bildirgec.org

seo çalışması hakkında tüm yazılar

72 seo uzmanının oyladığı sıralamalarda etkili olan faktörler

rfh | 31 August 2009 12:06

İnternet dünyasının en önemli SEO kaynaklarından birisi olan Seomoz.Org tarafından 2 yılda bir yapılan ve dünyanın önde gelen SEO uzmanlarının katılımıyla oluşturulan “Search Engine Ranking Factors” anketinin bu yıl 3.sü yayınlandı. Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, İzlanda, Kanada, Yeni Zelanda, Avustralya, Ukrayna ve Dominik Cumhuriyeti’nden 72 uzmanın katılımıyla gerçekleşen ankette sıralamalarda etkili olduğu düşünülen faktörler tek tek oylanmış ve bunlar oranlar ile belirtilmiş.

Seomoz Seo'ya Etki Eden Faktörler
Seomoz.Org – Seo’ya Etki Eden Faktörler

Tekniklerin arama sonuçlarına etkilerinin oransal açılımlarına ve uzman yorumlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Anket sonucunda oraya çıkan sonuçlara göre olumlu yönde en çok etki eden faktörler şöyle sıralanmış;

  1. Anahtar kelime odaklı tanıma sahip harici linkler [Oranı: % 73]
    Kaliteli ve aynı zamanda sizinle aynı anahtar kelimede yayın yapan sitelere siteniz üzerinden link verdiğiniz takdirde onun kalitesinin gölgesinden yararlanarak arama motorları tarafından artı puan kazanırsınız.
  1. Harici Linklerin Kalitesi [Oranı: % 71]
    Sitenizden dış sitelere verdiğiniz linklerdeki kalite bölü sayı oranı ne kadar fazla ise sitenizin kazanacağı değer de o kadar çoktur. Kalitesiz sitelere verdiğiniz linkler gereksiz yere sitenize eksi puan kazandırır.

Alternatif Seo Teknikleri

mecburkalanlar | 28 April 2009 17:14

Bu yazıda sizlere herkesin bildiği, heryerde konuşulan seo tekniklerindense, gözden kaçan bazı seo tekniklerini kendimce yorumlayıp sizleri bilgilendirmeye çalışacağım.

konu hakkında daha popüler yöntemlere şuradan ulaşabilirsiniz.

gelelim benim sizlere sunacağım alternaf yöntemlere:

* logo’nun adını değiştirmek: birçok arkadaşımızın gözünden kaçan ufak bir ayrıntıdır. genelde insanlar logoyu değiştiriyor ama logonun ismine dokunmuyor. kullandığımız hazır şablonlarda, temalarda logonun ismi, logo.png olarak geçer çoğunlukla. peki biz ne yapmalıyız? sytle.css dosyamızdan logonun ismini sitemize uyarlıyoruz. örn: cep telefonu konulu bir siteniz varsa bunu cep-telefonu-logo.png yapıyoruz.

SEO için Altın Backlinkler -1

alpercankaya | 06 February 2009 09:46

SEO için en önemli unsurlardan biri sitelerimize kaliteli backlink sağlamaktır. Backlinklerin oluşturulma işlemi zahmetli ve uzun süren bir çalışmadır. Ayrıca sitemize sağlayacağımız linklerin kalitesi de bir diğer önemli unsurdur. Birçok dizin ve toplistlerden alacağımız linkler zaman zaman bizlere artı birşey katmazken, zarar dahi verebilirler.

Backlink Semasi
Backlink Semasi

İşte biz seocular da bu backlinkleri sağlamak için uzun süren çalışmalarla belirlediğimiz bazı dizin ve diğer sayfalara linkimizi ekleriz. Şimdi sizlere uzun süren çalışmalarım sonucu hazırladığım bazı dizin ve sitenizin linklerini “tavsiye edilen siteler” bölümüne ekleyen link öneri ve ekleme sayfalarının adresleri ile birlikte paylaşmak istiyorum. Bu serinin ilkidir ve devamı da tarafımdan yazılacaktır.

Bu yazı serisi tamamen benim tarafımdan hazırlanmış olup başka hiç bir kaynakta bulamayacağınız bir içeriktir.

Listelenme Sırası : (Site Adresi) – (Kategorisi) – (Ekleme Sayfası Linki) – (Çeşidi) – (Domain PR)

  • Nature.com Recommended Links(Bilim)Ekleme Sayfası(Dizin) PR9
  • Education World(Genel)Ekleme Sayfası

  • Site Trafiğini, Popülerliğini ve İstatistiklerini İzleyebilmenin 10 Yolu

    pinkfloyd | 21 January 2009 10:00

    İnsanların site trafiği, istatistikleri ve diğer sitelerin trafiklerine bakmaya bağımlı olduklarını kendimden biliyorum. Eğer buna karşı talep varsa, sizi bu konuda tatmin edecek siteler de mutlaka olacaktır. İşte ben de bu makalemde bu siteleri ve araçları listelemeye çalıştım, çünkü en azından benim için bu alan çok net değildi. Google Pagerank, Alexa, Compete ve Technorati puanlamalarının ne anlama geldiğini bilmiyordum. Bu istatistiklerin daima tutarlı olmadığını söylemek zorundayım, ancak bu siteler bir sayfanın popülerliği ve ortalama ne kadar ziyaretçi çektiğine dair genel bir bilgi sahibi olmanızı sağlar. Eğer bu istatistiklerini kendi site istatistiklerinizle karşılar ve harmanlarsanız, o zaman daha tutarlı sonuçlar elde edeceksinizdir.

    Bunların yanısıra ben bazı Firefox eklentilerini de kullanıyorum. Bu eklentiler kullandığım servislerin adreslerini yazmam ve ardından istediğim içeriğe ulaşmak için sayfalar arasında gezinmem gerekmiyor. Ve sadece bir düşünce – pazarlamada rakipleriniz hakkındaki diğer bilgilerin ne kadar kullanışlı olabileceğini bir düşünün. Tamam gelin şimdi makalemizin aslına gelelim.

    İlk olarak sık kullandığım Firefox eklentilerini listelemeye başlayıp ardından da popüler trafik izleme sitelerini listeleyeceğim. Eğer SEO ile ilgileniyorsanız, o zaman SEO Uzmanları İçin Popüler Firefox Eklentileri isimli yazımı okumanızı öneririm.

    1. SearchStatus
    Alexa, Compete ve Google PageRank puanlarını izleyen bu kullanışlı eklenti olmadan yaşayamazdım. Eğer Alexa ve Compete‘i bilmiyorsanız, bu sitelerin dünyanın en popüler ve güvenilir site izleme araçları olduğunu unutmayın. Bunun yanısıra aramızda Google’ın puanlama sistemini duymayan kaldı mı? Eğer siz hala duymadıysanız Google resmi blogunu takip etmenizi öneririm.

    Ve evet, Alexa ve Compete servislerinin kendilerine özgü izleme ve oylama sistemleri mevcut. Bu sefer benim de daha önce yaptığım gibi her iki servisten de aynı oranda puanlar görmeyi hedefliyorsanız, bunun böyle olmadığı konusunda sizi daha baştan uyarayım istedim.

    Yapılabilecek En Temel SEO Çalışmaları

    ekuplu | 08 January 2009 23:17

    Bu yazımda yapmış olduğum “bilgisayardan anlayan” açılımı üzerine bildirilerimi

    SEO Çalışmaları
    SEO Çalışmaları

    devam ettiriyorum. Yine çevresine göre “bilgisayardan anlayan” grup içerisine girenlere son günlerde popüler olmaya başlayan ve pazarlama alanında gittikçe önem kazanan bir soru sorulmaya başlandı : SEO Nedir ? Nasıl Yaparız ? Tabii ki bu soruya vereceğimiz 3-5 satırlık cevaplarla başarılı bir SEO çalışması yapılmasını sağlayamayız ama işin temel noktalarından kısa kısa bahsetmek istedim..

    1-Anahtar Kelime Seçimi: Günden güne önemini kaybetse de halen en önemli parçalarından biri SEO nun anahtar kelime seçimi, yerleşimi. Anahtar kelime seçiminde kelime kelimeyi doğurur. Dolayısıyla aklınıza gelen tüm kelimeleri bir kağıda yazıp, onlara bakıp yeni kelimeler türetmek iyi bir başlangıç olabilir. Kullanıcı gibi düşünerek içlerinden en verimli olabileceklerini seçmelisiniz. Anahtar kelime aracı olarak AdwordsKeywordToolExternal Google ın verilerini direkt paylaştığı için kullanabileceğimiz en iyi kaynak. Not: Sayfayı alakasız anahtar kelimelere boğmak da size yarar sağlamaz sandbox a düşürür.