, kim gerçek, karışsın. Ortadaki, tüm karmaşadan uzak olan tek gerçekse, herkesin ama herkesin yüzünde varolan o tatlı gülümseme olsun sadece. Nedenleri ve nasılları ortadan kaldıracak kadar güçlü, ta içten gelen bir duyguya dayalı o gerçek, ‘bir gülüşün mucizesi’ olsun!

Dondurucu Soğuğun Mucizesi

turritopsis | 25 November 2009 14:19

İnsan vücudunun donması en iyi takdirde ciddi hastalıklara, en kötü durumda ise ölüme neden olmaktadır. Ancak her zaman değil. Bazen olağanüstü tehlike durumlarında nerdeyse buz parçasına dönüşen bazı insanlar hayata dönmekte, hiçbir tıbbi müdahalesiz yaşamlarına devam etmekteler.

Bunun nasıl bir açıklaması olabilir? Bu durumla ilgili kesin bir bilgi bulunmamakla birlikte, birçok teori mevcuttur. Bir teoriye göre, korkunç soğuklarda insanların hayatta kalma nedeni, o anda yaşanan şokun beynin, biyokimyasal süreçleri yöneten merkezi sinir mekanizmasını bloke etmesidir. Sonuç olarak, tüm biyokimyasal süreçler durmakta, ancak yumuşak ısının etkisi ile tekrar işlevselliklerini devam etmekteler. Ancak her olay ayrı ele alınmalı, çünkü olası tepkiler her vücudun kendisine özgü özelliklerine ve onun eşsizliğine bağlı olarak gelişmektedir.

El..

pillibebekkuyuda | 10 June 2009 12:50

http://2.bp.blogspot.com/_sMxfXAMrvos/SSXH0BqiDpI/AAAAAAAAAE8/9zP4S-8jy9U/s320/eller.jpg
http://2.bp.blogspot.com/_sMxfXAMrvos/SSXH0BqiDpI/AAAAAAAAAE8/9zP4S-8jy9U/s320/eller.jpg

Kim demiş, o seni sevmedi, diye,
Yıllar sonra dönen, o değil mi.
Bir zamanlar senin tutamadığın,
Eli tutan el, başkasının değil mi.
Yüzüne baktığında, senin olmadığını bildiğin,
Sana, şimdi uzanan el, onun değil mi
Ona uzanmak istesen de
Belindeki el, başkasının değil mi..

Dünya’da neler olyor

beyrek | 24 April 2009 12:23

dünya saati olarak adlandırılan bu sayfada; dünya hakkında bazı istatistiki bilgileri, tahmini olarak, anlık izleyebiliyorsunuz.
sayfada gösterilen bilgiler şöyle; dünya nüfusu, doğumlar, nüfus artışı, kürtajla aldırılan bebek sayısı, kürtaj sebebiyle ölen anne sayısı, kansere yakalananların sayısı, dünyanın ortalama sıcaklığı, dünyada soyu tükenen canlı sayısı, kaybedilen orman alanı (hektar), petrol üretimi, motorlu taşıt üretimi, bisiklet üretimi ve bilgisayar üretimi ve ölen insan sayısı.
ölen insan sayısı, toplam olarak verildiği gibi, ölenlerin ne sebeplerden öldükleri –hiv, aids virüsü, ishal, menenjit, hepatit, sıtma, cüzzam, kanser, yangın, trafik kazası, suikast, tecavüz– de gösteriliyor.
sitede, yıllık, aylık, haftalık günlük hatta siz sayfayı açtığınızdan beri neler olmuş görebiliyorsunuz.

4 milyon yıl!

mehmetbastug94 | 19 March 2009 10:24

Bakteri
Bakteri

Size bugün okulda öğrendiğim bir olayı anlatmak istedim:

Geçenlerde amazonlarda yapılan bir çalışmada, arkeologlar yerin 5 km altındaki bir toprak parçasını incelemek üzere labaratuara götürüyorlar…

Bununla bereber sonuçlar insanları gerçekten çok şaşırtıyor… Hayatımızın her yerini sarmış olan bakteriler(yararlı-zararlı), uygun koşullar sağlanamadığı zaman kendi yaşamsal faaliyetlerini aynı bir virüs gibi dondurarak bekleyebiliyorlarmış…

Doğal Plazma Lambaları

lazaronnie | 27 February 2009 15:00

Plazma Topu
Plazma Topu

Plazma dediğimiz olgu gaz halde bulunan elementlerin iyonlaşarak adeta bir çorba oluşturmasından ibarettir. Bilindiği gibi atomlar çekirdeğinde pozitif yüklü (+) protonlar ve protonları dengeye getirici nötronlar barındıran, dış yörüngelerinde ise negatif (-) yük barındıran elektronlardan oluşur. Eğer bir atomun çevresinde dolanan elektronların sayısı, çekirdekte bulunan proton sayısına eşit ise bu atoma yüksüz yani nötr atom denir. Protonlar, oluşturdukları çekim etkisi sayesinde, elektronları çevresinde tutabilmektedir.

güneş sistemi
güneş sistemi

Resimde görüldüğü gibi gezegenler yörüngelere yerleşmiş ve sıraya dizilmişler. yani arka arkaya gelmişler. Elektronlarda tıpkı bu gezegenler gibi yörüngelerde hareket halindedirler ve protonun çekim gücüne göre çekirdeğe en yakın elektronlar en güçlü bağlarla tutulmaktadır. Son yörüngede dolanmakta olan elektronlar ise en zayıf bağlarla çekirdeğe bağlıdır. Bu yüzden bir atomun son yörüngesindeki elektronlar, atomdan koparılması en kolay (görece az enerji ile kopartılabilir) elektronlardır.