Bu yazıda sizlere herkesin bildiği, heryerde konuşulan seo tekniklerindense, gözden kaçan bazı seo tekniklerini kendimce yorumlayıp sizleri bilgilendirmeye çalışacağım.

konu hakkında daha popüler yöntemlere şuradan ulaşabilirsiniz.gelelim benim sizlere sunacağım alternaf yöntemlere:
* logo’nun adını değiştirmek: birçok arkadaşımızın gözünden kaçan ufak bir ayrıntıdır. genelde insanlar logoyu değiştiriyor ama logonun ismine dokunmuyor. kullandığımız hazır şablonlarda, temalarda logonun ismi, logo.png olarak geçer çoğunlukla. peki biz ne yapmalıyız? sytle.css dosyamızdan logonun ismini sitemize uyarlıyoruz. örn: cep telefonu konulu bir siteniz varsa bunu cep-telefonu-logo.png yapıyoruz.
* ikinci bir menü oluşturmak:sitemizin genellikle sağında veya solunda bir ana menü bulunur. eğer sitemizin üstüne veya altına ikinci bir menü koyarsak sayfalarımızın backlinki artacak ve bize fayda sağlayacaktır.
* sosyal sermaye:işletme yönetimi güncel konular dersinin ünite konularından olan sosyal sermaye, kısaca “çevre” olarak nitelendirilebilir. her konuda olduğu gibi seo’da da çevre önemli bir husustur. yakın arkadaşlarınızdan sitenize link alabilirsiniz. samimiyet derecenize göre karşılıksız link dahi alabilirsiniz. elinizden geldiğince webmaster arkadaş çevrenizi geliştirin. okulda, ofiste, akrabalar arasında mutlaka site işleriyle ilgilenen birilerini bulabilirsiniz. veya bu çevreyi internet üzerinden yapabilirsiniz. insanlara yardım etmekten çekinmeyin, mutlaka yardımlarınızın karşılığını bir gün alırsınız. arkadaşlarınızdan link almak için photoshop, tasarım, kod, program konularında ufak rüşvetler verebilirsiniz. örneğin ben, bana sürekli photoshop konusunda yardımcı olan arkadaşıma ana sayfamdan link veriyorum, teşekkür mahiyetinde.
* ilgili sitelerden backlinkler: cep telefonu ile ilgili sitenize pr’si 2 olan bir futbol sitesinden link almaktansa pr’si 0 bir cep telefonuyla alakalı blog yazısına sitenizin linkini eklemek size daha yararlı olacaktır. sitenizle alakalı olan kelimelerde google’da yaptığınız arama sonucunda arka sayfalara doğru göz gezdirin. mutlaka sizin sitenizin konusuyla alakalı yorum yazılmasına izin veren blog konuları, forum başlıkları bulacaksınızdır. burada önemli husus yorum yazarken spam yapmamız yani “aha da bu benim sitem hadi gelin” demektense, “konuyu güzel anlatmışsın benimde bu konuda şöyle bir sitem var” yazmanız hem googl’ın sizden tiksinmemesine hem de site sahibinin yorumunuzu silme ihtimalinin düşmesine yardımcı olacaktır. bir diğer ayrıntı bloglara yorum yazarken isim kısmına google’da yükselmek istediğiniz kelimeyi yazılması. örn: cep telefonu. böylece cep telefonu kelimesinden kendi sitenize link vermiş oluyorsunuz.
* sayfa sayınız:Sitenizde kaç sayfa olduğu önemlidir. Yalnız buradaki önemli husus “cat diye” başka bi yerden database alarak bir günde 1000 tane forumunuza konu eklerseniz google sizi banlar. sayfa sayınızı artırmak için forum önemli bir araçtır. Kullanıcılar hem bu sayede sayfa sayınızı artırır hem de içeriğinize yeni içerik katar.
* imla kurallarına uyun: ç yerine c, ş yerine $, canım yerine janım kullanmayın.
* w3 validator: sitenizi w3 validator’dan sertifika alabilecek kadar düzgün kodlamak acemi webmasterlar için çok zor bir iştir. bu yüzden daha önce w3 testinden geçmiş temaları kullanmaları onların işini kolaylaştıracaktır. joomla ve xoops’da bu tarz temalar mevcut.* alternatifleri de düşünün: rekabetin çok yoğun olduğu konularda üst sıralara çıkmak için harcayacağınız enerjinin az bir kısmıyla, fazla talep olmayan arama sonuçlarına yoğunlaşın. örn: günde 1-2 ziyaretçi getiren 300 farklı arama sonucunda en azından 1. sayfaya çıkarsanız size getirisi oldukca fazla olacaktır. bu arama sonuçlarında fazla rekabet olmadığı için foruma o konu hakkında bir başlık açmak sizin için yeterli olacaktır. biraz mantık yürüterek ve google analytics kullanarak talebin ve rekabetin düşük olduğu arama sonuçlarını öğrenebilirsiniz.
* sabırlı olun: google eski web sitelerini yeni sitelere oranla biraz daha kollar. merak etmeyin yıllar su gibi akıp gidiyor.
* kaynak site olmaya çalışın: herhangi bir konuda insanların başvuru kaynağı olarak görebileceği siteler yapmaya çalışın. hem böylelikle insanlar size seve seve link verecektir.
size bazı püf noktalar anlatmaya ve farklı bakış açıları kazandırmaya çalıştım. bildirgeçteki ilk makalem olan bu yazı umarım size bir fayda sağlamıştır. sürç-ü lisan ettikse affola.